Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ačkoli zpráv o blížícím se konci války rychle přibývá, v táboře mobilní polní nemocnice 4077 má personál plné ruce práce. S uprchlíky, válečnými zajatci a raněnými vojáky, kterých je velké množství, jak se obě strany snaží před uzavřením příměří nabýt co největší převahy. Hawkeye se po smrti svého přítele nervově zhroutil a byl poslán na psychiatrii, kde se mu snaží pomoci dr. Sidney Freedman. Také ostatní mají v posledních dnech války plno starostí. B.J. je odhodlán vrátit se zpět tak, aby stihl narozeniny své dcery, Klinger si dělá starosti se Soon-Lee, která se pokouší najít své rodiče. Život tábora navíc naruší tank, který vrazí do tábora a zničí napůl postavenou latrínu. Proto si musí jít Charles ulevit do lesa a díky tomu narazí na skupinu čínských hudebníků, které zavede do tábora. Vzápětí je nemocnice kvůli tanku ostřelována nepřátelským dělostřelectvem. Otec Mulcahy je při obětavém zákroku otřesen blízkým výbuchem a ohluchne. Zatímco Charles seznamuje čínské hudebníky s Mozartem, vrací se k jednotce Hawkeye a Klinger požádá o ruku Soon-Lee, která jeho nabídku ráda přijme. A pak to přijde. Válka končí. V táboře se oslavuje a všichni mluví o tom co budou dělat až se vrátí domů. Plukovník Potter těší, že se po odchodu do výslužby stane venkovským doktorem, Charles se chystá nastoupit do nemocnice v Bostonu, Klinger chce zůstat v Koreji, ale Hawkeye uvažuje o tom, že nastoupit na chirurgii ve velké nemocnici, po čemž vždy toužil, možná nebude tím pravým. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (213)

Gulde 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Závěrečná epizoda, nebo tedy spíše film, tohohle kultovního seriálu skvěle shrnuje podstatu celého toho 11 let trvajícího kolotoče. Tenhle film jsem viděl teprve podruhé (prvně tak před 10, 12 lety), a bohužel jsem se zatím nedostal k oné plné, 3 hodinové verzi, nicméně nejsem si jist, jestli bych bez brilantního českého dabingu měl vůbec zájem. Každopádně ačkoliv mi první polovina filmu přišla dost odlišná od toho, na co jsem byl zvyklý u seriálu, v druhé polovině už jsem našel, co jsem hledal. Celý film je laděný do dost depresivní nálady, což jeho podstatu ještě umocňuje. Závěrečné minuty filmu pak vehnaly zvýšenou vlhkost do očí snad každého alespoň letmého fanouška MASHe. A při sledování těch záběrů je patrné, že slzy vyhrkly do očí nejednoho herce i přímo na placu. Přeci jen to byl seriál, který některé z nich doprovázel až 11 let. Není pochyb o tom, že pro ně to nebyla jen práce, ale že se stali součástí něčeho, co si zamilovali a jen těžce se s tím loučili. A to je taky ten důvod, proč si MASH zamilovalo i tolik lidí z řad diváků. ()

Spevo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U mňa M*A*S*H číslo jedna, dôvody prečo, som už v stručnosti napísal k seriálu. A čo sa týka tohoto záverečného filmu, dávam o jednu hviezdičku menej ako som plánoval. V prvom rade chýba vtip, čo už pomerne dosť chýbal aj v záverečných sezónach. Predstavoval som si veľkolepejšie zakončenie tohoto kultu, tohoto seriálu s ktorým som prežíval postavy, ich radosti, starosti, všemožné situácie, humor... (hlavne v prvej polovici seriálu) tak, ako u žiadneho iného seriálu. Ale inak to bolo celkom dôstojné zakončenie. Tak ako to "zabolelo" pri odchode niektorých postáv (Henry, Frank, Radar...) tak to trochu zabolelo aj pri tomto filme keď už nadobro skončil, aj napriek miernom poklese na úrovni. 85% ()

Reklama

Ceres 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozloučení po 11 letech s fenoménem MASH nebylo jednoduché, tentokráté to celé trvá téměř 2 hodiny. V zásadě je to o tom, jak je uvedeno v dokumentu 30th Anniversary Alanem Aldou, jak válka v Koreji poznamenala jednotlivé hrdiny. Bylo těžké si zvyknout na to tempo v prvních 30 minutách, zvláště na osud Hawkeyeho a změnou Klingera. V posledních 20 minutách bylo ale těžké nebýt ovlivněn loučením se jednotlivých postav. I když jako celek tento film není na plnou palbu, tak nemůžu popřít to, co ve mně film a seriál jako celek zanechal. Prožíval jsem jednotlivé tragédie, vtípky a osudy všech postav, mnohokrát jsem byl dojat.....a teď to celé tímto filmem skončilo. Celé to byl neobyčejný a velmi speciální zážitek. "Goodbye" ()

Colour 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bez sentimentu treba uznať, že záverečný celovečerný diel je jedným z najslabších. Na 120 minút to na mnohých miestach už pripomínalo len varenie z vody. Sarkastický humor sa vytratil, zostala už iba neznesiteľná horkosť. Treba uznať, čo zaostalo na humore, sa rozvilo v dramatickej úrovni - Charlesovi muzikanti, ktorí skončili, ako skončili, pribúdajúce množstvo utečencov, ostreľovanie tábora, Mulcahyho ohluchnutie, Hawkeyho zrútenie. Tu sa musím pozastaviť, Hawkeyho postihnutie v záverečnom diely mi prišlo silené, akoby sa len snažili natiahnuť stopáž. Čím bližšie bol koniec, tým viac z postáv sálala únava a na nás padala nostalgia. Záverečné GOODBYE hovorilo za všetko. ()

CGP 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ale Pohrobku, za prvé se ten seriál stal legendou, za druhé myslíš si snad, že po X letech společně strávených ve válce si všichni řeknou jen:"Tak čau, dík a naneviděnou"? Ne, jakkoli se nám to mohlo zdát emotivně přemrštěné, myslím si, že to bylo adekvátní tomu, co očekávali diváci, a hlavně tomu, jak by to asi bylo v reálu. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (28)

  • Všech 256 dílů seriálu začínalo vždy přilétávajícím vrtulníkem. V posledním záběru seriálu je odlétající vrtulník. (sator)
  • Jediný díl, v němž se neobjeví název epizody. (HappySmile)
  • Při balení tábora jsou použity stejné záběry skládání stanů a uklízení ostatních věcí jako ve dvojepizodě Stěhování, když MASH ustupuje před Číňany. (Cvrčíno)

Reklama

Reklama