Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sibiřský husky Togo je hlavním hrdinou příběhu z roku 1925 o záchraně aljašského města Nome od epidemie záškrtu. Pro sérum běželo štafetu 19 týmů průměrně 50 km, ale musher Leonhard Seppala (Willem Dafoe) s Togem, který táhnul spřežení, 425 km. V roce 2011 jmenoval Time Magazine Toga nejstatečnějším zvířetem všech dob. (Earl)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

tomik99 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem nuda. Film je asi skvělou ukázkou, že ne veškeré příběhy podle pravdivých událostí se dají dobře zfilmovat. Příběh to byl sám o sobě silný, na papíře určitě funguje skvěle a hrdinský čin psů nelze nikomu upřít, přesto to neznamená, že to bude dobrý film. Já se, i když jsem se snažil do děje ponořit a do postav a psů vcítit, šíleně nudil, několikrát jsem usnul a prostě mě to až do samého konce vůbec nebavilo. Prostřední část byla vyloženě utrpení – sledovat digitální psy probíhající digitální bouří a sněhem, to si mohli odpustit. Willem Dafoe byl jako vždy vynikající, dokonce mu sekundovali i jiní a dobří herci. Poslední patnáctiminutovka je tím nejlepším na filmu, ale nechci kvůli závěru měnit finální hodnocení, protože mě to až do té doby šíleně, ale šíleně nebavilo. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Jak me zvireci filmy nebavi, tak tohle me pohltilo. Togo je skvele odvypravene dobrodruzstvi, jak od Jacka Londona. Plne nadhernych obrazu divociny, hrdinskych skutku typove presneho Dafoea, uzsane prace se zviraty a skvelych triku (ono to ani neslo do kin?). Ale, co je hlavni? Nedojde na zadne emcni vydirani, jak byva v podobnych filmech zvykem. ()

Reklama

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Ale hej, disney vie robiť ešte dobré hrané filmy. Togo je toho dôkazom. Rovnako aj gorilla Ivan ktorého som dnes pozrel. Škoda že u nás služba disney+ stále nefunguje. Mohla by to byť silná konkurencia pre netflix. Čo už, snáď sa dočkáme a budú tam kvalitné filmové kúsky. Plus mám slabosť na sibirského huskyho dosť dlho.4* ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ďalší snímok, ktorý krásne demonštruje bezhraničnú lásku zvieraťa k človeku, ja takéto filmy skrátka veľmi môžem. Navyše tento je aj pomerne dobrodružný a miestami riadne napínavý. Človeku sa to až nechce veriť, že sa to naozaj stalo, no vraj stalo. K Dafoe ako hercovi mám nejaké výhrady, nie je mi sympatický, no tu sa to vďaka perfektnému príbehu, nádhernému prostrediu, emotívnemu záveru a výbornej kamere dalo prekúsnuť. Rozhodne odporúčam do pozornosti. Silný nadpriemer. 85/100 ()

Raijin 

všechny recenze uživatele

Nebudem klamat, 5 hviezd si to nezasluzi, ale v priebehu filmu sa vo mne vynorilo niekolko roznych emocii. A to je dovod preco filmy pozeram, aby som an nich mal zazitok. Navyse film Togo pouziva dokonalo filmovu rec, dokaze zdelit aka to Alijaska je, bez toho aby to bolo povedane. Je krasna, ale je drsna. Leto, ci zima. Timelapsy hybajucej sa, ale zaroven stojacej krajiny ukazuju krasu. Ale chladne leto, kedy sa musia opravit strechy na barakoch, aby ste prezili zimu, zase ukazuju, aky tazky zivot tu ludia vedu. Do toho ich este zastihne choroba, a jedini kto ich moze zachranit su oni sami, ti co vyrastli na Aljaske. Narativ zacina v pritomnosti, na vyprave za vakcinou, a nudne celozasnezene pasaze potom vyplna flashbackom. Vytvara sa puto medzi clovekom a psom, ktory psy nikdy nevidel nic ine ako nastroj. Fandim psovi, fandim mestecku, fandim vyprave. Fantasticky zivotopisny pribeh, ktory ma dojal. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • Togo byl pojmenován na počest japonského admirála Toga Heihachiro. (TheSpearCZ)
  • V roce 2011 zvolil Time Magazine Toga „Nejhrdinnějším zvířetem všech dob“. (TheSpearCZ)
  • Většina psů uváděných v tomto filmu pochází z chovatelské stanice The Snowy Owl Sled Dog Tours Inc. se sídlem v Canmore. (PamPero 1)

Reklama

Reklama