Reklama

Reklama

V tomto válečném thrilleru, natočeném podle skutečných událostí, bojuje malá jednotka amerických vojáků na odlehlé bojové základně Keating, která se nachází hluboko v údolí tří hor v Afghánistánu, aby se ubránila drtivé přesile bojovníků Tálibánu během koordinovaného útoku. Bitva o Kamdesh byla nejkrvavějším americkým střetem ve válce v Afghánistánu v roce 2009 a jednotka Bravo 3-61 CAV se stala jednou z nejvíce vyznamenaných jednotek devatenáctiletého konfliktu. Snímek Základna je inspirován bestsellerem The New York Times, knihou "Základna - Jedna z nejtěžších chvil Američanů v Afghánistánu" od Jakea Tappera ze CNN. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (153)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Lepšie tri hviezdy, ale na štyri to žiaľ nemá. A je to škoda, lebo moderný vojnový film neskutočne upozadil jednu zásadnú vec, gore. Nie, že by tam žiadny nebol, ale pri tom masakri, ktorý nastal na tak malej ploche, bolo jasne viditeľné, že tam toho malo byť viac nie kvôli divákom, ale kvôli reálnejšiemu poňatiu. Takto samotná vojna ide trochu mimo a dosť to znížilo samotné napätie, že ako to vyvrcholí, keďže ja sa držím šablóny, že porovnanie, či to bolo naozaj podľa skutočnosti, alebo nie, si nechám až po zhliadnutí konkrétneho snímku, takže si to neštudujem dopredu a dopredu si nekazím zážitok s tým, že by som vedel, kto prežil a kto nie. Knihu som nečítal, takže to bola pre mňa čistá nepopísaná strana dejín amerického vojska a konkrétne takých, kde v podstate "utrpeli výhru". Nebyť Čierneho jastraba či Vojakov z Benghází, tak na tie štyri hviezdy vyskočím, lebo postavy boli castingovo dobre vybrané a aj mladý Eastwood dokonca ušiel, ale keďže tieto tri pecky sú neni iná liga ale doslova iná dimenzia spracovania, tak zostávam pri silnejších ale stále len troch hviezdach. Samozrejme sa tým nenechajte odradiť. Film je zaujímavý a minimálne ukáže, akí kreténi musia byť v určitých vrstvách vysokého velenia v USA, keď ich napadlo založiť základňu tam, kde ju založili. To bola v podstate pozvánka na rozstrieľanie a nešlo o to či, ale kedy. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„KAŽDÝ, KDO JE NA ZÁKLADNĚ, UMŘE...“ /// Příběh PRT Kamdesh, nejzkurvenějšího místa k bránění na světě. Inu Amíci… hlavně to jejich velení… to je prostě banda kreténů! Nejdřív nám ukážou, kdo že všechno v tý jejich armádě slouží. Je na to dost času. Stejně jako na sledování domorodejch zmrdů. Takový… prostě z toho „jejich“ života. Není vo co stát, ale dobře (jestli vás tyhle věci bavěj) se na to kouká. Zhruba za hoďku začíná válka. Kamera je fakt akční a díky toma válka dobrá. A trvá skoro ¾ hodiny! Všechno je zakončený metály a syndromy. A pak ty rozhovory během závěrečnejch titulků… Prostě tohle nevymyslíš. To se musí stát! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu „The Outpost: An Untold Story of American Valor“, kterou v roce 2012 napsal Jake Trapper, neznám. 2.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 3.) Miluju místa, kde nezabíjí rakovina. 4.) Thx za titule „tdpaslik“ a „jirkazuza“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE **** NAPĚTÍ * ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Když jde člověk do válečného filmu, očekává válečný film, a to, že dostane slušné postavy, se kterýma se může sžít, je už jenom bonus. The Outpost splňuje oba body dokonale a za poslední dobu je to jedna z nejlepších mainstream amerických stříleček. V první půlce si divák říká, že už tak je zde akce víc než dost, ale celá druhá hodina je neustávající boj o obléhanou základnu a 60minutové neutichající střilení ve sluchátkách mi bude v uších hrát ještě pár hodin po zhlédnutí filmu. Postavy umírají jak na běžícím páse (Orlando Bloom se neohřál ani 30 minut:D), krve, nábojů a minometů je víc než dost a ačkoliv mi chyběla víc různorodá akce jako nože, brokovnice, granáty a podobně, slintám blahem a akce mám dost alespoň na dva týdny. Ve výsledku se Outpost vlastně může s klidem řadit k áčkům jako je Černý jestřáb nebo 13 hodin. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Já jsem milovník válečných filmů a tento je podle skutečné události. ALE !!! Nemělo to žádný konzistentní děj, bylo to strašně roztříštěné na malé skutečnosti a hodně blbě se tady sledovaly osoby. Navíc mi to strašně přišlo jako kopírka Čety, Černého jestřába, Foresta a mnoho dalších filmů...Vzhledem k úctě padlých vojáků nebudu hnusná a pouze bez komentáře dávám 3*. Za mě 65% ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Tak jak již bylo řečeno ve filmu Zachraňte vojína Ryana „pozen“ neboli posraný zelený návrh, tak tady také nějaká geniální hlava vymyslela základnu, která se de facto nedá ubránit. Snímek mi přišel, tedy bojový scény celkem dost realisticky natočený a politika se tam moc nerozmazávala, takže pro mě příjemný překvapení. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (6)

  • Vo filme si svoje role zahralo aj niekoľko skutočných vojakov, ktorí slúžili na danej americkej základni v Afganistane. Pôsobenie vo filme si pochvaľovali všetky zúčastnené strany. (MikaelSVK)
  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohráva v Afganistane, tak jeho natáčanie prebiehalo na viacerých miestach v Bulharsku, vrátane filmových štúdií Nu Boyana. (MikaelSVK)
  • Autorom literárnej predlohy filmu je americký novinár Jake Tapper, známy hlavne z vysielania spravodajskej televízie CNN, kde je moderátorom relácie The Lead With Jake Tapper (od r. 2013). (andykanadan)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama