Reklama

Reklama

Stáří není pro sraby

  • Česko Plavčík (pracovní název) (více)
Česko, 2022, 85 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Máte sny? Nějaká nesplněná přání? Parta důchodců si je vyrazila na výlet splnit a vzpomíná na svá mladá léta brigádničení v obecních lázních. Kňoura (Jiří Krampol), Josefa (Rudolf Hrušínský ml.), Janatu (Luděk Sobota), Kačera (Jan Přeučil) a vnuka Tomáše (Robert Cejnar) čeká výlet, na který nezapomenou. Let vrtulníkem, spaní pod širákem, večeře v nóbl restauraci, závod s pilotem Formule 1, ale i zábava na kolotoči... Co byste si ještě v životě chtěli splnit? (TV Prima)

(více)

Recenze (100)

bighead 

všechny recenze uživatele

Je to určitě lepší než Troškovo Babovřesky,nebo Suchánkův Večírek a k vidění jsou tu kvalitní herci, co jsou ještě naživu a zítra už tu být nemusí,takže je docela fajn,že jim k tomu Magnusek dal příležitost.Takže nic světobornýho to sice není,ale jako poctu stáří to beru a s Emersonem teda mile překvapil. ()

5tipes odpad!

všechny recenze uživatele

Stáří není pro sraby, ale tenhle film ano. Fakt se na to nedívejte. Chudák Luděk Sobota i Přeučil, ty se alespoň snažili ze svých postav něco vykřesat, ale ostatní jakoby věděli, že to nemá smysl. Chválím alespoň přítomnost pana Freje. Scénář, hudba, režie, střih i kamera na opravdu velmi slabé, až školácké úrovni. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Podobných filmů na stejné téma již pár natočeno bylo. Zrovna nedávno jsem viděl Frajeři ve Vegas. Na těchto filmech je vidět nejen rozdíl v tom, jak se točí, když peníze jsou jak se točí, když ne, ale též, jak si užívají důchodci čeští a američtí. I v Česku už několik takových filmů vzniklo. Problém ale není v zásadě u peněz, ale v tom, jak udělat alespoň trochu lepší muziky za málo peněz. Tomáš Magnusek neumí točit filmy. Ať se snaží, jak se snaží. Jeho filmy jsou si podobné jako vejce vejci. Začněme výčtem toho, co mi nesedělo zde. Nejprve se pozastavím nad retrospektivními záběry, které jsou opravdu mimo. Kromě M. Dejdara měli ostatní přítomní na bazéně moderní účesy a oblečení. Pokud odhadujeme správně, mělo by se jednat o dobu let 60., ale u postav této době nic neodpovídalo. Co se týče splněných přání, tak krmení lachtanů jsme ani neviděli, to zde bylo jen zmíněno, asi už to producenti nezvládli zařídit, zatímco jiná přání vyobrazena byla. Mimochodem, co dělal Janata na dráze? Proč nestál v zázemí jako ostatní? To by mu asi nohu nepřejeli. Vrcholem amatérismu jsou cedulky se jménem Krása na značce či na plotu. Lépe představu podnikatelského rozsahu asi ztvárnit nešlo. Prakticky v každé scéně hraje hudba a navíc pořád jedna a tatáž, takže odlišení vážných a méně vážných momentů není možné. Nevidíme žádné komické scény. A pobyt Luďka Soboty v nevěstinci omylem je vrcholem trapnosti. Jestli si takhle představuje T. Magnusek humor, budiž mu filmařský svět milostiv. Ať natočil co natočil, vše působí amatérsky. Herci vůbec nehrají, pouze odříkávají suše texty, protože je nikdo režisérsky nevede. Těžko totiž podezřívat slavné staré gardy, že neumí hrát. Režisér neumí vytvořit potřebnou atmosféru a držet se ji. Nedokáže vymyslet alespoň jednu opravdu zábavnou scénu anebo uvěřitelný dialog. Tomu filmu snad chybí úplně všechno. Já jen nechápu, kde na to pořád bere peníze. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Parta důchodců jede na výlet a vzpomínají. Jako já prostě obdivuju Magnuska jak si jede to svoje a točí filmy o sto šest, což se většině absolventů FAMU může jen snít, jenže jestli stáří není pro sraby, tak tenhle film není pro mne. Nezáživné, ukrutně utahané, bez vtipu s kupou rádoby melancholie a s autobusem s urnama i trapné. Jedna hvězda za obsazení zasloužilých umělců a za legendárního mistra světa F1 Fittipaldiho ve Ferrari minutu před koncem. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Tento film je už skoro stejně slabý, jak moje angličtina... Staří není pro sraby....Sledování tohoto filmu není pro sraby...A filmování zase není pro Magnuska. Už si to musíme definitivně říct.  A to jsem jeho předchozí film Kluci z hor považoval za koukatelný a svým sebeparodickým výkonem v Shokym a Martym mě dokonce velmi oslovil a nedám na to dopustit. Po těchto dvou projektech, kde si celkem slušně spravil reputaci se ovšem vrátil s dalším blafem. Mám jednoho oblíbeného  hosta z bývalého pořadu Jana Krause - Uvolněte se prosím. Jakéhosi Tomáše Horýcha, který se v roce 2009 zapsal do dějin, že poslal rekordní množství Smsek. To  mě zaujalo, co to je za nápad exota.:D Ale exota jako Magnusek ocenit tentokrát opravdu nedokážu.  Jasně, ten člověk má pořád až ulítlý zápal, zaslouží si pochvalu za vybudování hereckého muzea v Ratibořicích a věřím, že dokáže vytvořit na place takovou atmosféru, že může být pro tuhle  stárnoucí  hereckou gardu takový miláček, že mu do toho rádi vlezou.  A na základě prvních dvaceti minut se mohlo zdát, že tímto filmem by se mohl stát miláčkem i pro celou  starší diváckou stupinu, pro kterou to mohl být příjemný film. Úvod mi vážně ještě nevadil, byl jsem zvědavý, co z toho vyleze, ale pak nastal zmar, rozpaky, trapnost, uslintanost, nevtipnost a neatmosféra, že to moc lidem radost snad ani udělat nemohlo a stejně jako uživateli avatarak393 mi skutečně dochází slova, kterými bych to popsal. Stejně jako popsal  zabití celého námětu. Bohužel vznikl prázdný a depresivní  výsledek,  kde ani z těch splněných přání nebylo mnoho ukázáno a jediným emocionálním momentem tak zůstala smrt Krampolovy ženy.   Sice jsem dlouhou dobu uvažoval, že alespoň ze soucitu, nadějný úvod, některé snaživé herecké výkony i překvapivou vitálnost zúčastněných  a až dokonalý bizár v podobě homosexuálního páru Vystrčil-Přeučil dám druhou hvězdu. Ale  scény v nevěstinci a flashbackové pasíže byly tak speciálně špatnou kategorií, že jsem nakonec hodnocení musel ještě více snížit.  Je utrpení vidět Dejdara, který tak exceloval jako Ozáák v takovém vydaní, jak se tady  opět totálně ztrapňuje.  Je utrpení se na něco dívat od začátku do konce.  Neberte to prosím jako prvoplánový  hate, jenom proto, že to natočil Magnusek. Nepíšu to rád. Ale tohle bylo prostě silně nepovedené,  Pěkný  konstruktivní komentář: topi80. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (10)

  • Hlas prostitutky v poslední scéně filmu nahrál režisér Tomáš Magnusek. Hlas je počítačem upravený. (ugugege)
  • Natáčelo se v Jindřichově Hradci, na zámku Doudleby nad Orlicí, v Liberci, Ratibořicích, Náchodě a Karlových Varech. (Zix.)

Reklama

Reklama