Reklama

Reklama

M*A*S*H

(seriál)
  • USA M*A*S*H (více)
USA, (1972–1983), 108 h 15 min (Minutáž: 25–120 min)

Tvůrci:

Larry Gelbart

Předloha:

Richard Hooker (kniha)

Scénář:

David Isaacs, Ken Levine, Richard Hooker, Larry Gelbart (více)

Hrají:

Alan Alda, Wayne Rogers, Mike Farrell, McLean Stevenson, Harry Morgan, Loretta Swit, Larry Linville, David Ogden Stiers, Jamie Farr, William Christopher (více)
(další profese)

Série(11) / Epizody(256)

Obsahy(1)

Legendární seriál M*A*S*H patří v oblasti komediální televizní tvorby mezi to nejlepší. Výborná komedie z prostředí mobilní vojenské nemocnice uprostřed války v Koreji nám dává nahlédnou do každodenního života postav lékařů, sester a vojáků. Postavy seriálu čekají v prostředí války mnohdy i velmi dramatické momenty, i přesto je ale dokáží prožít s nadsázkou a humorem. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 242)

Shit 

všechny recenze uživatele

Tohle už je klasika, kterou nepřetržitě vysílá nova a jak tahle serie skončí, tak se vysílá hned znova, v ty nove to snad musejí mít zaplacený nadosmrti a jestli ano, tak udělali skvěle, protože tenhle komediální seriál se asi nikdy neokouká a i když se po dobu natáčení vyměnila většina hlavních herců, tak to seriálu neuškodí spíš se tim seriál zpestří. Je to prostě výborná komedie z válečného prostředí ()

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

M*A*S*H. Aneb jednoduchý návod, jak si zlepšit den už u snídaně. Téměř pravidelně sleduji jednu epizodu každé ráno a doopravdy jsem si zamiloval tento seriál. Každá jednotlivá epizoda ihned vtáhne diváka do děje a dokáže nejen pobavit nad absurditami armádních protokolů a války všeobecně, ale každá postava, či problém dokáže dojmout rozdílným způsobem a za to si tohoto díla nesmírně cením. ()

Reklama

Melies 

všechny recenze uživatele

10 / 10 Chcel som napísať ďalšiu z oslavných ód, ale nedokázal som to - M.A.S.H. je príliš dobrý seriál na to, aby som ho mohol popísať slovami a zároveň ho neurazil. 256 epizód, 128 hodín tej najkvalitnejšej filmovej zábavy, nespočet veselých i smutných ľudských etúd, to všetko korunované celovečerným rozlúčkovým filmom, pri ktorom som plakal spolu s lúčiacimi sa hrdinami. M.A.S.H. nie je seriál, to je životný štýl! ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Pro mě naprosto nekoukatelná, jednotvárná, nudná, trapná a z nezištných a pro mně z naprosto nepochopitelných důvodů i na privátním sračkometu často reprísovaná sračka. Nikdy jsem nepochopil tu kultovnost, seriál si neoblíbil, a to ani při svém prvém uvedení v televizi. Ale je to blbé (typicky hemerické), takže se to bude líbit. :-) ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Americký propagandistický seriál oslavující válku v Koreji. M*A*S*H je sice koncipován tak, aby svůj ideologický záměr ukryl pod nánosem humoru, avšak naprosto bezúspěšně. Během tří epizod, které jsem zhlédnul, se na mé tváři neobjevil byť jen jediný náznak úsměvu, což je pro údajně komediální seriál opravdu katastrofální vizitka. M*A*S*H lze označit za navýsost otravný počin plný sterilního tlachání, jehož oblíbenost leccos vypovídá o vkusu nenáročného diváka. ()

Galerie (676)

Zajímavosti (973)

  • Sanitní autobusy, které se v seriálu objevují, jsou Ford F-500 Superior Coach z roku 1954. (Maulincio)
  • V seriálu se objevuje často slovo „rekvizice“. V tomto případě se jedná o vymáhání materiálu z moci úřední. (sator)
  • Zo začiatku je reč o vojne v Kórei. Ale od 10. sére je používané spojenie bezpečnostná akcia. Dôvodom je zistenie, že ľudia na slovo "vojna" reagujú zle. A "bezpečnostná akcia" nepôsobí až tak agresívne a brutálne. Podobne ako v nasledujúcich vojnách, ktoré viedli USA, kde ich nazývali misie. Vojna v Kórei bola prvou, ktorá bola takto slovne kamuflovaná. (Jumar)

Související novinky

Zemřel herec Burt Young

Zemřel herec Burt Young

19.10.2023

Ve věku třiaosmdesáti let odešel americký na Oscara nominovaný herec Burt Young, mnohým fanouškům známý zejména svou rolí Paulieho Pennina z populární série filmů o Rockym Balboovi. Deníku New York… (více)

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

04.03.2018

Major Charles Winchester III už není mezi námi. Jeho představitel David Ogden Stiers totiž ve věku 75 let zemřel ve svém domě v Oregonu. Stierse určitě znáte ze seriálu MASH, kde od 6. série ztvárnil… (více)

Reklama

Reklama