Reklama

Reklama

Kutil Tim

(seriál)
Komedie / Rodinný
USA, (1991–1999), 77 h 36 min (Minutáž: 20–24 min)

Hudba:

Dan Foliart

Hrají:

Tim Allen, Patricia Richardson, Earl Hindman, Taran Noah Smith, Zachery Ty Bryan, Jonathan Taylor Thomas, Richard Karn, Debbe Dunning, Marla Sokoloff (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(204)

Obsahy(1)

Tim Taylor vám poradí s každým problémem v domácnosti, na zahradě nebo v garáži... (TV Nova)

Recenze (287)

Kimon 

všechny recenze uživatele

Zábavný, humorný a inteligentní seriál hned tak někdo nenatočí. Tento by mohl být příkladem. Tim je vždy nad věcí a jen tak ho nic nevytočí. A když mu po ruce sekundují vtipní členové rodiny, má divák o skvělou zábavu postaráno. Tim vždy ke každému, byť nejobyčejnějšímu kutilskému počinu, potřebuje vždy extra speciální profesionální nářadí, a tak není divu, že se tak příliš odlišuje od večerníčkovských kutilů Pata a Mata, byť mnohdy dosahuje stejných výsledků. No ale, ... co na tom? Vždyť je to jenom zábavný seriál, že? Ale nám, neseriálovým kutilům by to doma asi jen tak neprocházelo jako Timovi. :-) ()

Luxocculta 

všechny recenze uživatele

Tvůrci seriálu s Timem Allenem v čele přetavili základní myšlenky z Allenových standupů a dali světu zábavný návod, jak skloubit chlapský svět s tím ženským, potažmo rodinným, aniž by vesmír explodoval. I když v případě Tima k tomu není nikdy daleko… Krásná devadesátková zábava s vlídným humorem, domácí atmosférou a přátelským popichováním mezi hlavními postavami. Ke skvělému zážitku hodně pomohl výborný dabing prvních 4 sérií. Od 5. série se už bohužel na seriál v češtině nedá dívat (většina humoru a atmosféry je pryč) a je třeba přejít na originál znění. Snad si jednou pomocí umělé inteligence budeme moct poslední série předabovat podle těch prvních a ty tak dostanou větší výkon. Salut kutilské partě! ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Další kdysi milovaná věc,která mě sice po letech nevytáčí jako Krok za Krokem,ovšem co se týče zábavy je v hutném průměru.Co řada to vetšina absolutně nevtipných dílů,u kterých sem nedokázal vykouzlit ani úsměv,natož smích a zbytek sem se celkem řechtal.Další hvězda mého dětství která bohužel časem přestala zářit,ale jen problikává :-( ()

tron 

všechny recenze uživatele

Skvelý sitkom so skvelým Timom Allenom, jeho skvelou manželkou a so skvelými troma nepodarenými synmi, ale aj tak sa mi vždy páčil skvelý bradatý pomocník Al (ktorý na rozdiel od Tima vedel, čo robí) a skvelý, takmer mystický sused Wilson, ktorého som, ak mi pamäť dobre slúži, nikdy nevidel ako vyzerá v tvári. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Víš, co řekl Galileo Galilei, Time ??" - "Jistě !! Proč zrovna já musím mít obě jména stejná !!" ;) Myslím, že ne, Time !! ;) A já zas myslím, že odpověď zní ano.. Pokud se tedy ptáme, zda Kutil Tim platí za jeden z vůbec nejoriginálnějších sitcomů.. Jeden z mála sitcomů navíc, který jsem sledoval už jako dítě školou povinné, aniž by jeho kouzlo vyšumělo i po těch letech.. Vždyť také jde spolu s M.A.S.H.em o jeden z prvních a zároveň nejdéle reprízovaných seriálů.. Sitcom Tima Taylora ozvláštňují, tedy vedle důmyslné konceptuálně ospravedlnitelné střihové montáže či pořadu v pořadu, různá moudra s moralizující pointou a ponaučením povětšinou spojená s nesmírně důsledně záhadným sousedem Willsonem, který zde plní podobnou roli jako třeba poručíkova manželka v seriálu Columbo a jehož citáty slavných filozofů a myslitelů Tim většinou předává dál, byť v naprosto svérázném podání.. I tenhle datail dodává Kutilu Timovi cejch kultovosti.. Home Improvement, který si skvostně utahuje z machismu i samého fenoménu kutilství, navíc na půdorysu rodinného sitcomu, stojí na osobnosti a charismatu skvělého amerického komika Tima Allena, který stvořil projekt z nejbizarnějších a zároveň postavu typově tak jedinečnou a neotřelou, že ho prostě nelze nemilovat.. A nezapomenutelné titulkové zkažené záběry, to už je kapitola sama pro sebe..;) Nesmírně sebevědomá a zároveň sebeironická záležitost.. [ Dabing 5/10 ] Velmi nevyrovnaná záležitost, kdy první čtyři série z dílny Studia Dabing AB Barrandov v čele s hlasem zlatokopa Václava Postráneckého štvou jen neustálými změnami dabérů Timových synů, aby se dál díky TV Produkci a.s. pro TV Prima stala neuvěřitelně špatným vtipem.. II Viděno kompletně celé !! ()

Galerie (263)

Zajímavosti (32)

  • Na základě seriálu vznikla i hra na konzoli Super Nintendo, ve které se Tim probíjel televizním studiem s různými kulisami a bojoval například s chlapíkem oblečeným v kostýmu dinosaura. Většinu stránek manuálu tvořil text „Skuteční chlapi si poradí bez instrukcí“. (HellFire)
  • V garáži, kde Tim tráví hodně času, vidíme červenou skříň na nářadí. Stejnou skříň použili filmaři při natáčení snímku 60 sekund i s nálepkou BinFord. (James46)
  • Seriál stojí na základech standu-pů Tima Allena z přelomu 80. a 90. let 20. století (Dirtiest Dozen, All Man are Pigs a Rewires America), jejichž společným tématem byli chlapi (kteří jsou ženami často viděni jen jako nechutná individua) a chlapské věci – chlapské projevy všeho druhu, nářadí, vylepšování věcí, síla a výkon (hlavně větší výkon) a logicky střet chlapského světa s tím ženským. V seriálu se všechna tato témata objevují také, jen v učesanější formě. (Luxocculta)

Reklama

Reklama