Reklama

Reklama

Andor - Season 1

(série)
Trailer 1
USA, 2022, 9 h 42 min (Minutáž: 38–57 min)

Tvůrci:

Tony Gilroy

Hrají:

Diego Luna, Kyle Soller, Adria Arjona, James McArdle, Rupert Vansittart, Joplin Sibtain, Alastair Mackenzie, Genevieve O'Reilly, Stellan Skarsgård (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (96)

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Keby to niekto postrihal do 6 dielnej minisérie, tak hodnotím určite lepšie.  Doslova ma prvé tri diely skoro odplašili od pozerania, áno je to všetko fajn zahrané, výborne nakrútené ale strašne STRAŠNE pomalé, a jednotlivé epizódy sú (pre mňa) až nudné. 11 diel najlepší, a skoro mi oči vypadli ako WOW to vie byť, a aký sci-fi James Bond tam bol :D Škoda, že sa seriál venuje hlavne "zatiaľ" tak nezaujímavej postave... ()

Lexonka97 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělý atmosférický seriál. Rogue One je nejlepším filmem Disney éry a Andor rozhodně nijak nezaostává. Sice pro mne nedorovnal takového Mandaloriana, ale rozhodně je to něco stokrát lepšího než Boba, či Kenobi. Ještě do teď mám v sobě emoce z finální epizody, která je jednou z nejlepších. Seriál je geniálně nápaditý a bohatý na silné momenty. Není to 100% dokonalost, a některé vedlejší linky jsou slabší, ale FUNGUJE TO! A to je sakra dobře. Menší výčitkou je trochu nezakončený směr na Ferrixu, ale jak si jen mohu stěžovat, když jsem v té samé epizodě dostal jeden z nejsilnějších dialogů ve Star Wars. Já jsem si Andor prostě zamiloval, ale trochu se obávám plánované druhé série. Obávám se, jestli není lepší to nechat zakončené takto, dokud to funguje. Ale uvidíme… zatím 9, ne-li 9,5/10 ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Asi je to víc ke čtyřem hvězdám, jenomže mi naprosto imponovalo to chytré rozdělování děje na "několik filmů", přičemž ten s heist tématikou u přehrady, a pak hlavně ten z vězení jsou naprosto totální Star Wars napínavé majstrštyky. Epizodky z vrakoviště a Andorova domova sice moc nezaujaly, ale ten prostředek, ten to teda nehorázně táhne nahoru. Osudová pointa postavy Andyho Serkise ve mně bude žít navždy, protože napsat takhle živelnou postavu, která se divákovi v životě nesmaže z hlavy, to je vážně kumšt. Nevěřil jsem, že se dá natočit takhle kvalitní SW věc na pokračování pro televizi. [Disney+] ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// "My name is Maarva Carassi Andor. I'm honored to stand before you. I'm honored to be daughter of Ferrix, and honored to be worthy of the stone. Strange, feel as if I can see it. I was six, I think, first time I touched the funerary stone. Heard our music, felt our history. Holding my sister's hand as we walked all the way from Fountain Square. Where you stand now, I've been more times than I can remember. I always wanted to be lifted. I was always eager, always waiting to be inspired. I remember every time it happened, every time the dead lifted me... with their truth. And now I'm dead. And I yearn to lift you. Not because I want to shine or even be remembered. It's because I want you to go on. I want Ferrix to continue. In my waning hours, that's what comforts me most. But I fear for you. We've been sleeping. We've head each other, and Ferrix, our work, our days. We had each other, and they left us alone. We kept the trade lanes open and they left us alone. We took their money and ignored them, we kept their engines churning and the moment they pulled away, we forgot them. Because we had each other. We had Ferrix. But we were sleeping. I’ve been sleeping. And I’ve been turning away from the truth I wanted not to face. There is a wound that won’t heal at the center of the galaxy. There is a darkness reaching like rust into everything around us. We let it grow, and now it’s here. It’s here, and it’s not visiting anymore. It wants to stay. The Empire is a disease that thrives in darkness, it is never more alive than when we sleep. It’s easy for the dead to tell you to fight, and maybe it’s true, maybe fighting is useless. Perhaps it’s too late. But I’ll tell you this… if I could do it again, I’d wake up early and be fighting these bastards… from the start. Fight the Empire!" to kdyby si někdo chtěl zafixovat nejlepší monolog v historii Star Wars (nebo moderní kinematografie vůbec...). Tony Gilroy to zmákl, pochopil podstatu světa stvořeného Georgem Lucasem, pochopil podstatu Impéria, a tím pádem i podstatu celé rebelie. Co víc, v kontextu dnešní doby udělal z Andora vysoce relevantní dílo, a jinak spotřební zboží, ve které značku proměnil Disney, opět povýšil zpátky na uměleckou úroveň původní trilogie, za což mu patří můj největší dík a obří poklona. Těším se na druhou polovinu téhle pecky a doufám, že se ostatní tvůrci v tomhle sandboxu budou Gilroyem v budoucnu inspirovat – nebo lépe, že mu Iger rovnou svěří celé otěže. Tuhle "new hope" totiž Star Wars potřebovaly jako sůl. ()

slord 

všechny recenze uživatele

Takže Andor, seriál, od ktorého som nič nečakal, o postave ktorá ma nezaujímala vzišlo niečo čo mi vyrazilo dych a privodilo veľkú radosť. Dospelejšie, prízemnejšie, svieži vietor do Star Wars, kde scenár nie je deravý ako sito, ale veci dávajú zmysel, kde sa postavy správajú inteligentne a dialógy nie sú prázdne frázy. Len blbý prelet TIE fightera mi spôsobil zimomriavky, vlastne obyčajná vec, ale pôsobilo to tak mocne a veľkolepo, a takýchto momentov tam bolo mnoho, proste v jednoduchosti je krása. Tony Gilroy a jeho tím si dali záležať a mne vyčarili úsmev na tvári a za to som im veľmi vďačný, keby mi pred pár mesiacmi niekto povedal, že budem na vetvy z Andora, tak sa mu vysmejem, ale teraz, keď prvá séria došla do cieľa, tak musím povedať, že to milujem. Jasné, nie je to dokonalé, niektoré linky a motivácie postáv občas mali menšie medzery, avšak pozitíva prevládajú a tieto nedokonalosti sa odpúšťajú jednoducho. 9,5/10 ()

Galerie (317)

Zajímavosti (39)

  • Modré mléko se získává od samic Banthy (pouštní druh, který například používají Tuskené jako jízdní zvířata na planetě Tatooine) a používá se k výrobě másla, sušenek, sýrů a dokonce i jogurtů. (Veskoslav)
  • Jeden z vězňů u stolu 5 je Ruescott Melshi (Duncan Pow). V událostech Rogue One: Star Wars Story (2016) je již seržant, člen elitních jednotek SpecForce Pathfinders a blízký přítel Andora. Je taktéž jedním z těch, kteří zachrání Jyn Erso z vězeňského transportéru, a jeden z důstojníků, co vede pozemní útok na Scariffu. (Veskoslav)

Reklama

Reklama