Reklama

Reklama

Černobyl


The Happiness of All Mankind (E04)

(epizoda)
  • Velká Británie The Happiness of All Mankind
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Vláda sa snaží vypratať oblasť v okolí Černobyľu, nutné je však zabiť aj všetky zvieratá, ktoré sú rádioaktívne a mohla radiáciu rozniesť. Medzitým sa Legasov snaží prísť na to, ako v okolí elektrárne odstrániť všetok grafit. (Aktuality.sk)

Videa (2)

Trailer

Recenze (127)

korect 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět něco trochu jiného, v epizodní roli horníky vystřídali antoušci. Málokterý válečný film by dokázal tak dobře vykreslit atmosféru polovojenského prostředí, ač zde se bojuje proti zvířatům a neviditelné radiaci. Bačo by si zasloužil prequel z Afgánistánu. A devadesátisekundová scéna na střeše v závěru epizody... Seriál překonává sám sebe o parník ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lidi co píšou, že je to málo akční a nemá to grády asi zapomněli, že je to podle skutečnejch událostí - to jsem musela zmínit, protože mě docela překvapujou nějaký očekávání zdejších diváků. Čekáte, že najednou přiletí mimozemšťani nebo jak? Každopádně tohle byla zase úžasná epizoda s úžasnou atmosférou jako vždy. To zaměření na detaily je prostě geniální - v minulým díle nahý horníci, tady olověná ochrana na pytlíka a ty hajzly.. :D Skvěle zobrazená je i propaganda a věčný utajovaní informací. Jediný, co bych možná zkrátila jsou ty scény kde střílí psi, na můj vkus trochu moc dlouhý a scény se až moc snaží hrát na city. Ale to je jenom taková drobnost. Hodnocení: 2000/10 ()

Reklama

kumite 

všechny recenze uživatele

Jeden ze zdejších chytrolínků (uživatel Heisenberg) by měl při sledování té své "globální onanie" dávat větší pozor a nevymýšlet si ideologické báchorky. Řečeno to bylo takto : ... "Lunochody STR-1. Jsou lehké a když je obalíme olovem, odolají radiaci. Lidi jsme na Měsíc neposlali, ale alespoň nemusíme lidi posílat na střechu. To je nejdůležitější, soudruhu generále. Za žádných okolností tam nesmějí lidé. Jen roboti .... Asi se dá říct, že ten kus střechy je nejnebezpečnější místo na světě." ... ()

majo0007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Táto časť trošku mimo a najslabšia. Ak chceli vzbudiť súcit s odstrelom nakazenej zveri, nemali nechať hneď v úvode odprásknuť kravu. Každý vrah vám povie, že zabiť prvý krát je to najťažšie a potom to už ide šup-šup. Takže mňa to kántrenie v dedine už nejako zvlášť nevzrušovalo. Chcem vidieť ľudské osudy a nie fenu s 5 mladými. ()

gemi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S tím, jak se seriál vzdaluje od okamžiku exploze, klesá také spád a napětí. Zásadní dějová linka týkající se protavení jádra a kontaminace spodních vod (a s tím spojené práce horníků) vyšuměla do ztracena - ve tředím díle se linka parádně rozjede, dívák sleduje horníky při práci za dosažením cíle, ale ve čtvrtém díle o tom není ani zmínka. Děj skočí o čtyři měsíce dál. Je tu ale jedna strhující scéna - ruční odstraňování grafitu ze střechy elektrárny. To jsem nedýchal! ()

Galerie (47)

Zajímavosti (11)

  • V čase cca 8:50 vyjmenovává Legasov (Jared Harris) části střechy s rozmetaným grafitem. Jsou pojmenované Káťa, Nina a Máša. V čase 20:06 tyto části zmiňuje generál, avšak místo Káťa říká Táňa. (budivoj)
  • „Joker“ byl pro potřeby filmu postaven, zatímco u STR-1 si filmaři vystačili s CGI. (mikiqex)
  • Ze slov Valerije Legasova (Jared Harris) by se mohlo zdát, že STR-1 je pouze upravený Lunochod a čeká někde ve skladu. Ve skutečnosti byli autoři Lunochodu, v čele s Alexanderem Kermurdzhianem, osloveni až po katastrofě, aby vytvořili vozidlo, odolné vůči radiaci a určené speciálně pro odklízení trosek. Během krátkého času vznikly dva kusy STR-1, pracující dva měsíce v záření až 2 SV/h. (mikiqex)

Reklama

Reklama