Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sibiřský husky Togo je hlavním hrdinou příběhu z roku 1925 o záchraně aljašského města Nome od epidemie záškrtu. Pro sérum běželo štafetu 19 týmů průměrně 50 km, ale musher Leonhard Seppala (Willem Dafoe) s Togem, který táhnul spřežení, 425 km. V roce 2011 jmenoval Time Magazine Toga nejstatečnějším zvířetem všech dob. (Earl)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

zsn 

všechny recenze uživatele

To byla taková nádhera, co z vás vypudí jedině upřímný pláč. A zvlášť po vlastní ztrátě oduševnělého zvířete... Dobrodružství. Adrenalin. Láska. Divoká příroda. Živly. Samota. Smrt. Nejlepší možné herecké obsazení. Hudební skvost na konci. Chtěla bych to zažít. Nemusím filmy se zvířaty, ale toto je opravdu poetické a tak upřímné. Neskutečně hrdinské, neskutečně smutné. Záslužné. Dojemné. Dafoe je Pán herec. Je to výprava dvou starých pardálů. ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

"Když si lehneš na zem, zemřeš." Disneyovsky opulentní pohádka. Z napínavé cesty napříč Aljaškou se stal jen takový průměrný dobrodružný snímek. Dafoe se tam herecky ani moc nehodí a chybí tomu silnější pouto mezi člověkem a psem. Bez výrazné příběhové hloubky a napětí. Hezká příroda a dojemný konec.  6/10 ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Přátelský, pozorný, laskavý k lidem. A velice hbitý a zdatný pomocník. Jenže o huskym Togovi měl jeho musher od začátku jiné mínění a hlavně jiné plány. Nakonec z toho bylo přátelství na celý život zvýrazněné jedním velkým hrdinstvím. Psovod Willem (pan Spolehlivý) Dafoe, který řídí saně tažené desítkou psů a Togem v čele, totiž musí vyrazit na nebezpečnou misi vstříc dodávce séra. Léta páně 1925 totiž v malém aljašském městečku prohrávali boj se smrtící epidemií záškrtu. Brutální podmínky znemožnily dovoz léků jinou cestou, takže ledem a sněhem se prodíralo psí spřežení. Úkol 1/ zajistit sérum, úkol 2/ neumrznout k smrti. Dafoe je samozřejmě hlava tvrdohlavá, takže kvůli ušetření cenného času se rozhodne mimo jiné přejet nestabilní ledový příkrov. Asi všichni víme, jak to celé dopadne, aljašská příroda je krutá i nádherná zároveň, efekty jsou poměrně slušné a ač je příběh prostý, šlape mu to dobře. Potíž je v tom, že Ericson Core (který stojí za docela zrůdným remakem Bodu zlomu) točil dobrodružství pro Disneyho. Nikdy nejde na dřeň, nikdy to není dostatečně syrové a mrazivé. Takhle je to „jen“ dobrodružný film pro celou rodinu. I když i to se počítá. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ďalší snímok, ktorý krásne demonštruje bezhraničnú lásku zvieraťa k človeku, ja takéto filmy skrátka veľmi môžem. Navyše tento je aj pomerne dobrodružný a miestami riadne napínavý. Človeku sa to až nechce veriť, že sa to naozaj stalo, no vraj stalo. K Dafoe ako hercovi mám nejaké výhrady, nie je mi sympatický, no tu sa to vďaka perfektnému príbehu, nádhernému prostrediu, emotívnemu záveru a výbornej kamere dalo prekúsnuť. Rozhodne odporúčam do pozornosti. Silný nadpriemer. 85/100 ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Moc mě to nezaujalo. Willem Dafoe se sice snaží a pejsci vypadají nádherně, ale jinak se jedná o průměrný dobrodružný film, kde se cestuje z místa A do B a nic moc zajímavého se počas cesty nepřihodí. Chybí napětí i strhující scény a velmi zábavné to bohužél není taktéž, Škoda, že je film z produkce Disney, možná s Rkovým ratingem z toho mohla být výživná a syrová chladná jízda. 5/10: ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • Togo byl pojmenován na počest japonského admirála Toga Heihachiro. (TheSpearCZ)
  • Z dôvodu veľkého počtu psov nešlo zaznamenať jednu anomáliu: skutočnému Togovi chýbala špička pravého ucha, o ktorú prišiel ešte ako šteňa. (classic)

Reklama

Reklama