Reklama

Reklama

VOD (1)

Neposlušný princ Hal nastoupí po otcově smrti na anglický trůn a musí zvládat palácové intriky, zděděnou válku a celkový chaos. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (524)

HAL 

všechny recenze uživatele

Na půl cesty mezi reálným historickým filmem a mezi volnou adaptací Shakespearovy hry "Henry V". A ve stylu pak přesně stejně - na půl cesty mezi přímočarým Outlaw King, a artovějším Macbethem od Kurzela. Se kterým to podlahu teda fakt nevytírá, ale obstojí vedle něj slušně, a kdyby podobně mělo dojít i na další Shakespearovy hry, vůbec bych se tomu nebránil. A nejdůležitější je že ani ten Timothée Chalamet herecky za Fassbenderem nijak nezaostává. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The King" je pre mňa skutočne príjemne osviežujúcim historickým filmom. Najmä po tom, čo človek vidí tak nudne historický film ako bol "Peterloo". Tentokrát som bol úprimne zvedavý ako to celé bude pokračovať, kam sa dostaneme a ako to nakoniec dopadne. A za to môže viacero faktorov. V prvom rade Timothée Chalamet je skvelým hlavným hrdinom. Perfektne sa dostal do role Henryho V. a dal mu potrebné srdce. Joel Edgerton bol rovnako skvelý. Je zaujímavé vidieť, že súčasne na filme pracoval aj ako producent a scenárista. Tiež dal do toho maximálne všetko a jeho postava je mojou najobľúbenejšou. Záverečný súboj je pre mňa jeden z highlightov filmu. Vyzerá to silne, efektne a cítime každý jeden úder meča. Ako keby som bol na tom bitevnom poli s našimi hrdinami. A potom Robert Pattinson. Myslím si, že sa tu priam ukážkovo hodil do role tohto egocentrického princa. A jeho záverečný súboj je pre mňa skutočne perfektná komédia. Na tom sa nedalo nesmiať. Kostýmy a výprava sú taktiež skvelé. A tempo filmu bolo skoro úplne ideálne. Je tu možno pár scénok, ktoré sa dali trošku upraviť, no reálne ma film nenudil. Plynul veľmi dobre. Mal som asi len pocit, že po záverečnom súboji už príde koniec, no film ešte išiel reálne ďalších asi 20 minút. A ja som už nevedel, čo ešte chce dopovedať. No na druhú stranu mi to potom ukázal a zmysel to dalo. Každopádne si nebudeme klamať, že sú tu momentky, ktoré vieme odhadnúť ako nakoniec vyplynú. Ani vám ako divákom tam proste niečo nehrá a cítite tie zákulisné hry. Ale opäť nemôžem povedať, že by ma to nezaujímalo. Takže ako celok podľa mňa film skutočne funguje a aj napriek tej dlhej minutáži je naozaj hoden vášho času. A je dostupný na Netflixe. Čeknite si ho a uvidíte sami. Verím, že nebudete sklamaní. Hodnotenie: A- ()

Reklama

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Silná herecká exhibice (Sean Harris je top a Chalamet s přehledem utáhne celý film), uvěřitelný středověk, chladný, rozbahněný, nemilosrdný. Michod je správně odměřený, chladně precizní a nesklouzává k samoúčelnému machrování... vše tu slouží příběhu a silným charakterům. Poctivý historický film, jaký tu už nějakou dobu nebyl. V tomhle případě netřeba velkých bitev, aby film dokázal strhnout... a když už na tu bitvu dojde, je to impozantní bordel. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Krásne komorné, blatisté a realistické...To, že je tento typ filmov dnes prakticky ojedinelý vďačíme hollywoodu a jeho nekonečným komiksovým chrlením nepremožiteľných hrdinov, ktorými nás už zásobuje roky. Ja už tie filmy nemôžem ani cítiť, postavy sa mi zhnusili a už dlho si želám koniec Transformerov, Avangerov , Cap. America či nezničiteľnej Wonderwoman...So zatajeným dychom sledujem a fandím presne takýmto malým -veľkým filmom, prajem si aby zabodovali, aby diváci jasne ukázali , že presne TOTO chceme. Film určite získal pozitívne ohlasy, ale nevieme nakoľko ovplyvní kompetentných, aby financovali podobné filmy. Za mňa max. spokojnosť, po všetkých stránkach, možno by som bral ešte jednu bitvu naviac, ale už by som bol asi za veľmi náročného. 90%. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Říjnová hororová Netflixovská nadílka skončila, ale jsem vděčný i za tenhle Historický biják, který jak se zdá bude Netflix servírovat každý rok ( Minule podobnou dobu to byl Outlaw King, který se mi líbil o malinko víc, ale i tohle je pecka). Sledujeme příběh mladého Jindřicha V, který po smrti svého otce je čerstvě korunovaný na krále a bude muset vyřešit válku, kterou mu jeho otec zanechal. Skvěle natočené, osudové, špinavé, autentické, historicky věrné a především úchvatně zahrané. Timothée Chalamet servíruje na obrazovku obrovský kus talentu a cítím, že má bohatou budoucnost ( Králův rage speech před bitvou mi vyvoval husí kůži jak už dlouho nic), ale potěší i Joel Edgerton s perfektním strategickým plánem či Robert Pattinson, který hraje slizkého francouzského prince skvěle. Film vrcholí solidní a slavnou bitvou u Agincourtu, která je správně syrová a špinavá a potěší i finální poměrně nečekaný zvrat. Ikdyž má film pomalejší tempo, tak vůbec nenudí a absolutně strhne. 85% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (21)

  • Hlavní velitel francouzských vojsk byl Charles I of Albrecht , který v bitvě padl a společně s ním také tři vévodové, pět hrabat, devadesát baronů, jeden arcibiskup a pravděpodobně stovky, podle některých zdrojů dokonce tisíce, urozených rytířů. (messenger)
  • Timothée Chalamet a ostatní herci strávili niekoľko týždňov trénovaním jazdy na koni a súboje s mečom. (Game90)

Související novinky

Hledá se režisér příštího Bonda

Hledá se režisér příštího Bonda

27.08.2024

Dalo by se čekat, že touto dobou už budeme mít dávno mnohem jasněji o tom, kam bude směřovat legendární akční franšíza. Od premiéry poslední bondovky Není čas zemřít už uplynulo téměř pět let a… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama