Reklama

Reklama

Černobyl


The Happiness of All Mankind (E04)

(epizoda)
  • Velká Británie The Happiness of All Mankind
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Vláda sa snaží vypratať oblasť v okolí Černobyľu, nutné je však zabiť aj všetky zvieratá, ktoré sú rádioaktívne a mohla radiáciu rozniesť. Medzitým sa Legasov snaží prísť na to, ako v okolí elektrárne odstrániť všetok grafit. (Aktuality.sk)

Videa (2)

Trailer

Recenze (127)

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Palec nahoru za zpracování vypořádání se s důsledky havárie měsíce po ní a nejen v blízkém okolí. Myslí se opravdu na mnoho faktorů - pobíjení zvířat, převrácení půdy, vykácení lesů, beton při pohřbívání. Rozsah havárie dál zkoumá především trio fiktivní běloruská jaderná fyzička (která zastupuje skupinu pomocných vědců, kteří byli Legasovi k ruce), sovětský vědec a vedoucí vyšetřovací komise Legasov a stranický byrokrat Ščerbina, kteří si postupně padli do noty (ale zda-li to tak bylo v reálu není tak jisté). ()

Melios 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

!!SPOILERS!! ["Budem potrebovať nový telefón!"] Pred pozretím tejto epizódy som počul ,že je zatiaľ najslabšia.....ako vážne? NAJSLABŠIA? Chernobyl nám ukázal v každom ďaľšom diely vždy niečo nové. Vás by bavilo sa pozerať ako sa proti sebe naťahajú tajomníci SSSR kvôli svojím názorom? Alebo sa v skuse pozerať len na otvorený reaktor? Mňa teda nie. A preto som rád ,že tento diel je iný a rozhodol sa nám ukázať ako táto havária vplívala na civilistov ,radioaktívne zvieratá ,na prírodu a na konci aj na tehotné ženy (smutné 😭) . Pre nevzdelaného človeka bude určite problém aj strielanie psov a ich hromadný hrob (spomínam to sem pretože počítam s tým ,že keď toto čítate tak ste sa v seriáli dostali až sem). Takže aby som to zhrnul: pre niekoho najhroší diel seriálu ,pre mňa nie ,PRE MŇA NIE! Lepšia je snáď už len Epizóda 2 😃 ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mé dojmy z výborné třetí epizody dolů příliš neklesly. Síla samotného příběhu nepolevuje, ačkoliv jsme už měsíce po fatální katastrofě. Tvůrci z různých pohledů mapují pátrání po jejích příčinách a souvislostech i zdlouhavé a komplikované odstraňování následků. Rozsah havárie dál zkoumá především trio běloruská jaderná fyzička, sovětský vědec a vedoucí vyšetřovací komise a stranický byrokrat. Stále bojují s něčím, co přesahuje jejich zkušenosti a vymyká se všemu, s čím dosud pracovali. Tísnivou atmosféru plnou děsu a beznaděje doplňují dílčí linie (těhotná vdova po mrtvém hasičovi, likvidace zvířat včetně bezbranných štěňat), vše je navíc srozumitelné a nesnaží se publikum nějak přechytračit. Zlověstné, chladné a s výtečnými herci. Navíc dál vše v blízkém kontaktu s nechutnými sovětskými postupy, pro které nemá život jednotlivce valnou cenu. Snad jen mladý Ir z Dunkerku (tady nová likvidační posila Pavel) mě svou zpomaleností lehce iritoval. ()

majky19 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá epizoda se nese ve znamení odklízení a likvidací radioaktivního materiálu, který se ještě nachází na střeše černobylské elektrárny. Na pomoc s touto akcí jsou připraveni i západoněmečtí roboti, nicméně ti svůj účel nedokáží splnit, a proto jsou na úklidové práce povoláni vojáci, kteří musí grafit shazovat ze střechy ručně. Na místě se mohou zdržovat maximálně 90 vteřin, víc už je smrtelně nebezpečné. Současně opět se setkáváme s prof. Legasovem, Chamjukovou z Běloruského institutu, a samozřejmě Ščerbinou, jehož postava také prochází určitým vývojem, kdy byl zpočátku zcela lhostejný vůči odehrané katastrofě a zejména vůči opatřením, které bylo nutné za účelem záchrany civilního obyvatelstva uskutečnit. Dále se prof. Legasov chystá na mítink do Vídně, kde má světu objasnit okolnosti černobylské katastrofy. Jak se dozvíme v následujícím díle, všechno je jiné, než se na první pohled může zdát. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bioroboti, dům od domu, vodka zadarmo a 800 rublů.... Nepamatuji se, že bych se někdy týden co týden takto dobrovolně trýznila, ale musím. Zajímá mě to, ničí mě to, řadu věci dnes už sice víme, přesto člověk zírá s otevřenou pusou a je mu mizerně. Znáte film Prolomit vlny? Jasně že znáte. A vy, kteří ne, vězte, že jde velmi těžký snímek, který do depky uvedl nejednoho nadšeného diváka. Emily Watson a Stellan Skarsgård ve Vlnách excelovali. Po téměř čtvrt století máme vzácnou možnost vidět je zase spolu. A v díle, proti kterému jsou nějaké slavné Vlny hotová veselohra. Seriál si spolehlivě drží svoji laťku vysoko, drobnou výtku mám a sice důraz na citlivé vypité vojáčky, kteří se ostýchali střílet psy a kocure. Ehm. Tak jasně, doba si to žádá. HBO nechce dráždit militantní ochranáře. Ale osobně jsem přesvědčena, že rusáci a hlavně ti oháknutí v uniformě nikdy nectili ani život lidský, natož pak životy zvířecí. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (11)

  • Vojáci, odklízející trosky reaktoru ze střechy elektrárny, jsou instruováni, že nesmí na tomto místě pobýt déle než 90 vteřin. Scéna je točena bez střihu a od opuštění úkrytu až do zaznění „zvonu“ opravdu trvá 90 vteřin. (Funky.F)
  • V epizodě zazní zdramatizovaná a přezpívaná verze písně "Chornyj voron" ("Black raven", "Черный ворон", "Černý havran") od holandského kvarteta Rusalki. Původní verze písně zazněla ve filmu Chapayev (1934), kde ji nazpíval Boris Babochkin. (Freddy22)

Reklama

Reklama