Reklama

Reklama

Monos

  • Kolumbie Monos (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Monos je dechberoucí sága o přežití, odehrávající se v odlehlých horách Jižní Ameriky, zahalených do neprostupné mlhy. Film sleduje skupinu osmi mladých vojáků, chlapců i dívek, s přezdívkami jako Rambo, Šmoula, Bigfoot, Vlk a Bum Bum, kteří dohlížejí na americkou rukojmí Doctoru (Julianne Nicholsonová). Komando dospívajících dětí ve dne podstupuje vojenský výcvik a v noci se oddává radovánkám mládí. Jejich mise je stejně nejasná jako výhled do okolní džungle, a jelikož se velící důstojník do zapadlého koutu Amazonie vypravuje jen občas, vyžadovaná kázeň se začíná drolit. Náhlé rozkazy z centra Organizace mohou fungování prazvláštní jednotky rozvrátit úplně... (Cinemax)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (62)

Martin741 

všechny recenze uživatele

No ved dobre, dobre, odlahle hory Juznej Ameriky vyzeraju kul na prvy pohlad, len ja aj chcem vediet, o ake hory ide. Pravdepodobne Andy, je tam vsak este i Guyanska Vysocina - tiez splna predpoklady pre "odlahle zamlzene hory Juznej Ameriky". Kazdopadne rezisersky len priemer, komando deti pomaly v pralesoch dospieva a ...dalej nic, len chodia z A do B, C, D, E ...... nepochopil som ani aky zmysel mala ich vyprava, oficialny text distributora hovori o tom, ze ciel ich vypravy je nejasny .... 50 % ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jednoznačný král středečního nabitého programu na Artfilmfestu v Košicích. Příběh, který začíná nenápadně, pozvolna se postupně mění v psycholigické peklo první kategorie. Dětské herecké výkony jsou strhující, jednotlivé postavy postupně odhalují své charaktery v místy až hypnotizujích scénách, které mě nejednou připoměly kultovní Apocalypsu. Obrazově- hudební dokonalost dodává filmu ještě větší intenzitu diváckého příběhu. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Obsah mne docela navnadil i některé docela zajímavé snímky v galerii potvrzující, že by mohlo jít o pořádnou survival akcičku ve stylu jaký mám rád. Tedy lidově řečeno až na krev. Protože skutečné survival záležitosti vždy až na krev jsou. Hned od počátku jsem byl lehce zmaten jak a kam si mám film zasadit do nějakého širšího kontextu. To víte, když máte rádi historii tohoto a minulého století a sledujete jakýsi válečný konflikt, máte potřebu nejprve si to celé někam zařadit. Po chvilce jsem z mnohého pochopil, že je to fikce a že o to tady vůbec nejde. A pak už jsem si naplno užíval přežívání oné partičky a to jak filmových hrdinů, tak herecké. Upřímně, to co jim naložili filmaři musela být asi pořádná nakládačka. Nejprve jakýsi hornatý mokrý a studený kout jakýchsi hor Jižní Ameriky a pak hned prádelna ve stylu opravdické tropické džungle, jejíž romantické představy většiny z nás ihned berou za své při pohledu na ten jeden velký dusný, vlhký tlející kompost. Ačkoliv jsem se oprostil od důvodů kde,kdo a proč a užíval si jak psychologii postav, tak samotné vynikající hraní mladých herců, přesto mi tam nějaká zásadnější nosná linka příběhu chyběla. A myslím si, že je to veliká škoda pro tento jinak velmi kvalitně natočený film. Dávám tedy za 3 opečené fláky hovězího na klacku. * * * ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Kolumbijská džungle jako výchozí prostředí pro tuhle těžko popsatelnou žánrovku je více než vhodná na to, aby se tu na relativně malém, ale zároveň rozlohou nekonečném prostoru rozehrála těžko předvídatelná partie, která je chvíli dramatická, chvíli zvolní, a která s každým dalším záběrem dokáže překvapit. Tahle partička děcek, která tvoří oddělenou jednotku povstalecké Organizace a mají dohlížet na jednu ženu, jež je rukojmím, je velmi nestabilní, emocionálně nevyzrálá a je zajímavé pozorovat psychologický vývoj jednotlivých postav, stejně jako to, jak se odvíjí samotný příběh. Je to vlastně jen tak trochu plynoucí sled událostí, ale je to po čertech zajímavý art, který mě téměř nenechal vydechnout, a který má tendenci vyniknout právě na festivalech. Jediné, kvůli čemu váhám v hodnocení je fakt, že mi film připomínal kombinaci filmové a románové klasiky Pán much, a britského thrilleru Jezero smrti. Ale to je jen nepatrný detail v jinak dokonalém a rozhodně překvapivém filmovém zážitku, který mi tento malý nenápadný kolumbijský film přichystal. [27. Art Film Fest Košice] ()

triberpaddy odpad!

všechny recenze uživatele

Palčivé otázky pro pětihvězdičkáře: 1) Kde se to dělo? 2) Kdy se to dělo? 3) Co se stalo s hlavními postavami? (vedlejší otázka za 10 zlatých bludišťáků - kdo byly hlavní postavy, odkud pocházely a jaký je jejich příběh?). Ajó, dyť na tom vlastně nezáleží! Ono to mělo "brutálně nabitý audiovizuál"! Asi jako 95% ostatních filmů v historii planety. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo na viacerých miestach v Kolumbii, vrátane mesta Medellin či národného parku Chingaza. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama