Reklama

Reklama

Černobyl


The Happiness of All Mankind (E04)

(epizoda)
  • Velká Británie The Happiness of All Mankind
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Vláda sa snaží vypratať oblasť v okolí Černobyľu, nutné je však zabiť aj všetky zvieratá, ktoré sú rádioaktívne a mohla radiáciu rozniesť. Medzitým sa Legasov snaží prísť na to, ako v okolí elektrárne odstrániť všetok grafit. (Aktuality.sk)

Videa (2)

Trailer

Recenze (128)

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizoda mapující větší časový úsek. Strašně se mi líbí skákání z pasáží, kde se ukazují problémy největších rozměrů (odklízení grafitu ze střechy elektrárny), ale i problémy rozměrů menších (situace s pejsky) a toto všechno dohromady představuje skvělý kontrast, kde se obě situace liší, ale vzešly z stejné události. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další epizoda, která tentokrát víc než na problematiku samotného výbuchu nahlíží na práce okolo. Jeden by si řekl, že nastala evakuace, reaktor se zakryl a tím to haslo - kdepak. Zahrnovalo to další šerednou nálož více, či méně špinavé práce, u níž šlo přinejmenším o polovinu života. Člověk by neřekl, jak děsivé může být už jen takové odklízení kusů kamenů ze střechy - tedy, pokud si nedomyslí, že jde o grafit a že v jeho přítomnosti každá vteřina ubírá na životě. Do toho samozřejmě SSR a jeho snaha ututlat, co se dá. Výborné, excelentní, napínavé a hutné. Strašně se těším na poslední epizodu, která by to všechno měla uzavřít a myslím si, že většinu zabere soudní jednání. Ale třeba ne a díl ještě něčím překvapí. Opět plný počet. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Působivé v tom smyslu, že se tvůrci nezaměřili jen na výbuch jako takový a instantní dobrodružství v tom co přišlo těsně poté, ale mapují širší souvislosti, i delší časový úsek mnoho měsíců od katastrofy a kupící se další a další problémy a záležitosti, které je potřeba řešit. Už to nemá tak nekompromisní drajv a brutální autenticitu, ale pořád setsakramentsky dobře udělaný koncept se spoustou "nebezpečných" scén. ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lidi co píšou, že je to málo akční a nemá to grády asi zapomněli, že je to podle skutečnejch událostí - to jsem musela zmínit, protože mě docela překvapujou nějaký očekávání zdejších diváků. Čekáte, že najednou přiletí mimozemšťani nebo jak? Každopádně tohle byla zase úžasná epizoda s úžasnou atmosférou jako vždy. To zaměření na detaily je prostě geniální - v minulým díle nahý horníci, tady olověná ochrana na pytlíka a ty hajzly.. :D Skvěle zobrazená je i propaganda a věčný utajovaní informací. Jediný, co bych možná zkrátila jsou ty scény kde střílí psi, na můj vkus trochu moc dlouhý a scény se až moc snaží hrát na city. Ale to je jenom taková drobnost. Hodnocení: 2000/10 ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Posouváme se v čase o několik měsíců dopředu od katastrofy. Vidíme už tak širší dopady celé katastrofy, které jsou stejně tak ničivé, jako samotný vliv exploze. Úmrtí novorozenců, vybíjení zvířat, ničení ekosystémů...Všechno se muselo podřídit tomu, aby bylo zamezeno dalšími šíření radiace. Ze dne na dne v podstatě celá oblast přestala existovat. Pořád se topíme v naprosto temné atmosféře, která už nabírá trochu jiný směr, než v prvních třech dílech, ale pořád se jedná o naprosto mistrovské zpracování. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (11)

  • V epizodě zazní zdramatizovaná a přezpívaná verze písně "Chornyj voron" ("Black raven", "Черный ворон", "Černý havran") od holandského kvarteta Rusalki. Původní verze písně zazněla ve filmu Chapayev (1934), kde ji nazpíval Boris Babochkin. (Freddy22)
  • „Joker“, STR-1 a další stroje se nyní nacházejí na vrakovišti radioaktivních vozidel Burikivka. (Maulincio)
  • Robota typu „Joker“ dopravil na střechu elektrárny vrtulník typového označení Mil Mi-6 s typickými pomocnými křídly na trupu. Tyto těžké stroje v Černobylu zasahovaly společně s novějším a těžším typem Mil Mi-26. (Foxhound#1)

Reklama

Reklama