Reklama

Reklama

Černobyl


The Happiness of All Mankind (E04)

(epizoda)
  • Velká Británie The Happiness of All Mankind
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Vláda sa snaží vypratať oblasť v okolí Černobyľu, nutné je však zabiť aj všetky zvieratá, ktoré sú rádioaktívne a mohla radiáciu rozniesť. Medzitým sa Legasov snaží prísť na to, ako v okolí elektrárne odstrániť všetok grafit. (Aktuality.sk)

Videa (2)

Trailer

Recenze (127)

Kushina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Člověk by si myslel, že když se zastavilo tavení reaktoru, tak bylo po všem, avšak začalo to těžší a to boj na dlouhou trať. Radioaktivita byla doslova všude, ne pouze v zemi, ale i živých tvorech, vše, ale naprosto vše se muselo zlikvidovat a nejlépe zabít betonem. Vcítit se do pocitů všech, co to měli na starosti bylo až moc přirozené. Do všeho se navíc stále ruská vláda snažila tutlat co nejvíce informací a to mělo za následek oddálení toho, aby byla radiace co nejrychleji potlačena. Na konci tohoto dílu do nás navíc vnikl pocit největší bolesti a to úmrtí dětí a v lepším případě jejich mutací, které radiace způsobila. 95% ()

Sidonka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět mnoho silných momentů: od zarputilé babičky dojící krávu, která nechce vesnici opustit, přes vybíjení domácích opuštěných zvířat až po bioroboty na radioaktivní střeše (lidi). Seriál, který vás připraví o řeč. Prostě slušnej nářez. Otřesné, strašné. Tvrdá výpověď, těžké téma, zasraná politika atd, vše dobré jako doposud. Jen se tento díl mírně vlekl. ()

Reklama

Parabot 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

90 sekund, za kterých by se nestyděl Cuarón, Kubrick, či kdokoli, kdo opravdu ví, jak obrazem a zvukem sugestivně vyprávět příběh. Mám opravdu strach z poslední epizody. Rozhodně ne proto, že by se nepodařila, ale spíš, že mě odstřelí ještě víc. (Nechcete, aby se vám v noci znovu zdálo o extrémně kontaminované radioaktivní zóně, kterou procházíte, a spad vás zabíjí a rozežírá při plném vědomí.) ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Působivé v tom smyslu, že se tvůrci nezaměřili jen na výbuch jako takový a instantní dobrodružství v tom co přišlo těsně poté, ale mapují širší souvislosti, i delší časový úsek mnoho měsíců od katastrofy a kupící se další a další problémy a záležitosti, které je potřeba řešit. Už to nemá tak nekompromisní drajv a brutální autenticitu, ale pořád setsakramentsky dobře udělaný koncept se spoustou "nebezpečných" scén. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Štvrtý diel sa zameriava na priebeh "upratovacích" prác, čo môže zopár divákov trochu sklamať a budú sa nudiť. Opak je však pravdou, myšlienkové pochody mladíka pri strieľaní rádioaktivitou postihnutých psov dodáva seriálu viac, než len strohé napätie späté s priebehom riešenia situácie. Máme tu ďalšie známe tváre, Keoghana a Faresa Faresa, čo mi pripadá vzhľadom na fakt, že sa objavujú až ku konci seriálu, trochu ako mrhanie ich talentom. Najväčšou devízou tejto epizódy je to, že sa dozvieme, čo v skutočnosti zapríčinilo nehodu. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (11)

  • Vojáci, odklízející trosky reaktoru ze střechy elektrárny, jsou instruováni, že nesmí na tomto místě pobýt déle než 90 vteřin. Scéna je točena bez střihu a od opuštění úkrytu až do zaznění „zvonu“ opravdu trvá 90 vteřin. (Funky.F)
  • V čase cca 8:50 vyjmenovává Legasov (Jared Harris) části střechy s rozmetaným grafitem. Jsou pojmenované Káťa, Nina a Máša. V čase 20:06 tyto části zmiňuje generál, avšak místo Káťa říká Táňa. (budivoj)
  • V epizodě zazní zdramatizovaná a přezpívaná verze písně "Chornyj voron" ("Black raven", "Черный ворон", "Černý havran") od holandského kvarteta Rusalki. Původní verze písně zazněla ve filmu Chapayev (1934), kde ji nazpíval Boris Babochkin. (Freddy22)

Reklama

Reklama