Reklama

Reklama

Pach krve

  • USA Wrong Turn (více)
Trailer 1

Parta kamarádů vyrazí na výlet do hor. Zpočátku jde všechno podle plánu, po sletu děsivých událostí však skupinka zjišťuje, že v lese nejsou sami. Opět... (Matared)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (263)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Je paradoxní, že tenhle řemeslně pěkně zvládnutej film s poměrně dobrým a originálním námětem (na poměry subžánru "skupina mlaďasů je konfrontována s lesními burany") má potřebu hlásit se názvem k sérii Wrong Turn, která se po prvních dvou dílech utopila v totálních sračkách a je v podstatě nekoukatelná. Když s ní nemá v podstatě nic společnýho. Imho z toho není ani žádnej benefit, spíš naopak. Protože pro těch pár lidí, co dosud zajímá přiblblá série Wrong Turn, tohle bude nuda s pro ně zbytečnými snahami o nějaké společensko politické přesahy. Naopak já jsem lehce příjemně překvapenej, a to ve mne někdy před měsícem informace o rebootu vyvolala málem záchvěv odporu. Chtělo by to spoustu věcí doladit - např. nabrat sympatičtější skupinu postav, vyložit víc o fungování The Foundation - a pak to mohlo být dokonce velmi dobré. Takhle jenom dobré. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Původní série mě minula (i když si vybavuji, že první Pach krve nám pouštěla učitelka na základce v takovém tom období v červnu, kdy už se nikomu nechce učit, ale beztak jsem si tehdy četla Harryho Pottera pod lavicí nebo tak něco a z filmu si opravdu pamatuji jen ten název), takže jsem k filmu přistupovala zcela nezasvěceně a chtěla ho vidět proto, že tam je Matthew Modine a že na promo fotkách byli nějací lesní duchové. V obou případech jsem zůstala neuspokojena. Úvod mě navedl k očekávání, že to bude víc "detektivka" a že bude otec v příběhu aktivnější, což se nestalo. A obecně to obsahovalo spoustu takových šťavnatých vějiček, které nakonec k ničemu nevedly. Třeba když jedna z dívek pořád pořizovala selfíčka přes rameno (a byl na to opakovaně dáván důraz), myslela jsem, že se na fotky potom podívají a uvědomí si, že je někdo v pozadí sleduje. Ale ono ne. V půlce se navíc standardně rozběhnutá hororová zápletka totálně zastaví a překlopí do trochu jiného subžánru tak kostrbatě a pomalu a nezáživně, jak je to jenom možné. Což bylo rovněž zklamání. Některé aspekty potom působily až amatérsky a směšně, třeba jakože ta informační deska o Nadaci a rodinách je zcela nová, takže tvůrci buďto zapomněli, že tam na ni pršelo a foukalo nějakých sto sedmdesát let, a nebo to byl záměr, kterým chtějí říct, že někdo z města nebo Nadace ji chodí pravidelně obměňovat a udržovat, což se mi nějak nezdá. Závěrečný dvojitý twist je hodně přitažený za vlasy, i kdybych se oddala představě, že svět, ve kterém se stalo všechno předešlé, by mohl existovat. Na druhou stranu se mi líbilo, že v rámci třetího twistu to hrdinka vzala do svých rukou. Líbily se mi i některé další věci. Cesta "temnotou" bylo maso, i když si myslím, že schopnější filmař by z toho zase vytáhl mnohem víc. Takže nakonec dávám filmu dvě hvězdičky za příslib, asi se podívám na ten první díl, abych viděla, tak moc bylo mým učitelům v ranných 2000s všechno jedno, a pak na celou ságu promptně zapomenu. ()

Reklama

Dale 

všechny recenze uživatele

Séria Wrong Turn bola od prvej časti podpriemernou vyvražďovačkou a od štvrtej časti dementnosťou na Ntu, ktorá sa už každou ďalšou časťou nemala z toho dna kam pozviechať. Takže je fajn, že tomu tvorcovia nasadili nový smer, aj keď opäť ide len o podobnú podpriemernú vyvražďovačku, ako boli prvé 3 časti. Samotný nápad o spoločenstve lesných ľudí, ktorí si v kľude žijú 160 rokov mimo pozornosť bežných ľudí je na prvý pohľad celkom originálny, no na druhý až tak nie. Má to až príliš veľa logických dier. Len na začiatok, koľko generácií by trvalo, než by sa z pôvodne 12 rodín začali medzi sebou množiť blízki príbuzní? Výsledok toho by bol viac podobný pôvodnému Wrong Turn. Pokiaľ ide o skupinku turistov, veľmi slabučký casting, kde nie je žiadna postava, ktorá by dokázala vzbudiť divákove sympatie a ktorej by mohol fandiť. Navyše je chovanie celej skupinky typicky predvídateľné a dementné, takže sa len celý film tešíte, ako to ktorá z tých postáv schytá. Škoda, že tie lesné pasce nie sú originálnejšie a tak poteší aspoň pár gore efektov. A trošku zvláštne vidieť po dlhom čase Matthew Modina. Riadne nám obelel tento lámač ženských sŕdc v rokoch 80-tych a 90-tych, ale vďaka nemu aspoň jedna sympatická postava v tomto filme. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

S povodnym Wrong Turn seriou to ma spolocny len nazov. Pozeram, ze sa do toho pustil aj uplne novy reziser. A vydarilo sa. TRojprstaka nahradili realni ludia - a pokryti listim a travou s tymi lebkami vyzerali dost hrozostrasne. Nebolo mi vsetko jedno. Lesny survival film jak ma byt, najma sa opalti pockat do konca, ten koniec stoji za tu trpezlivost . 77 % ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Nie. Keby sa film volal inak a v kolonke žáner by mal napísané thriller, bol by dobrý. Miestami výborný, v prvej polovici som si aj hovoril, že niekto skriesil ducha Deliverance a pekne "šponuje" atmosféru. Krásne, hlboké lesy, zábavný dej, výborné technické spracovanie. Ale v okamihu, keď na scénu prídu záporáci v stredovekom oblečení a ich "charizmatický" vodca, naťahované scény so súdom, na žáner mi to nestačí. Nápad nie je zlý, ale buď mi dajte poriadne scares, beznádej, alebo vynaliezavé gore, zhustite atmosféru, niečo, aby som mohol povedať, že pozerám horor. Aj v tomto žánri, backwoods rednecks vs teenagers mali filmy aspoň jedného skvelého záporáka. O Leatherfacovi ani nehovoriac. Takto je to strašne zriedené na dobrý thriller, na ktorý čoskoro zabudnem. Ani žiadne gore scény si nepamätám, to už ani teraz. Chápem, šlo o napätie, nenudil som sa, ale nemôžem to postaviť k vedľa práve v tomto excelujúcom originálu. V "jednoduchosti" je niekedy krása, ani pokračovania sa na nič nehrajú a niektoré z nich excelujú aspoň v gore. Originál ostáva jedným z najlepších hororov po roku 2000 a kedykoľvek si ho ráz pozriem, toto je pekne nakrútené sklamanie, hranie sa na sofistikovanosť a downgrade. Preto o hviezdičku menej než by si zaslúžil tento "iba" tuctový thriller. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (10)

  • Keď Jen (Charlotte Vega) povie svojmu otcovi (Matthew Modine), že filmová noc bude obsahovať film o „nenásytných kanibaloch“ a on odpovie „Zase?“, zjavne naráža na antagonistov predchádzajúcich šiestich filmov pred týmto reštartom. (Arsenal83)
  • První film Wrong Turn natočený ve Spojených státech. Díly 1, 2 a 4 se natáčely v Kanadě a díly 3, 5 a 6 v Bulharsku. (LUKICKK)

Reklama

Reklama