Reklama

Reklama

VOD (1)

Agentka FBI je zatažena do vyšetřování kolegy ohledně nadpřirozena. (Disney+)

Recenze (85)

Psychor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úchvatný pilotní díl, který ve mně probudil neochvějnou doživotní touhu po poznání pravdy. Nelze se divit tomu, že americká vláda chtěla vysílání X-Files za každou cenu ukončit, jelikož seriál mimojiné poskytuje divákovi až nečekaně akuratní obraz o způsobu její spolupráce s mimozemskými rasami. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě to sice není zcela úplně ono, ale již z pilotní epizody je jasně cítit, že tady začíná něco velkého... Ani zdaleka nejde o nějaký výjimečně dobrý díl, ale i tak je to kvalitní práce, která nastartovala celý fenomén Akt X. A to navzdory tomu, že oproti pozdějším částem či sériím to vypadá hodně chudě, nemá to nijak zajímavou režii a hudba je jak z nějakého béčka z osmdesátek - což nemyslím nikterak urážlivě, jen prostě moc nesedí s pozdějším hudebním podkresem. Ovšem to nejdůležitější tedy kvalitní scénář, chemie ústřední dvojice a především atmosféra jsou již plně přítomny. Začátek hledání pravdy, která se možná skrývá tam někde venku... A možná také ne. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"U mý práce se zdá, že fyzikální zákony neplatí." Mimozemšťan Mulder a pozemšťanka Scullyová mě od první chvíle zaujali. Jeden ví, že ONI už jsou tady a druhá klidně opravuje Einsteina, jen aby dokázala, že žádní ONI tu být nemohou. Takže když může mizet čas, holka na vozíčku najednou běhá po silnici a lidské tělo v rakvi vypadá jako orangutan, tak mě to zajímá. Vždycky mě to zajímalo. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám seriál neuvěřitelně rád. Jako malej jsem prosil rodiče, aby mě nechali večer koukat a nakonec jsem se u něj vždy strašně bál. Tak to chodilo týden, co týden. Jenže vzpomínky a nostalgii stranou. Nyní koukám na celý seriál znovu a pilotní patří (samozřejmě jen dle mého názoru) k těm slabším. Což samozřejmě neznamená nic špatného. Naopak jsem rád, že úvod nebyl slabý a přesto byl v dalších částech překonán. Chemie Scullyová/Mulder funguje od samého začátku a ufouni již začínají ufounovat. Jen to pořád trošku drhne. Kvalita teprve přijde. ()

nash. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Byla to paráda, zopakovat si po téměř dvaceti letech první setkání Muldera se Sculyovou. Už tady jsou všechny ingredience, které ze seriálu udělaly fenomém. Záhady, konspirace, napětí, Mulderovy hlášky, dokonalá chemie mezi oběma, jiskření mezi jejich přístupy, neuvěřitelně nakažlivá atmosféra, netelevizní přístup. A především šlo o pátrání, odhalování záhady. Tedy to, co bylo základem seriálu, ale bylo postupně zabito překombinovanou a ke konci už trapnou a nechtěně komickou vládní supermegakonspiraci. Ještě tomu sice k dokonalosti chybí vypilovat některé stavební kameny, ale to je detail, kterého bych si možná bez znalosti toho, co bude následovat ani nevšiml. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (26)

  • Epizoda začíná oznámením, že následující příběh je inspirován skutečnými zdokumentovanými událostmi. Chris Carter si z nich vybral implantáty, únosy mimozemšťany a stopy údajně zanechané při experimentech prováděných mimozemskými silami. (Kubaaa97)

Reklama

Reklama