Reklama

Reklama

Andor - Season 1

(série)
Trailer 3
USA, 2022, 9 h 42 min (Minutáž: 38–57 min)

Tvůrci:

Tony Gilroy

Hrají:

Diego Luna, Kyle Soller, Adria Arjona, James McArdle, Rupert Vansittart, Joplin Sibtain, Alastair Mackenzie, Genevieve O'Reilly, Stellan Skarsgård (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (91)

Nevka 

všechny recenze uživatele

Nejsem velkým fanouškem SW a neviděl jsem jediný seriál z jeho světa na D+ (na Mandaloriana se ale chystám). To však nic nemění na tom, že Andor je absolutní peckou a jednou z nejlepších televizních produkcí letošního roku. I když mě třeba první epizoda nepohltila tak, jak bych očekával, od druhé šla kvalita prudce nahoru a já si tuhle vesmírnou jízdu neuvěřitelně užíval. Mám sice několik problémů s většími akcemi, které se odehrávají na Ferrixu (logika trochu pokulhává), ale jinak jsem doslova chrochtal blahem. Rád bych tak jen dodal, že pokud hardcore fans Star Wars nejsou schopni ocenit tento masterpiece a brblají nad tím, že tam je málo světelných mečů a různých ras mimozemšťanů, nezaslouží si nic jiného, než aby jim Disney rvalo do chřtánu jeden "kvalitní" Vzestup Skywalkera za druhým. A klidně se tím udavte, protože mě to trápit nebude (konec toxického okénka - díky za pozornost). ()

Algernons 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ani nedokážu vyjádřit jak nadšený jsem! Takhle si představuji vyspělejší Star Wars plné zajímavých postav, dialogů, dobré vybudované a zasloužené akce! Tolik silných sekvencí! Tolik silných momentů! Prostě velká pecka a skvělá práce. Konečně seriál co působí jakoby si s ním dal někdo práci, přemýšlel nad ním a díky tomu nepůsobí ani tak levně! Není to dokonalý, pár nedostatečně vybudovaných chvíli se najde, pár podivných fuckupů v chování postav taky, nemluvě o trochu slabších vedlejších linkách, ale bože! Jak je mi to ve výsledku jedno! Mé Star Wars srdce se po Tales of Jedi a Andorovi  opět rozbušilo! Tohle jsou kroky správným směrem a snad to tak bude i nadále! ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Ortodoxní nefanoušek univerza Hvězdných válek se vrhnul s odstupem času do projektu, který si během podzimu chválili i tímhle fenoménem nepolíbení. Nutno uznat, že ačkoli byla kvalita a půvab dílů jako na houpačce, fakticky jde o jeden z těch lepších Disney+ original seriálů. A vzhledem k tomu, že akčních sci-fi projektů je na streamu jako šafránu, rád budu i u druhé sérky. [viděno na Disney+] ()

slord 

všechny recenze uživatele

Takže Andor, seriál, od ktorého som nič nečakal, o postave ktorá ma nezaujímala vzišlo niečo čo mi vyrazilo dych a privodilo veľkú radosť. Dospelejšie, prízemnejšie, svieži vietor do Star Wars, kde scenár nie je deravý ako sito, ale veci dávajú zmysel, kde sa postavy správajú inteligentne a dialógy nie sú prázdne frázy. Len blbý prelet TIE fightera mi spôsobil zimomriavky, vlastne obyčajná vec, ale pôsobilo to tak mocne a veľkolepo, a takýchto momentov tam bolo mnoho, proste v jednoduchosti je krása. Tony Gilroy a jeho tím si dali záležať a mne vyčarili úsmev na tvári a za to som im veľmi vďačný, keby mi pred pár mesiacmi niekto povedal, že budem na vetvy z Andora, tak sa mu vysmejem, ale teraz, keď prvá séria došla do cieľa, tak musím povedať, že to milujem. Jasné, nie je to dokonalé, niektoré linky a motivácie postáv občas mali menšie medzery, avšak pozitíva prevládajú a tieto nedokonalosti sa odpúšťajú jednoducho. 9,5/10 ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Asi je to víc ke čtyřem hvězdám, jenomže mi naprosto imponovalo to chytré rozdělování děje na "několik filmů", přičemž ten s heist tématikou u přehrady, a pak hlavně ten z vězení jsou naprosto totální Star Wars napínavé majstrštyky. Epizodky z vrakoviště a Andorova domova sice moc nezaujaly, ale ten prostředek, ten to teda nehorázně táhne nahoru. Osudová pointa postavy Andyho Serkise ve mně bude žít navždy, protože napsat takhle živelnou postavu, která se divákovi v životě nesmaže z hlavy, to je vážně kumšt. Nevěřil jsem, že se dá natočit takhle kvalitní SW věc na pokračování pro televizi. [Disney+] ()

Galerie (317)

Zajímavosti (38)

  • Jeden z vězňů u stolu 5 je Ruescott Melshi (Duncan Pow). V událostech Rogue One: Star Wars Story (2016) je již seržant, člen elitních jednotek SpecForce Pathfinders a blízký přítel Andora. Je taktéž jedním z těch, kteří zachrání Jyn Erso z vězeňského transportéru, a jeden z důstojníků, co vede pozemní útok na Scariffu. (Veskoslav)
  • Wulff Yularen (Malcolm Sinclair) byl admirál, který za Republiky velel námořním silám Republiky pod vedením generála Anakina Skywalkera. Po pádu Republiky ještě sloužil jako imperiální admirál, následně opustil námořnictvo a přidal se k imperiální rozvědce. Zkušenosti již měl z republikové rozvědky a ze senátní rozvědky. V událostech Andoru je již vysoce postavený plukovník v této organizaci. Ve Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977) je již ředitelem Imperiální rozvědky a patří k nejvyšším důstojníkům v radě Grand Moffa Wilhuffa Tarkina. Zemřel 0 BBY při zničení 1. Hvězdy smrti. (Veskoslav)
  • Belsavis, ledová planeta, kde teploty dosahovaly až -50 °C. V rámci kánonu byla zatím zmíněna pouze v rámci příběhů z High Republic, tedy období 5000 až 300 BBY. Ale v rámci Star Wars Legends se jedná o velice významnou planetu z pohledu přeživších členů řádu rytířů Jedi. Zejména rok 19 BBY, kdy se na planetě prokazatelně vyskytovali dva rytíři Jedi Callista Ming a Geith Eris, kteří chránili skupinky jedijských ratolestí. (Veskoslav)

Reklama

Reklama