Reklama

Reklama

Černobyl


The Happiness of All Mankind (E04)

(epizoda)
  • Velká Británie The Happiness of All Mankind
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Vláda sa snaží vypratať oblasť v okolí Černobyľu, nutné je však zabiť aj všetky zvieratá, ktoré sú rádioaktívne a mohla radiáciu rozniesť. Medzitým sa Legasov snaží prísť na to, ako v okolí elektrárne odstrániť všetok grafit. (Aktuality.sk)

Videa (2)

Trailer

Recenze (127)

majo0007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Táto časť trošku mimo a najslabšia. Ak chceli vzbudiť súcit s odstrelom nakazenej zveri, nemali nechať hneď v úvode odprásknuť kravu. Každý vrah vám povie, že zabiť prvý krát je to najťažšie a potom to už ide šup-šup. Takže mňa to kántrenie v dedine už nejako zvlášť nevzrušovalo. Chcem vidieť ľudské osudy a nie fenu s 5 mladými. ()

gemi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S tím, jak se seriál vzdaluje od okamžiku exploze, klesá také spád a napětí. Zásadní dějová linka týkající se protavení jádra a kontaminace spodních vod (a s tím spojené práce horníků) vyšuměla do ztracena - ve tředím díle se linka parádně rozjede, dívák sleduje horníky při práci za dosažením cíle, ale ve čtvrtém díle o tom není ani zmínka. Děj skočí o čtyři měsíce dál. Je tu ale jedna strhující scéna - ruční odstraňování grafitu ze střechy elektrárny. To jsem nedýchal! ()

Reklama

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizoda mapující větší časový úsek. Strašně se mi líbí skákání z pasáží, kde se ukazují problémy největších rozměrů (odklízení grafitu ze střechy elektrárny), ale i problémy rozměrů menších (situace s pejsky) a toto všechno dohromady představuje skvělý kontrast, kde se obě situace liší, ale vzešly z stejné události. ()

Melios 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

!!SPOILERS!! ["Budem potrebovať nový telefón!"] Pred pozretím tejto epizódy som počul ,že je zatiaľ najslabšia.....ako vážne? NAJSLABŠIA? Chernobyl nám ukázal v každom ďaľšom diely vždy niečo nové. Vás by bavilo sa pozerať ako sa proti sebe naťahajú tajomníci SSSR kvôli svojím názorom? Alebo sa v skuse pozerať len na otvorený reaktor? Mňa teda nie. A preto som rád ,že tento diel je iný a rozhodol sa nám ukázať ako táto havária vplívala na civilistov ,radioaktívne zvieratá ,na prírodu a na konci aj na tehotné ženy (smutné 😭) . Pre nevzdelaného človeka bude určite problém aj strielanie psov a ich hromadný hrob (spomínam to sem pretože počítam s tým ,že keď toto čítate tak ste sa v seriáli dostali až sem). Takže aby som to zhrnul: pre niekoho najhroší diel seriálu ,pre mňa nie ,PRE MŇA NIE! Lepšia je snáď už len Epizóda 2 😃 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Štvrtý diel sa zameriava na priebeh "upratovacích" prác, čo môže zopár divákov trochu sklamať a budú sa nudiť. Opak je však pravdou, myšlienkové pochody mladíka pri strieľaní rádioaktivitou postihnutých psov dodáva seriálu viac, než len strohé napätie späté s priebehom riešenia situácie. Máme tu ďalšie známe tváre, Keoghana a Faresa Faresa, čo mi pripadá vzhľadom na fakt, že sa objavujú až ku konci seriálu, trochu ako mrhanie ich talentom. Najväčšou devízou tejto epizódy je to, že sa dozvieme, čo v skutočnosti zapríčinilo nehodu. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (11)

  • V čase cca 8:50 vyjmenovává Legasov (Jared Harris) části střechy s rozmetaným grafitem. Jsou pojmenované Káťa, Nina a Máša. V čase 20:06 tyto části zmiňuje generál, avšak místo Káťa říká Táňa. (budivoj)
  • V epizodě zazní zdramatizovaná a přezpívaná verze písně "Chornyj voron" ("Black raven", "Черный ворон", "Černý havran") od holandského kvarteta Rusalki. Původní verze písně zazněla ve filmu Chapayev (1934), kde ji nazpíval Boris Babochkin. (Freddy22)
  • „Joker“, STR-1 a další stroje se nyní nacházejí na vrakovišti radioaktivních vozidel Burikivka. (Maulincio)

Reklama

Reklama