Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Cassianova zoufalá snaha uniknout zatčení ho přinutí spojit síly se záhadným cizincem. (Disney+)

Recenze (62)

Dejvecd 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rok 2020, Disney odhaľuje množstvo nových Star Wars seriálov o ktoré nikto nežiadal, ale všetci sa na nich tešili. Boli nám sľúbené epické návraty starých postáv a ďalšie napínavé príbehy z tejto úžasnej Preďalekej Galaxie. Potom prišiel rok 2022 a Star Wars sa z jednej z najlepších filmových/seriálových sérií presunulo do odpadkového koša. Avšak teraz, keď už sme túto vesmírnu ságu dávno zahádzali šupkami od banánu a obalmi od čipsov, prichádza Tony Gilroy, aby ju z toho odpadu statočne vytiahol a predložil nespokojným predplatiteľom Disney+ to, na čo celú tú dobu (už od vzniku tejto platformy) čakali: poriadny seriál. Seriál, ktorý má sympatickú hl. postavu, ktorej strastiplná cesta nás baví pozerať. Seriál, ktorý sa nesnaží byť len predĺženým filmom, ale skutočným seriálom so zaujímavým príbehom a množstvom prepracovaných postáv. Seriál, ktorý je konečne dospelejší, drsnejší a temnejší. Seriál, ktorý nebúra konzistenciu sveta v ktorom je zasadený. Skrátka seriál, ktorý sme potrebovali. Well done Disney+, aspoň jeden seriál, ktorý ste za svoju existenciu vyprodukovali nestojí za prd. 9/10 ()

Elio 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Až tento díl upřímně považuji za začátek seriálu, protože zde teprve začíná ta pořádná emoční jízda. Charaktery si během tohoto jediného dílu u mě získaly mnohem více sympatií než za předchozí dva díly, a doplnila je postava, která už zde o sobě dává vědět, že zanechá ve Star Wars světě pořádnou stopu, ať už to s ní dopadne jakkoliv. Vážně skvělý díl, který sice postrádá onu "pohádkovost" SW, která je pro tento svět tak typická, ale rozhodně nešetří silnými momenty a emocemi. V žádném případě ale nehodlám tvrdit, že Andor je vyspělejší a lepší než jiné projekty. Ona rozmanitost ve filmech a seriálech, které ve Star Wars nyní vznikají (Book of Boba Fett se zaměřením na tradice a kmenové soužití, Kenobi jako vztahová, emocemi nabytá záležitost založená na vlně sentimentu, Andor jako špionážní thriller, Mandalorian jako rodinná westernově laděná podívaná a Ahsoka ve stylu samurajských filmů) mi upřímně hodně sedí a já jen potají doufám, že většině lidí, kteří už ve Star Wars světě jsou nějaký ten pátek, dojde, že žádný z žánrů není o nic víc nebo míň než jiný. Vždy je asi na místě soudit ten daný projekt sám o sobě, a nikoliv jej (za každou cenu) srovnávat s jiným. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fíha! Parádní gradace předchozích epizod. Velký útěk, zrod špióna a ve stejném okamžiku i jeho úhlavního nepřítele. Zpřetrhané svazky a současně nalezení rodiny. V jedné čtyřicetiminutové epizodě. V tomto seriálu všechno bolí, nic není snadné, ztráta každého života se počítá. A nikdo není hloupý, jen neopatrný, nebo na špatném místě. Ostrý kontrast k stromtrumpetům z předchozích seriálů i filmů, kde jsou koseni po desítkách, resp. působí, jakoby skákali do střel a umírali na zásah do ramene, nebo lýtka. Přičemž sami netrefí zeď ze dvou metrů. Možná nakonec vezmu na milost i postavu Cassiana, protože tentokrát to není jen nevyzpytatelná figurka. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Andor chce prodat “převaděč spojitosti” a chová se při tom jako debil. Díky tomu sice vznikne skvělá scéna v továrně, jen opravdu nevím, zda kvůli tomu tleskat nebo si klepat na čelo. Navíc ta logika, že odmítne zastřelit nepřítele, ale do vzduchu výbušninou jich klidně v zápětí vyhodí hned několik. Tohle je  prostě Disney logika v praxi. Přímá invence je špatně, ale vedlejší ztráty nevadí. ()

muti 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Predčasné Finále po dvoch priemerných epizódach. Najslabším článkom sú Flashbacky detí divochov z detstva a ich stret s high tech posádkou stroskotanej lode. Topkou je spackany záťah v pomere 1 rebel ku 12 členom security tímu. Toto sa nedalo pokaziť, až kým sa to nepokazilo celé. Tak trochu v štýle black hawk Down, kde sa celá jednotka ocitne v strede nepriateľov ktorí sa hneď aktivizujú proti prítomnosti neželaných jednotiek. Proste Učebnicový príklad zlyhania. Za to určite 5/5, tá atmosféra sa dala krájať. A potom utíchli údery kladiva o kov a začal lov. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Bezpečností síly se na planetu Ferixx dopravily pomocí transportérů Mobile Tac-Pod. (Veskoslav)
  • Osobní zbraň Cassiana Andora (Diego Luna) je Bryar Pistol, modifikovaná puška. Stejnou zbraň ve „Star Wars Legends“ používal Kyle Katarn, hlavní hrdina hry „Dark Forces“. Ironií je, že Kyle Katarn v původní hře ukradl plány Hvězdy smrti. Tento příběh je součástí univerza „Star Wars Legends“. (Veskoslav)

Reklama

Reklama