Reklama

Reklama

Akta X - Návrat

(série)
Trailer 1
Drama / Horor / Thriller / Mysteriózní / Sci-Fi / Komedie
USA, 2016, 4 h 18 min (Minutáž: 42–44 min)

Tvůrci:

Chris Carter

Kamera:

Joel Ransom

Hudba:

Mark Snow

Hrají:

David Duchovny, Gillian Anderson, Mitch Pileggi, William B. Davis, Lauren Ambrose, Robbie Amell, Joel McHale, Annet Mahendru, Annabeth Gish (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Téměř 14 let po odvysílání původního seriálu se otevírá další strhující kapitola Akt X v šesti epizodách, za kterými tradičně stojí tvůrce a producent Chris Carter. V hlavních rolích slavných agentů FBI, Foxe Muldera a Dany Scullyové, se opět představují David Duchovny a Gillian Anderson. V roli Waltera Skinnera, náměstka ředitele FBI a nadřízeného obou agentů, který zručně balancuje na hraně mezi loajalitou k oběma detektivům a odpovědností vůči nadřízeným, se jako obvykle objevuje Mitch Pileggi. Užijte si návrat jednoho z nejdéle vysílaných sci-fi seriálů v televizní historii, popkulturního fenoménu, který se může pyšnit cenou Emmy i Zlatým glóbem. (Magic Box)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (134)

Mimomisu 

všechny recenze uživatele

Pri sestidilne serii se Carter a ostatni meli drzet jednoho motivu, takhle nesourode jsem si to vubec predstavoval a pusobilo to hodne roztristene a to i presto, ze kazda epizoda by v puvodni serii mohla fungovat a sebeparodujici dily z puvodni serie patri mezi moje oblibene. Takto ale pusobilo jako smes dilu, ktere vam nekdo pustil napreskacku, coz se v dnesni dobe proste uz nenosi a zvlast ne pri tatkove miniserii. Kazdopadne o druhe se mluvi docela vazne, takze proc ne, budu koukat urcite znovu ()

okkac

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Návrat Akt X byl celkem zklamání. 6 epizod je málo, protože hlavní dějovou linku má jen první a poslední, přičemž je to na rozhýbání děje dost málo a působí to velmi nuceně a nedomyšleně. Návíc poslední díl končí cliffhangerem. Díle mezi jsou standalone epizody, každá v jiném žánru. Je tu velmi komediální, velmi hororová, jedna mystická (s velmi WTF halucinogenní scénou) a jedna tak mezi. Nakonec je to spíše zklamání z návratu. A tím, že to končí cliffhangerem naznačuje, že se dočkáme dalších dílů. Snad to vyjde lépe. 55% ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od roku 1993 sa nás tvorcovia tohto "milovaného seriálu" snažia presvedčiť, že existencia mimozemskej civilizácie je napriek nezvratným dôkazom zastieraná množstvom svetových vlád, aby nám v 2016 oznámili, že za všetkým stojí politika. Bez urážky, ale polka užívateľov buď prehltla celý balíček extázy, alebo úplne spochabela, lebo to že je doba "moderná", ešte neznamená, že môže "svätá" štvorica (Morgan, Carterer, Wong, Morgan) "výmyselníkov" zahrabať "dušu" tohto seriálu niekde pod veľkú kopu sračiek. Dúfam, že nemusím nikomu pripomínať, že bola Scullyová v 98´unesená ufónmi. Či to mám chápať tak, že samotnú raketu riadil Busch s vtedajším ministrom obrany USA: Williamom Sebastianom Cohenom? K ďalším epizódam či čudesne lacným efektom sa radšej nebudem ani vyjadrovať. Je mi z toho zle, ako tento počin spolitizovane skurvili, pričom sa rozhodli, že "nedokonale" využijú inteligenciu prostého diváka. Priznám sa, že po tretej časti som to zabalil, takže možno v závere opäť vyjde najavo, že to predsa len boli zelený mužíci z Alzi, než Merkelová s Rumsfeldom. ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nová Akta X navazují na svou tradici pomatených a hloupých epizod (začátek první a poslední epizody nám má připomenout minulost Akt X pomocí fotografií… které ale pochopitelně nemohly v reálu vzniknout a jsou příliš okatě jen snímky z televizních epizod, na kterých jen chybí logo televizní stanice), kdy největší konspirací je, že Akta X mají nějakou hodnotu a soudnost. Fungují spíše jako městský mýtus a hodnotu mají jako kulturní a televizní fenomén, který byl dávno překonán. Ano, pár vypečených epizod opravdu stojí za to. Ale jako celek ztratily konzistenci ještě v 90. letech a jediné vysvětlení jejich možné obliby u publika je Stockholmský syndrom, nebo to, jak zrcadlí nitro konspirátorské mysli, které se do sebe již několikrát obrátila. ()

WolfR 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chris Carter měl úžasné možnosti jak navázat na konec 9. série a přitom do seriálu vrátit vše co na něm máme rádi. Bohužel se upnul k dělání radosti fanoušků a celé to tak trochu nedává smysl, dokonce bych řekl, že je to takové nemastné neslané. Ale pořád tam jsou zajímavé nápady a jistá atmosféra, 3 hvězdy. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (4)

  • Ve 22. minutě dojde k vypnutí ventilátoru (umělé plicní ventilace) sestrou, hodnoty se změní a dojde k zástavě srdce. Během chvilky vstoupí do pokoje dva agenti, sestra ventilátor opět zapne a pacient je během vteřiny opět stabilní, což nedává smysl. (Winster)

Reklama

Reklama