Reklama

Reklama

Prací automat

  • USA The Laundromat (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Vdova (Meryl Streep) prošetřuje pojistný podvod a odhaluje, jak dva právníci z Panamy zneužívají světový finanční systém. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (109)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Je to barevné. Je to "umělé". Je to na motivy skutečné události, a mnoha dalších...Myslím si, že Soderbergh vytvořit tento film takovým způsobem, aby mu porozumělo co nejvíce diváků. Protože se jedná o situaci, která může potkat právě takovou "obyčejnou" paní, jako v tomto snímku. A těch je na světě mnoho :) Prostřihy, kdy Oldman (i když už je starší, je to stále fešák ;) ) a Banderas vysvětlují, co ty jejich postavy vlastně dělají - dávají více pochopení k činům, které dané role dělají...Sem tam jsem se ztratila - ale brzy jsem se zase chytla. Některé postavy mi byly dost nepříjemné, ale všechno to "zachránil" závěr Meryl Streep/ hlavní postava/ ředitelka :) To bylo fajn - protože sdělila realitu takovou, jaká je :) ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Film má obrovské herecké obsadenie a jednoduché posolstvo: 1 % ľudí si vždy dokáže nájsť spôsob, ako sa vyhnúť plateniu spravodlivého podielu. Únik Panama Papers odhalil, aké veľké množstvo bohatých ľudí ukrývalo svoje peniaze v daňovom prístrešku v Paname. Film Stevena Soderbergha ide hlbšie, ako to urobili a ako rôznymi spôsobmi sa vyhnúť akémukoľvek stíhaniu. 6/10 ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Chtělo by to být takovým "jakože pokračováním" Sázky na nejistotu; tentokráte o offshorech a skořápkách. Chtělo by to tuze moc být stejně tak "osvěta s nadsázkou o vážných pro finanční laiky těžko uchopitelných praktikách na pozadí, do kterých málokdo vidí, ale dopad mají na každého z nás". Jenže to nemá ani takovou jiskru a elán, ani to tak dobře nezachycuje vychcanou sofistikovanost a provázanost systému, ani dopady na konkrétní osudy. Má to své momenty, jsou zde linie, kdy to takřka funguje jak má. Jenže tam, kde předobraz uměl strhnout i neznalého diváka, tam Sodenbergh tápe a zamotává se do toho. Což je s podivem, jelikož má nesporně přístupnější a uchopitelnější téma. Co hůře, vyloženě karikaturní a pitvořící se duo Oldman/Banderas (bez jakékoli nadsázky jedou v echt otravném módu čertíka a hastrmana z Princezny ze mlejna) to v roli vypravěčů posouvá do zcela jiné roviny a tónu než v jakém jede zbytek ansámblu. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Prací automat asi vzniknul s dobrým záměrem a divák by řekl, že vzhledem k obsazení, se nedá skoro nic zkazit, ale bohužel. Film je nuda a ještě jednou nuda. Herci svou práci sice odvedli výborně, ale film o pojistných podvodech se prostě zachránit nedá. Opravdu mě nenapadá důvod, proč film na takové téma točit. Toto nemělo šanci být dobrým a zajímavým filmem. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Vtipný, trefný a sarkastický Soderbergh opírající se jako obvykle o výbornou látku. Asi ne úplně jeho TOP film v nejlepší fazóně, ale jako barevnější a usměvavější variace The Big Short proč ne. Koneckonců právnická firma nezpůsobila světovou krizi, jen ulila pár významným bohatýrům peníze do daňových rájů, takže není důvod to nevzít lehce s nadhledem a humorem. Je jasné, že pro řadového čecháčka to bude mimo realitu. Pro amíky denní chléb. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Obsazení Meryl Streep do jedné z hlavních rolí bylo důležitým faktorem pro celkové financování filmu. (jezurka42)

Související novinky

Český snímek Nabarvené ptáče jede do Benátek

Český snímek Nabarvené ptáče jede do Benátek

25.07.2019

Nový snímek Nabarvené ptáče režiséra Václava Marhoula (Tobruk, Mazaný Filip) bude mít světovou premiéru na filmovém festivalu v Benátkách, kde byl zařazen do hlavní soutěže. Film s mezinárodním… (více)

Reklama

Reklama