Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po odvrátení jednej možnej katastrofy prichádza Valery Legasov s ďalšími zisteniami. Jadro sa prepadá a mohlo by dôjsť k zamoreniu všetkých spodných vôd. Je teda nutné prísť s nápadom, ktorý by mal prepad jadra zastaviť. Medzitým sa Ulan Khomyuk snaží prísť na to, čo sa v Černobyle skutočne stalo. (Aktuality.sk)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obě předchozí epizody jsem velmi chválil, třetí díl mi přišel ještě o něco lepší. Znovu musím tvůrce pochválit za naprosto dokonalou atmosféru, která seriál posouvá hodně vysoko, zatímco dnešní horory mi připadají spíše legrační, u Černobylu mě často mrazí kolem páteře. A ať už se v epizodě odehrálo cokoliv, největší dojem na mě zanechal pohřeb s domíchávačem. ()

Ivua 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neskutočne autenticky stvárnené... jednoznačne seriál, ktorý nie je možné len tak vyhnať z hlavy a som rada, že niečo takéto vzniklo a že sa odokrývajú zabudnuté mená ľudí, ktorí sa (ne)dobrovoľne obetovali, aby zachránili budúcnosť. Klobúk dole aj pred maskérmi, po dlhej dobe som videla niečo (scény s umierajúcimi) na čo som mala problém sa pozerať. ()

Reklama

Sidonka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Původně jsem dala 4 hvězdičky, pak jsem musela přidat i tu poslední. Jinak to prostě nejde. Na tenhle seriál už asi nikdy nezapomenu, ta tíha... ne, nejde, nejde to člověku z hlavy. A ti horníci jsou prostě fajn. Parta řízků, kteří jdou přímo k věci a před nikým a ničím se nepo..rou. Prostě udělají tvrdou práci, která se udělat musí. Můj pradědeček byl taky horník a byl zavalený v dole, položil tam svůj život. O riziku se vždy vědělo, jít do Černobylu byla teprve mega odvaha. Říkám si, jak moc a dalece měli horníci, likvidátoři a jiní na výběr a zda opravdu všichni věděli o důsledcích. Každopádně, za tohle bych každému dala pořádnou doživotní rentu a metál. A ten bezohledný přístup k nim... "Až to skončí, bude o horníky alespoň postaráno?" "Já nevim." Uf, já bych to asi nedala. - Fajn, že seriál na toto téma vznikl. - Mírná výtka k některým detailům? Některé situace se až polopaticky vysvětlují, některé postoje a situace se opakují, nakonec však ani to není ke škodě věci. Jednoznačně převládá spokojenost. Po tolika prázdných seriálech a filmech, které jsem v poslední době viděla, konečně něco co má srdce, napětí a zarývá se to člověku pod kůži. ()

boss123 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Táto epizóda je pre mňa emocionálne najsilnejšia z celého seriálu. A to hlavne, preto, lebo ukazuje dôsledky vysokej radiácie na ľudské telo. Hlavne príbehová línia s Lyudmillov Ignatenko a Vasilym ignatenkom je po stránke pocitov a emócií až neskutočne silná a vrcholí v závere. V tejto epizóde musím vyzdvihnúť hlavne prácu maskérov to, čo sa im podarilo to sa len tak nevidí. Legasov, Shcherbina aj Ulana Khomyuková postupne zisťujú, čo ich pobyt v meste Pripiať bude stáť a aké následky na nich zanechá. Táto epizóda bola veľmi silná. Dávam jej 5z5 a 90%. ()

Vämpiriüs 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V tomto díle se nám obsluha elektrárny v nemocnici pomalu rozkládá přičemž musím ocenit maskéry, kteří si dali záležet. K rozkládající se obsluze pošleme běloruskou vědkyni aby je vyslechla a vše dopodrobna zapsala. Musím uznat, že si velmi dobře poradili s postavou běloruské vědkyně jelikož dle historie tato osoba neexistovala a vlastně sloučili do této jedné postavy více osob, které poukazovaly na konkrétní problémy a mýlky. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (6)

  • Po odvysílání této epizody se Černobyl stal historicky nejlépe hodnoceným seriálem ve filmové databázi IMDb s hodnocením 9,7 z 10, které mu udělilo přes 37 000 uživatelů. Porazil tak dosavadního držitele rekordu, Planetu Zemi II (2016). (hansel97)
  • Epizoda názorně ukazuje působení radiace na lidské tělo (od malých příznaků, až po smrt). (Freddy22)
  • "Open wide, O Earth" je názov modlitby pri ortodoxných pohreboch na východe. (chesterko)

Reklama

Reklama