Reklama

Reklama

Pach krve

  • USA Wrong Turn (více)
Trailer 1

Parta kamarádů vyrazí na výlet do hor. Zpočátku jde všechno podle plánu, po sletu děsivých událostí však skupinka zjišťuje, že v lese nejsou sami. Opět... (Matared)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (264)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Wrong Trun s roku 2003 je celkom dobrý horor, ostaté pokračovanie sú mizerné a toto ... vlastne ani nie je pokračovanie a zo sériou ma spoločný snáď len názov. Netuším prečo sa to volá rovnako, ale ma to rovnaký názov a cele je to dosť podobné kostrou príbehu prvému filmu. Akurát tu je to v detailoch dosť iné a odlišné. Bavili ma strašidelné kostýmy a zopár zaujímavých úmrtí, ale ako celok ma to moc nebavilo. Postavy a ich herci sú taký mizerní, že asi tak po hodine mi už bolo všetko úplne jedno a vlastne som im prial nech na nich spadne nejaký strom, alebo nech ich kusne do krku agresívna veverička. Ako celok nevyvážené, zopár lepších scén strieda tie slabé. Sklamanie. 40% - 2* ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Začíná to filmařsky stoprocentně korektní partičkou (černoch, běloch, asiat, mexičan, blondýna, bruneta, homosexuál, heterosexuál - to vše najednou) v lesích a končí to zvláštním a nečekaným lesním společenstvím. S původním WT to má společného akorát tak název a místo kanibalů, kteří byli hlavním tahounem staré série, tady máme “jen” obyčejné vidláky. Gore je průměrné, herci nenadchnou, scénář je hloupý (haha, doslova všechny pastičky jsou v lese nastraženy přesně tam, kde postavy jdou...), vizuál lesní vesničky je vyloženě jen na efekt (snad nechcou tvrdit, že tam týpci chodí s lebkou jelena na hlavě celý den) a postavy zde očividně nemají periferní vidění, protože co není na scéně, to samy nevidí. Ale tohle všechno od filmu tak nějak čekáme a jdeme do něj s tím, že to bude podprůměrné slasher béčko. Ve svém žánru je tedy přesně tím (pod)průměrným kouskem, který je holt hloupý, ale alespoň dokáže zabavit při nudném odpoledni. Snaha o sociálně vyčítavý přesah s životem v lese a závěrečný revenge je tady více k smíchu a spíše filmu škodí, ale budiž. Sice nenadchne a fanoušci původního WT budou zklamáni, ale vřele do toho... ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Přiživování se na značce Wrong Turn už dávno nemá smysl. Důkazem je i tenhle novej počin. Už trailer mi napověděl, že asi nepůjde o nic extra a to se i potvrdilo i po dokoukání. Pach krve tu sice cítit je, ale tahle krev je řádně zaschlá a vyčpělá. Nemůžu si pomoct ale bylo to takový nemastný,neslaný. Zbytečně dlouhý a natahovaný, postavy nevýrazný. Čekal jsem aspoň nějaký výživný gore efekty. Ale i na nich se očividně šetřilo a tak je vše mimo kameru. Za mě slabý 2 hvězdy. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Značka Wrong Turn pro mě ztratila kouzlo po třetím díle, takže na další přírustek jsem pohlížel s nedůvěrou, ale nakonec u mě převládá spokojenost. Z původní série si film vlastně bere jen název, ale jinak si tahle lesní řežba jede po vlastní ose. Předně je tu samotná charakteristika nebezpečí, které číhá v lesích. To mě mile překvapilo a částečně připomnělo ne úplně povedený seriál Outsiders. Klan záporáků, dají-li se tak nazvat, měl něco do sebe a to ztvárněním samotné komunity počínaje a loveckými maskami konče. Přes zdánlivě dlouhou stopáž si film drží i docela slušné tempo a překvapilo i obsazení s perfektní Charlotte Vegou na čele. Asi nejsilnějším okamžikem je pak ztvárnění vidláckého vězení. Takhle nějak by mohlo vypadat Peklo. Naopak to hapruje co se gore týče a samotného mordování. Je tu sice pár slušných momentů a zejména ten první s valícím se kmenem měl moc hezký konec. Ale jinak se tu vraždí a mrzačí mimo záběr, což je u podobných filmů faux pas. Nicméně třeba se to v druhém díle, kterému bych se vůbec nebránil, zlepší. 80% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Scénárista Alan B. McElroy stojí za prvním Pachem krve (2003). Tehdy to byl docela úlet s triem sekáčů jako z komparzu Pána prstenů, který ovšem nastartoval šestidílnou sérii (poslední z roku 2014). Zatímco jedničku jsem relativně pošlapal, některá další pokračování si ode mě vysloužila i slušné tři hvězdy. Tohle se jmenuje stejně, ale je to vlastně jiné. Někdejší série byla o rodince zmutovaných kanibalů, která opakovaně dorážela na nic netušící výletníky. Hned po valící se kládě, která drtí mimo jiné i lidské lebky, pochopíme, že McElroy kráčí jiným směrem. I když znovu představuje proměnlivě sympatickou skupinku mladých lidí, která v nekonečných lesích sešla z vyznačené cesty. Nicméně ono by to bylo asi docela jedno. Protože už v polovině 19. století se zhruba tucet rodin sbalilo a uteklo na horu. Báli se rozpadu Ameriky, chtěli tvořit základ, na kterém se vybuduje nový národ. A jejich potomci… no, co asi. Pryč jsou stylové mordy, pryč jsou zajímavé úhly kamery, často se zajímající o partie lahodící pánskému zraku, pryč je svižné tempo. 110 minut je zatraceně moc, zoufale to postrádá dramaturga, mnohdy přešlapujeme na místě a vlastně bych si dal spíš onu zmiňovanou zmutovanou famílii. S touhle řemeslnou jistotou, kterou tvůrci předvádějí, by to totiž byl docela příjemný návrat. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (10)

  • Na začiatku filmu policajt povie postave Matthewa Modinea: „Musíte byť hrdý otec.“ Toto je odkaz na postavu Matthewa Modinea v Stranger Things (od r. 2016), deti v Hawkin's Lab ho volajú „Papa“. (Arsenal83)

Reklama

Reklama