Reklama

Reklama

VOD (1)

Neposlušný princ Hal nastoupí po otcově smrti na anglický trůn a musí zvládat palácové intriky, zděděnou válku a celkový chaos. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (524)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

David Michôd natočil bezesporu kvalitní, historické drama, o tom žádná. Nicméně pořád i několik hodin po jeho skončení zůstává lehká, vážně jen lehká pachuť promarněné šance. Nebudu vůbec zkoumat historii, ale s čím mám možná největší problém, bylo kromě obsazení Joela Edgertona samotný part krále. Chalamet je výborný herec, koneckonců i tady, ale typově se mi sem vůbec nehodil. Jinak nemám větších výtek, výborná kamera a příjemné zjištění, že film, je silnější dialozích, než v bojových scénách. I když i ty jsou natočeny řemeslně víc, než slušně. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Staré dobré časy poctivých historických filmů zase na dvě hodiny a kousek ožily, Král je skvělý. Je to drsná, špinavá a studená podívaná, která se ale opírá v první řadě o příběh, postavy a výborně vybrané herce, ačkoliv na ty scény, které od takového filmu čekáte, dojde také (ta bitva, ta bitva!). Režie, výprava... Všechno na jedničku, autentické snad tak, jako kdyby se štáb strojem času přenesl do 15. století. A Timothée Chalamet vlastně už tady hraje Paula Atreida - přesně takhle jsem si ho totiž představoval. ()

Reklama

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Silná herecká exhibice (Sean Harris je top a Chalamet s přehledem utáhne celý film), uvěřitelný středověk, chladný, rozbahněný, nemilosrdný. Michod je správně odměřený, chladně precizní a nesklouzává k samoúčelnému machrování... vše tu slouží příběhu a silným charakterům. Poctivý historický film, jaký tu už nějakou dobu nebyl. V tomhle případě netřeba velkých bitev, aby film dokázal strhnout... a když už na tu bitvu dojde, je to impozantní bordel. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

V tomto případě nemůžu jinak, neboť se mi zde sešla jedna parádní poctivá filmařina, vynikající scénář, tempo, hudba, dále mé oblíbené anglické dějiny v kombinaci s Timothée Chalametem, kterého baštím už nějakou tu dobu. Netflix mě baví, však tady mě teprve překvapil. Nikdy bych nevěřila, že to napíšu, ale Robert Pattinson, ten představitel přiblblých upírů a jiných sráčů se zde blýskl par excellance. Jako francouzský dophin (a dovolím si zmínit, že my, co rádi koukáme i na francouzská historická dílka, máme jakousi utkvělou představu, jak tito výstřední královští spratci vypadali) byl dokonalý. Velmi mě překvapil, byl přesný a nezapomenutelný. Deppka Lily byla také dobrou volbou, na tuto slečinku se dívám ráda, no a na úžasnou bitvu v blátě, na tu se už mrkněte sami. Protože to se v dnešní filmové tvorbě opravdu nevidí. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Po scénáristické, potažmo vizuální stránce nemám jedinou výtku. Od začátku do konce jsem byla zvědavá na finální závěrečnou tečku. Myslím, že návrh francouzského krále, který předložil Jindřichu V, nebyl až tak k zahození. Jen mi do hlavní role moc neseděl Timothée Chalamet a to hlavně v těch bojových scénách. Připadal mi jako tintítko, ovšem po zhlédnutí jeho obrazu ve wiki jsem okamžitě změnila názor. Vynikající výběr. Byl velmi dobrý hlavně v dialozích. Vážně nevím, co bych tomuto historickému filmu měla vytknout. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (21)

  • Přesné postavení jednotek, počty jednotek a počty padlých i nasazených na obou stranách, ale hlavně na francouzské straně, se značně rozchází. Angličané uváděli početní ztráty na straně francouzské armády mezi 1 500 –  11 000, vlastní ztráty 100–150. Podle moderních odhadů byly ztráty na straně francouzské armády 6 000 a anglické 600. (messenger)
  • Celosvětová premiéra proběhla 2. září 2019 na Mezinárodním filmovém festivalu v Benátkách. (rafix)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama