Reklama

Reklama

Rozhovory s vrahem: Výpověď Teda Bundyho

(seriál)
  • USA Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes
Trailer
USA, 2019, 3 h 55 min (Minutáž: 51–74 min)

Tvůrci:

Joe Berlinger

Režie:

Joe Berlinger

Kamera:

Adam Stone

Hrají:

Ted Bundy (a.z.), Kenneth Bianchi (a.z.)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Aktuální rozhovory, archivní záběry a audio nahrávky pořízené v celách smrti tvoří šokující portrét nechvalně známého sériového vraha Teda Bundyho. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Jsem ráda, že se Netflix dal do takovýchto minisérií :) Stojí to za to, i když já o Bundym viděla už mnoho dokumentů - tento je přeci jen něčím jiný. Je to tak zvláštní slyšet ho na těch nahrávkách, vidět ho na těch nahrávkách a zjistit, že někdo chce v životě takovou pozornost, že si za tím jde doslova přes mrtvoly. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Bundy pro mě nikdy nebyl tak fascinující pojem jako třeba Dahmer, Gein nebo Chikatilo, ale je fakt, že takhle přehledně a souhrně seřazené za sebou je to poměrně chytlavá kriminálka s prvky černého humoru a momenty tak neuvěřitelnými, že nepsat to život sám asi bych scénáristu káral za přílišnou debilitu. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

další povedená minisérie,tentokrát o jednom z nejprovařenějších sériových vrahů.Bundy byl rozhodně zajímavá postava a ani se nedivím,že dokázal na lidi působit tak jak působil.Mnohem zajímavější je pak v rámci téhle série sledovat jak moc se za posledních 30-40 let změnila práce policie a celkově možnosti vyšetřování a až takhle zpětně dokáže člověk docenit,že se jim podařilo vůbec někoho takového chytit (jakkoli si za to Bundy ve svém pocitu nadřazenosti mohl sám)...80% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Netflix do těch dokumentů posledních několik let hrozně moc šlape a vše se to stihnout nedá. K obnovení zájmu o tento seriál mi dopomohl Berlingerův film stejného námětu o Tedu Bundym, který mě nadchl a o tomto sériovém vrahovi jsem se chtěl ihned dozvědět více. Paradoxně se mi, obecnému konsenzu navzdory, více líbil hraný film se Zackem Efronem (těžko říci jestli nejdřív vidět film nebo dokument), jež na danou problematiku nahlíží podstatně jinak a kdo neví, ten neuvěří. Od čtyřdílného formátu jsem ale zřejmě chtěl mnohem detailnější nahlédnutí do duše tohoto "člověka," a ne pouze nabalování skutečností, na čež v poloviční stopáži nezbyl čas. Patrně za to může i chorobná uzavřenost samotného Bundyho, o kterém se toho tajpulného a děsuplného skutečně asi tolik neví a musí se jen hádat. Škoda pro filmaře. Dokumentární série se mi i tak pochopitelně velmi líbila a zblajzl jsem ji během pár dní. Teď jen doufat, že někdy fakt vznikne třetí řada Mindhuntera!...7,5/10 ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Když mi toto vyskočilo jako další možnost se obohatit, tak jsem nemohl odolat. Už jenom protože Ted Bundy je i za mě osobně velmi zajímá postava jak kriminalistiky, tak i amerických dějin. Problém byl ale jednoduchý. Člověk by snad i dříve usnul. Zcela jednoduše se poohlédnu na můj nedávný také Netflix zážitek s názvem Wild WIld Country. Ten byl zajímavý v tom, že byl tématem lehce mimo mne. Ale fungovalo to. Protože se toho tvůrci skvěle zhostili, dokázali to nádherně odvyprávět a tak nějak i natočit. Poté přijde něco takového, kde do toho jdete na podobný styl. Ale vy jste zklamáni. Retrospektiva s vámi hází jak kolega v ukrajinském parlamentu a to vše je elegantně na blití spojeno s hopsáním v ději. Dokážu věřit, že tvůrci udělali, to co si mysleli, že je správné. A to jim neberu. Ale upřímně mám problém s tím, že téma, které pro mne bylo zajímavé samo o sobě skončilo v celku snadno v kategorii odložených případů, kdy vy se jenom díváte, nabíráte informace, ale očekávané obohacení nepřichází. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama