Reklama

Reklama

Telefon

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Žijí ve stejném bytě, ale každá v jiné době. Sériová vražedkyně se dovolá ženě, od které ji dělí dvacet let, a vsadí její minulost i život, aby změnila vlastní osud. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Vy hodně, ale hodně, hodně intenzivně tušíte, co se stane, ale chcete to prostě vidět :) A v podání tohoto filmu rozhodně :) Je to skvěle strukturované, sem tam si říkám, že jim něco uniklo, ale ono prostě ne...Je to skvělé, kdy se mi hrnul do těla adrenalin, že bych té holce chtěla ro*kopat ksicht, za to, co všechno v minulosti udělala...Nicméně - holt, toto je přesná ukázka toho, že, co se má stát, se stane. Neměňte svůj osud. Tohle totiž nemá vůbec dobrý konec, průběh, ani začátek. Najít si takovou "kamarádku" nechcete. Film je graficky, herecky i tématicky skvělý :) A scéna, kdy jede současná postava autem se svým otcem..přiznám se - tekly mi slzy, protože něco takto zpracované jsem ještě nikdy neviděla... ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

hodně povedený korejský thriller,který se sice pomaleji rozjíždí,ale už asi ve třetině nabere solidní obrátky a vydrží mu to až do konce.Určitě by se tomu dalo leccos vyčíst z hlediska logiky,ale tohle je přesně jeden z těch filmů,kde sem vůbec neměl potřebu řešit,zda to dává nebo nedává smysl.Trochu škoda,že v synopsi je hned vyzrazen jeden ze zásadních "zvratů",protože jedna z postav není od začátku psychopat a sériový vrah a dostane se k tomu až postupně (nebo to aspoň tak působí) a věřím,že kdyby s tím divák od začátku nepočítal,mohlo to být mnohem překvapivější...80% ()

Reklama

David.Darco 

všechny recenze uživatele

Wau tak ja budem asi prísny. Narozdiel od iných recenzentov som mal zrejme výhodu, že som sa s daným námetom stretol prvý krát. Telefon je remeselne výborne zvládnutý film, s na moje prekvapenie prvotriednymi vizuálnymi efektmi, za ktoré by sa nemuseli hanbiť ani v Hollywoode. Čo však začína ako zaujímavá žánrovka sa postupne zamotáva do sebou samým nastavených nezmyselných pravidiel časového paradoxu. (Hlavná postava síce pociťuje fyzikálne zmeny simultánne s časom v minulosti, ale nemení sa jej vedomie. Tak isto nefunguje napríklad odkaz na podlahe a množstvo ďalších vecí) Možno je to chorobou zvanou Dark z nemeckej produkcie, ale podobne nelogicky spracované časopriestorové paradoxy ma vážne otravujú. Otravujú až tak, že sa nedajú ignorovať a ťahajú film do priemeru. No a potom príde na záver. Ten sa zrazu z ničoho nič (na začiatku bola zmienka problematického vzťahu matky s dcérou, ktorému sa však tvorcovia takmer nevenujú a keď už, tak maximálne povrchne) strhne do melodrámy a jeho myšlienka sa stráca v nedohľadne. Ale fajn. Povedzme že keby film skončil tu tak by sa jednalo k žánrovku s vydarenými efektami, peknou kompozíciu záberov, zaujímavými lokaciami a šarmom Ázijskej kinematografie. Bohužiaľ. SPOILER: Tvorcovia vytiahnú úplne zbytočný, trápny a nefunkčný zvrat ala Haneke, ktorý aj tú chabo spracovanú myšlienku zruinuje a otriasajúcu sa logiku časopriestorového paradoxu sfúkne ako domček z kariet. Nehovoriac o tom, že cliffhangre patria do seriálov. Škoda. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Trochu bych mírnil to hrocení s Frekvencí - ok, o tom filmu víme snad všichni, je fakt dobrej, myšenka s Telefonem zprvu téměř totožná, ale je originální samotná Frekvence s Quaidem ?;) Tohle je dobrá variace, ne dokonalá, ale korejsky dobrá se vším, co k tomu patří. Dobře odvyprávěné, nasnímané, hlavní záporná postava sexy. Dalo vzpomenout na Butterfly Effect, celkově prostě spíš chválím a doporučuji. 7.5/10 ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Kol, no zďaleka nie kúl. Príliš sústredené na telefonický súboj minulosti s prítomnosťou. Divák staraj sa, čo a ako. Istoty sa rozpadajú ako domček z karát. Scenáristicky jemne obdobný námet ako román Ursuly K. Le Guinovej Smrtonosné sny, len taký čiastočný a vééľmi zjednodušený. V románe sen hlavného hrdinu každý deň totálne menil skutočnosť celého sveta, tu následky zavolania (alebo nezdvihnutia) telefónu menia maximálne tak osobný svet hrdiniek. Ale dobre. Ako jednorazová zábava dobré. Navyše, charaktery hrdiniek nejednoznačné. Osobne som fandil skôr týranej dcére, držanej nakrátko doma, nútenej pojedať na prvý pohľad nepožívateľné blafy. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení začalo 3. ledna 2019 a bylo ukončeno 2. dubna 2019. (PamPero 1)

Reklama

Reklama