Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Doggett se pokouší vyřešit záhadná úmrtí, ke kterým došlo v tunelu bostonského metra. (Disney+)

Recenze (8)

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Parádní spolupráce mezi Doggettem a Scullyovou. Opět působící název Medusa. A celkově postava agenta Doggetta, je zde určitým prototypem akčního hrdiny. Kterej ještě sype navíc jednu fantastickou hlášku za druhou. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Solídny, hoci nevýnimočný diel, v ktorom sa rieši fyzický humus, infekcia, ale nakoniec to možno celé bude úplne inak (a možno nie). Hlavné slovo tu má predovšetkým Robert Patrick, ktorý si vyžral všetko svinstvo a musel zostúpiť kvôli vyšetrovaniu hlboko pod zemský povrch, kým Scully je v bezpečí „hore“. Patrick si to tu opäť dáva a v praxi ukazuje, že je úplne inou postavou, než Mulder. Realistický drsňák s tvrdou praxou, ktorý sa v akcii nestratí (na rozdiel od Muldera, ktorý bol predsa len rojko). Prejavy „vírusu“ sú slušný grc a svoje robí aj temná podzemná atmosféra á la Mimic. Ale určite sa tento diel nikdy nezaradí medzi najlepšie z Aktov X. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po príchode metra na zastávku v Bostone cestujúci vo vozni objavia mŕtve telo revízora, ktorého mŕtvola má polovicu tváre odkrytú až ku kostiam. Agentov Doggeta a Scullyovú pridelia k týmu, ktorý má vyšetriť či išlo o útok kyselinou alebo sa jedná o nejaký druh nákazy. Opäť vydarená epizóda v ktorej sú agenti pod tlakom vedenia bostonského metra rovnako ako v časovej tiesni. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další zábavné béčko. Zápletka trochu připomíná ty laciné televizní sci-fi horory, v nichž se skupina šablonovitých postav někam vydává a musí bojovat s příšerou, zatímco jim v pozadí škodí nějaký papaláš. Tato epizoda však laciná není. Tvůrci si na ní dali záležet, postavili vlastní repliku metra a obsadili kvalitní hostující herce. Mě osobně přítomnost známých tváří v podobě "doktora Kelsa" nebo "Sherry Palmer" potěšila. Vizuální stránka dílu je působivá. Napětí a klaustrofobická atmosféra epizodě nechybí. Doggett je zase drsný frajer s nádechem akčního hrdiny, který ze sebe sype jednu hlášku za druhou (s Mulderem by tento díl nefungoval, Doggettovu roli by plnit nemohl už jen z podstaty svého charakteru). Jedinou výhradu mám k závěru - vyvrcholení příběhu je takové divné a blbé. Vlastně jsem úplně nechápal, k čemu tam došlo. Zřejmě si toho byl vědom i Spotnitz, a tak připsal poslední scénu v nemocnici, kde si to Scullyová s Doggettem hezky všechno vysvětlí. On je de facto celý scénář slabší a plný klišé, ale jak říkám, jsou to béčková Akta X a tomuto typu příběhu to odpustím. Je to stejný případ jako nedávné "Salvage" - vypněte mozek a strávíte příjemných 45 minut s nenáročnou, mírně přitroublou zábavou. ()

Reklama

Reklama