Reklama

Reklama

VOD (1)

Neposlušný princ Hal nastoupí po otcově smrti na anglický trůn a musí zvládat palácové intriky, zděděnou válku a celkový chaos. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (523)

Marze 

všechny recenze uživatele

Historická sonda plná zuřivosti a bojových scén o kritickém období evropské historie. Vhodné pro fanoušky historických drama a historických akčních scén. Skoro všechno v Královi funguje výtečně. Herci od Roberta Pattinsona po lahodně odporného Dauphina), parádní scénář Michôda a Edgertona. Tématem jsou zkorumpovaníá moc a nebezpečí mužské nadvlády. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

David Michôd natočil bezesporu kvalitní, historické drama, o tom žádná. Nicméně pořád i několik hodin po jeho skončení zůstává lehká, vážně jen lehká pachuť promarněné šance. Nebudu vůbec zkoumat historii, ale s čím mám možná největší problém, bylo kromě obsazení Joela Edgertona samotný part krále. Chalamet je výborný herec, koneckonců i tady, ale typově se mi sem vůbec nehodil. Jinak nemám větších výtek, výborná kamera a příjemné zjištění, že film, je silnější dialozích, než v bojových scénách. I když i ty jsou natočeny řemeslně víc, než slušně. ()

Reklama

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Částečně inspirovaný Shakespearovými hrami o "Jindřiších", částečně skutečně životopisný film o tom, jak těžké je být silným a dobrým králem. A taky jak těžké je prosadit mír a jednotu v situaci, kdy není jisté, komu se dá věřit. Přiznávám, že filmy zasazené do období středověku moc nevyhledávám, ale tenhle mi kupodivu přišel hodně poutavý, napínavý a dokonce chvílemi i zábavný. Bavil mě především Robert Pattinson v roli slizkého samolibého Francouze. A co se týká hlavní role, Timothée Chalamet opět dokázal, že umí zahrát lecos. V roli mladého krále z něj čiší patřičný respekt a charisma, a to rozhodně není jen tak. Do teď jsem ho viděla spíše v rolích zjemnělých kluků nebo floutků, takže mě příjemně překvapilo, že "uhraje" i něco takového a opravdu mu to divák věří. Film jako takový má navíc silný a lehce překvapivý závěr, který utkví. Zkrátka historické drama, jak má být. ~(4,1)~ ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Po scénáristické, potažmo vizuální stránce nemám jedinou výtku. Od začátku do konce jsem byla zvědavá na finální závěrečnou tečku. Myslím, že návrh francouzského krále, který předložil Jindřichu V, nebyl až tak k zahození. Jen mi do hlavní role moc neseděl Timothée Chalamet a to hlavně v těch bojových scénách. Připadal mi jako tintítko, ovšem po zhlédnutí jeho obrazu ve wiki jsem okamžitě změnila názor. Vynikající výběr. Byl velmi dobrý hlavně v dialozích. Vážně nevím, co bych tomuto historickému filmu měla vytknout. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Všetci tu v prvom rade vychvaľujú ponurosť, no mne to až tak ponuré neprišlo. Možno iba tak udalosťami, ktoré obklopovali mladého Henricha V. Najviac oceňujem peknú výpravu a fantastických hercov, kde som si mohol vychutnať aj slizkého Patizóna napríklad - nemá veľa záporných postáv, a táto mu išla skvele. No na druhú stranu ale, dauphin? To ako vážne? Ten kto písal scenár asi ani nevie čo to znamená. Tiež sa mi zdá, že tam na jednom mieste poplietli Henricha IV. a Henricha V. No ale to sú len také drobnosti, ktoré na kvalite neuberajú. A tá záverečná bitka mala tiež niečo do seba - také priam až apokalyptické, atmosferické... žiadna obyčajná rúbanica. V každom prípade spokojnosť. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Galerie (6)

Zajímavosti (21)

  • Ve skutečnosti Jindřich po válce toužil, ale Magnum Concilium (shromáždění ) mu pro válku dalo stopku. S Francií se vyjednávalo téměř rok než se opět svolané Magnum Concilium rozhodlo vydat svolení pro válku. (messenger)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama