Reklama

Reklama

VOD (1)

Agentka FBI je zatažena do vyšetřování kolegy ohledně nadpřirozena. (Disney+)

Recenze (84)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě to sice není zcela úplně ono, ale již z pilotní epizody je jasně cítit, že tady začíná něco velkého... Ani zdaleka nejde o nějaký výjimečně dobrý díl, ale i tak je to kvalitní práce, která nastartovala celý fenomén Akt X. A to navzdory tomu, že oproti pozdějším částem či sériím to vypadá hodně chudě, nemá to nijak zajímavou režii a hudba je jak z nějakého béčka z osmdesátek - což nemyslím nikterak urážlivě, jen prostě moc nesedí s pozdějším hudebním podkresem. Ovšem to nejdůležitější tedy kvalitní scénář, chemie ústřední dvojice a především atmosféra jsou již plně přítomny. Začátek hledání pravdy, která se možná skrývá tam někde venku... A možná také ne. ()

Paity 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto famózní začátek famózního seriálu, který si svou neuvěřitelně vysokou laťku držel až téměř do samého konce. Skvělá dvojka (David Duchovny a Gillian Anderson) si skvěle sedla a ač na první pohled nesourodý pár se ukázal, jako sehraný tým, který si dokáže poradit v jakékoli situaci a hlavně, která za sebe navzájem dýchá. ()

Reklama

anli 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilotní díl první řady velmi úspěšného seriálu,který se nebojím označit jako seriálový fenomén.Poprvé se divák setkává se dvěma zvláštními agenty FBI,jejichž herečtí představitelé jsou neokoukaní,velmi sympatičtí a každý z nich přemýšlí úplně jinak.A protože vyšetřují dosud neobjasněné případy a nadpřirozené jevy,tedy tzv." Akta X",jde tím pádem o kombinaci mysteriózna a sci-fi.A byla to trefa do černého.Pilotní díl ukazál,na co se mohou diváci těšit a jak se budou kochat hustou atmosférou,vynikajícími nápady a jiskření mezi oběma hlavními hrdiny.Perfektní a napínavý scénář,precizní režie a na televizní poměry skvělé vizuální zpracování,včetně kamery a hudby.Scénárista Chris Carter předhodil divákům něco,co dosud neměli možnost na televizních obrazovkách vídat a způsobil tím jednak masovou sledovanost tohoto skvělého seriálu a jednak nebývalý zájem o nadpřirozené jevy.Pilotní díl je perfektním příkladem toho,jak má takový pilot vypadat a bez problémů strčí do kapsy většinu thrillerů,které míří na plátna kin.První případ Muldera se Scullyovou to má u mě za jasných 100% a pravda je opravdu tam někde venku. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám seriál neuvěřitelně rád. Jako malej jsem prosil rodiče, aby mě nechali večer koukat a nakonec jsem se u něj vždy strašně bál. Tak to chodilo týden, co týden. Jenže vzpomínky a nostalgii stranou. Nyní koukám na celý seriál znovu a pilotní patří (samozřejmě jen dle mého názoru) k těm slabším. Což samozřejmě neznamená nic špatného. Naopak jsem rád, že úvod nebyl slabý a přesto byl v dalších částech překonán. Chemie Scullyová/Mulder funguje od samého začátku a ufouni již začínají ufounovat. Jen to pořád trošku drhne. Kvalita teprve přijde. ()

WScully 

všechny recenze uživatele

Temná a tíživá pilotní epizoda pozdějšího seriálového kultu. Pilotní epizoda je jednou z nejlepších epizod seriálu právě pro svou tíživou a temnou atmosféru, pro prvotní seznámení s později velmi populárními seriálovými hrdiny a pro svůj zápal nalézt pravdu, která je tam venku. Již pilotní epizoda poukazuje na směr, kterým se The X-Files budou ubírat, nebude se totiž jednat o detektivku opředenou mysteriosním oparem, která však má čistě vědecké vysvětlení, nýbrž o skutečné řešení případů odehrávajících se mezi nebem a zemí... Povinnost pro každého, kdo jen trochu pochybuje o pravdě, která je nám servírována každý den médii... Navíc si divák užije výtečně vygradovanou atmosféru strachu s výbornými hlavními představiteli. Samé superlativy. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (26)

  • Ke konci epizody si můžeme všimnout, že hodiny u Scullyové (Gillian Anderson) přeskočí z 11:21 na 11:22. Prvotní čas odkazuje na datum narození Dori Pierson (21. 11. 1948), manželky Chrise Cartera. (Kubaaa97)
  • Zasazení děje epizody do města Bellefleur je odkazem na rodné město Chrise Cartera Bellflower v Kalifornii. (Kubaaa97)

Reklama

Reklama