Reklama

Reklama

Nezměrnost noci

Trailer

Obsahy(1)

Na sklonku padesátých let, v jednu osudnou noc v Novém Mexiku, objevuje mladá operátorka ústředny Fay (Sierra McCormick) spolu s charismatickým rádio DJem Everettem (Jake Horowitz) podivnou zvukovou frekvenci, která by mohla navždy změnit jejich malé město a možná i celou budoucnost, jak ji známe. (C0r0ner)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ono je sice hezké, že má film pěkný vizuál, ale co je to platné, když je to víceméně o ničem. Původ záhadných zvuků je daný, což by zase tolik nevadilo, ale to by musela být cesta k vysvětlení alespoň trochu zábavná. Jenže tady je vše omezené na suchopárné a absolutně neinvenční monology, které narušovaly jen doplňující otázky a nepovedl se ani rádoby dramatický závěr. Nuda. 15% ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Na začiatku som to chcel realne vypnúť. Je umenie sa ním prekúsať. Niekde od polky to začne byť mysteriózne a strašidelné. Potom to už ide celkom v pohode, vťahuje to do príbehu, zaujímate sa, čo sa bude diať a ako sa k tomu celému postavia hlavní hrdinovia. Rozuzlenie a samotný záver však prináša viac otázok ako odpovedí. Na jednej strane by bolo zaujímavé tento príbeh a svet rozvynúť, na strane druhej, takto si to uchováva svoje čaro a tajomno. O dvadsať rokov, keď si to pustí nejaký mľadas, polovici úkonov, čo tam robia nebude rozumieť. Pche, že ústredňa. 3 z 5 ()

Reklama

Abes 

všechny recenze uživatele

Povedená nízkorozpočtová konverzačka. Supr letní atmosféra, slušně vykreslené padesátky, sukně pod kolena, přitomný odér studené války, cigarety jako společenský standard, rakovina ne zcela uchopená tady pouhá sickness. První hodina by se dala sfouknout za pět minut a zpetně jako pětiminutovka opravdu působí. Na obrazovce se nic moc nestane, pravda, to důležité se ale děje před ní, a to s diváctvem, nejednou jsem si poposedl. Na poli takto profláklého žánru asi nelze přijít s něčím inovativním, Patterson to ví a jede v zažitém Vzorci, tohle 'zahnání do kouta' však přijímá a v maximální míře uplatňuje ve prospěch filmu. Stylizace Twilight zone musí za louží fungovat. Dojem Blízkých setkání taky neurazí. Chválím hudební doprovod, casting - tady pak především čtvrthodinové sólo Fay v ústředně, zakončené kilometrovým kamerovým přechodem do radioboudy, to bylo labůžo. Vast of Night nepřináší nic nového přesto svým sebejistým zpracováním a přesným uchopením podžánru, působí jako chladný vánek letní noci, a vánek je to vítaný, pokud jde o mandlovoký zas tak často nefouká. PS: Na přival slov jsem si musel chvíli zvykat, postavy melou pantem jako licitátoři, anglické titulky nejsou nic moc. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Začátek je strašná nuda. Prvních 20. minut si můžete v klidu přetočit, leda by vás zajímalo, co si myslí v padesátých letech o budoucnosti nějaká puberťačka se světákem co pracuje v rádiu a nahrávají to na magneták….A nuda pokračuje dááááál. No pak se to teda pomalinku rozjede. I jakáž takáž atmosféra se dostaví. Kdyby z toho udělali, ale rozhlasovou hru, tak by udělali líp. Nevím, jestli se chcete dívat na film co trvá hodinu a půl a zajímavých je asi tak 20. minut. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Extrémně znepokojivý film, který za extra málo peněz dokáže extra vyděsit. Opět platí nepsané pravidlo žánru, že nejvíc se bojíte toho, co nevidíte a dostáváte toho jen po střípkách. Tohle je mnohem lepší než když vidíte bubáka lítat v bububaráku. Protože tady něco je, ale nevíte kde a co to vlastně je. Zvuková složka filmu dodá půlku atmosféry. Rozhodně doporučuju. Jen škoda toho podivně rozplazeného konce. 80% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (7)

  • Film se potýkal s obtížnou premiérou. 18 filmových festivalů odmítlo tento film, dokud v roce 2019 neproběhla premiéra na festivalu Slamdance. (MarLin)
  • Snímek se odehrává během listopadu roku 1958. (Kuzmik)

Reklama

Reklama