Reklama

Reklama

VOD (1)

Neposlušný princ Hal nastoupí po otcově smrti na anglický trůn a musí zvládat palácové intriky, zděděnou válku a celkový chaos. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (523)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Netflix se pochlapil a natočil ponurý, špinavý a velmi věrohodný historák, který se může směle srovnávat s těmi nejlepšími v daném žánru. Nedočkáme se sice žádných opulentních bitev za hřmotné muziky Zimmera, ani kamerových hrátek s digitálním Colloseem, přesto něco málo akčnění tam je a žádnou ostudu si tvůrci v tomto aspektu neudělali. The King jde ale jiným směrem a je to žrejmé už od počátku. Veskrze tiché, plíživé drama o politikaření, pletichaření a špinavém středověku, kde jsou jen poddaní a nebo nepřátelé. King stojí a padá především na realistickém podání látky o které pojednává a na Chalametovi, který zraje jako víno. A když nakráčí před vojáky se svým proslovem, je vymalováno. ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Timothée Chalamet je král. Hateři klučiny s kučeravými vlasy prominou, ale v 28 letech mít za sebou role v oscarových filmech jako Interstellar, Dej mi své jméno, Lady Bird, Malé ženy, Duna atd , to se jen tak nevidí. Zrovna Král se sice žádného ocenění od akademie nedočkal, ale podle mě se jedná o jednu z jeho nejlepších roli, protože jeho drzý a nonkonformní princ/král Hal snímek táhne celou stočtyřicetiminutovou stopáž. Počínaje intrikami na královském dvoře, konče pod jedním kopcem ve Francii, jako mladý a nezkušený panovník s cool sidekickem hraným Joelem Edgertonem (byl i jedním ze scenáristů) vyloženě vládne. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Všetci tu v prvom rade vychvaľujú ponurosť, no mne to až tak ponuré neprišlo. Možno iba tak udalosťami, ktoré obklopovali mladého Henricha V. Najviac oceňujem peknú výpravu a fantastických hercov, kde som si mohol vychutnať aj slizkého Patizóna napríklad - nemá veľa záporných postáv, a táto mu išla skvele. No na druhú stranu ale, dauphin? To ako vážne? Ten kto písal scenár asi ani nevie čo to znamená. Tiež sa mi zdá, že tam na jednom mieste poplietli Henricha IV. a Henricha V. No ale to sú len také drobnosti, ktoré na kvalite neuberajú. A tá záverečná bitka mala tiež niečo do seba - také priam až apokalyptické, atmosferické... žiadna obyčajná rúbanica. V každom prípade spokojnosť. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pokud se budou točit podobné filmy, které dokáží v divácích vzbudit zájem o historii, nezbývá mě než zatleskat. Chalamet si toho původně floutka vystřihl s chutí, ale mě ještě více zaujal čím dál více lepšící se Pattinson v roli Dauphina. Koukala na to se mnou i moje manželka a mě svitla naděje že bych jí konečně dokázal prodat třeba takovou parádu jako Statečné srdce. No ale nepředbíhejjme. Každopádně The King jen potvrdil současný trend, že kvalita se v dohledné době bude přesunovat spíše na Netflix. 80% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (21)

  • V Rakouské národní encyklopedii se v roce 1837 objevila zmínka, že se bitvy u Azincourtu zúčastnil na Jindřichově straně Jan Žižka. 
    Zastánci teorie porovnávají podobné taktické podmínky s bitvou u Sudoměře. V době bitvy i kolem ní se v tuzemských pramenech nevyskytuje o Žižkovi ani zmínka, jako kdyby se do země propadl. Zrovna tak kupodivu chybí jeho pečeť na protestní nótě českých a moravských pánů proti upálení mistra Jana Husa. (Kaufman)
  • Scéna, kde chce Dauphin (Robert Pattinson) bojovať s Halom (Timothée Chalamet), ale nedokáže súvisle stáť na nohách kvôli kĺzajúcemu blatu a svojej zbroji, bola natočená priamo s Robertom Pattinsonom. Pattinson trval na tom, že chce scénu zahrať on sám. Síce vznikla rovnaká scéna aj s kaskadérom, tá s Pattinsonom sa však ukázala ako lepšia, a bola použitá vo filme. (Wargoo)
  • Název filmu se objeví až na jeho konci. (Duoscop)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno