Reklama

Reklama

Stáří není pro sraby

  • Česko Plavčík (pracovní název) (více)
Česko, 2022, 85 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Máte sny? Nějaká nesplněná přání? Parta důchodců si je vyrazila na výlet splnit a vzpomíná na svá mladá léta brigádničení v obecních lázních. Kňoura (Jiří Krampol), Josefa (Rudolf Hrušínský ml.), Janatu (Luděk Sobota), Kačera (Jan Přeučil) a vnuka Tomáše (Robert Cejnar) čeká výlet, na který nezapomenou. Let vrtulníkem, spaní pod širákem, večeře v nóbl restauraci, závod s pilotem Formule 1, ale i zábava na kolotoči... Co byste si ještě v životě chtěli splnit? (TV Prima)

(více)

Recenze (103)

Hanka_M odpad!

všechny recenze uživatele

Školní výlet se vrací? Je vtipné dívat se na amatérsky zpracovaný film s profesionálními herci, dokonce bardy českého filmu a divadla. Oni by asi rádi o něčem hráli, ale těžko se jim to dělá, když nemají žádné herecké vedení a hlavně neznají charaktery postav, protože je do scénáře nikdo nezakomponoval. Scénář je tak směšný, až se chce člověku brečet. Dramaturgický vývoj příběhu, body obratu, dialogy - nic z toho by v reálném životě takhle nevypadalo, protože by to bylo autentické, což tomuhle filmu chybí. Každá vážnější situace vyjde nakonec směšně, trapně, toporně. Pokusy o humor nevyšly v žádné ze situací a sentimentalita se proměnila v patos, který člověka bohužel nakonec pobavil a shodil i poslední zbytky snahy hereckých představitelů. Myslím, že bychom pány Sobotu, Přeučila, Freje neměli vystavovat takovému zesměšnění. Parazitovat na českém filmu i hereckých hvězdách Magnusek umí a nestydí se za to. Stydět by se mohli alespoň distributoři a investoři. Nemluvím o studentské kameře (kompozice, nedramatické záběrování a dokonce záběry přes osu) a šíleně nechutné hudbě, která jen ždímala tóny z počítače, bez jakéhokoliv melodického, nebo harmonického nápadu. O instrumentaci už vůbec nemluvím. Jako kdyby to dělalo nějaké dítě, které si hrálo s počítačem. Když to srovnám třeba se Školním výletem na podobné téma, tak v něm alespoň fungovala hudební stránka, ale tohle? Vlastně tvůrce obdivuju, že s tím dokonce vylezou před lidi a netočí to pod pseudonymem. Absolutní odpad a zcela nevysílatelný film. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Pozitivni je, ze se zde objevili slavni herci Krampol, Hrusinsky, Sobota, Frej, Preucil. Ale casto propaguji sponzorske vyrobky ("Jsme pojisteni na celou dobu cesty"). Dej je ridky, k nemu lazenske historky, sentimentalni klavir. Tema posledni panske jizdy se objevilo v mnoha filmech. Napriklad Nez si pro nad prijde, Supernova, Frajeri ve Vegas. Zde jsou protagoniste nenarocni. ()

Reklama

marvin1 

všechny recenze uživatele

Film, u kterého si klidně vyluštíte křížovku a nic vám neuteče. Děj řídký jako cedník na houskový knedlík, srandy jako by tím cedníkem už protekla a naštěstí tam nechybí ani pseudoherec Matonoha, protože když je někde něco hodně mizerného a špatně natočeného, on to dorazí. Je s podivem, že jinak A-čkoví herci se podvolili k takové frašce. Jednu hvězdu snad jen za námět, který kdyby uchopil schopný režisér a zdatný scénárista, mohl být podkladem pro fajn komedii. Kdo a proč dává tragédovi, jakým samozvaný pseudorežisér Magnusek bezpochyby je, peníze na tyhle paskvily, je záhadou. Další komentář nemá smysl. Je to jako škrábat prase ne zádech a chtít aby se zasmálo. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Parta důchodců jede na výlet a vzpomínají. Jako já prostě obdivuju Magnuska jak si jede to svoje a točí filmy o sto šest, což se většině absolventů FAMU může jen snít, jenže jestli stáří není pro sraby, tak tenhle film není pro mne. Nezáživné, ukrutně utahané, bez vtipu s kupou rádoby melancholie a s autobusem s urnama i trapné. Jedna hvězda za obsazení zasloužilých umělců a za legendárního mistra světa F1 Fittipaldiho ve Ferrari minutu před koncem. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Autor nemá dobrou pověst, a tento film to opět potvrzuje. Opět velmi kvalitní obsazení plné zvučných jmen. Opět hlubší myšlenka, kterou ale nedovede přenést na plátno a předat ji dál. Opět všechno působí velmi amatérsky a křečovitě, až je mi chvílemi herců líto a autora také. Jestli to měla být komedie, tak nevtipná. Jestli to měla být road movie, tak zcela zanikly jednotlivé zastávky této cesty. Nicméně 1 bodík dávám. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (10)

  • Natáčelo se v Jindřichově Hradci, na zámku Doudleby nad Orlicí, v Liberci, Ratibořicích, Náchodě a Karlových Varech. (Zix.)
  • Premiérové uvedení na televizní stanici Prima sledovalo 705 tisíc diváků starších 15 let. (rublik05)

Reklama

Reklama