Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Protože lov zvěře už není lukrativní záležitostí a větší poptávka je po prastarých sochách, vypraví se lovec Aidan McRory do džungle do polorozbořeného kláštera. Tam narazí na tygří rodinku. Tygřice se snaží jedno z mláďat zachránit a druhé nechává s otcem. Tygr napadne McRoryho a on ho zastřelí, domů si pak odnáší mládě, které pojmenuje Kumal. Malý tygřík se později dostává do cirkusu, je ale bázlivý a skákání skrz hořící kruhy ho děsí. Mezitím se do zajetí dostává i druhé mládě, které má poněkud šťastnější osud. Jeho matka, pronásledovaná lovci, ho ukryje do skalní rozsedliny, kde ho najde guvernérův syn Raoul. Okamžitě si ho zamiluje a vezme domů. Sangha, jak ho pojmenuje, dokáže dělat pořádný nepořádek, což se samozřejmě Raoulově matce příliš nezamlouvá. Ačkoli chlapec tygříka brání, Sanga je odvezen a dostává se do zvěřince, kde z něj chtějí vychovat bojovníka. Při slavnosti má být vypuštěn do arény, kde ho čeká boj s jiným tygrem. Shodou okolností je jeho soupeřem Kumal? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

rasttea 

všechny recenze uživatele

Vizuálně nádherný a citlivý příběh, který čím dál tím víc získává na nutnosti a adekvátnosti. Protože jen chvíli a budeme se na zvířata dívat pouze na obrázcích či "pohyblivých obrázcích"....Je zde názorně ukázána hnusota lovení zvěře pro obchod a vlastnění zvířat cirkusy pro nechutné pobavení mrzkých lidí. Příběh se zaměřuje na to, jak se dvě bytosti stejné krve dostanou do různých prostředí. Avšak přestože jsou vychovávány zcela jinak a mají zdánlivě jiný osud, to by nebyl život, aby si neudělal, to, co chce, a zkřížil těmto bytostem cestu. Ano, přiznávám, čím víc zažívám chování lidí a jak se chovají k přírodě, jak se do ní snaží zasahovat, tím víc mám raději zvířata. ()

Cor-Angar 

všechny recenze uživatele

Asi to nejsou čistý 4*, ale když jsem sledoval ty nádherný tygry, tak jsem o nižším hodnocení asi ani neuvažoval. Problém je, že kdyby se jednalo o pro mě míň zajímavý zvířata, nejspíš by mě film neměl moc čím zaujmout. Prostě je to na nich postavený a v tomto případě nejde říct, že to je špatně. Lepší dabing a vidět od začátku (což se mi bohužel nepovedlo) by asi pomohlo, ale i tak to je jako taková pohodička k obědu ideální. ()

Reklama

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Annaud chtěl možná tímhle dílem navázat na slavného a i komerčně úspěšného "Medvěda". Nicméně se mu to nepovedlo. Ne jen, že divácký vkus se za těch 16 let výrazně změnil, ale Annaud tady dost tlačí film do rodinného žánru a cílí hlavně na děti. Což bude ale asi všem lidem, kteří se podívají na plakát jasné. Já bohužel takovéto filmy moc nemusím a co všechno bylo v "Medvědovi" super, tady super není. Ani Guy Pearce se mi sem moc nehodí, takže za ty dvě hvězdy může být Annaud ještě rád. ()

MrKrahujec 

všechny recenze uživatele

I když se jedná o film povýtce dětský, musím uznat, že mě Jean-Jacques Annaud nepřestává překvapovat. Jako by si své filmové příležitosti co nejvíce šetřil a současně se snažil každý svůj film natočit tak, aby absolutně v ničem nepřipomínal ty předchozí. Tak se po celkem konvenční, i když kvalitní komedii Hlavička stal autorem svého patrně nejlepšího (a to nejen v rámci jeho filmografie) filmu Jméno růže a také o nic horšího, silně experimentálního Boje o oheň, a teď dokazuje, že si poradí i s dětským divákem a s téměř už úplně profláknutým žánrem "zvířátkovského" rodinného filmu. Aspoň o ten kousínek výš ho určitě posunul. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Režisérovi to kdysi vyšlo s medvědy, tak po letech zkusil tygry. Záběry přírody jsou sice nádherné, ale příběh (obzvlášť lidí) je o ničem. Takže pokud se chcete rozplývat nad roztomilými koťátky, která za celý film nic neuloví a stravují se spořádaně jim předhozenou stravou (div, že si nevezmou příbor!), je to film pro vás. Pokud chcete film o zvířatech z divočiny, zkuste se poohlédnout jinde. ()

Galerie (13)

Související novinky

Hodný, zlý, ošklivý a Usáma

Hodný, zlý, ošklivý a Usáma

15.10.2008

Taky vám už Jean-Jacques Annaud chyběl? Jeho návrat k „dobrodružnému přírodopisu“ Dva bratři se sice kdovíjak nevydařil (a určitě nedosáhl kvalit legendárního Medvěda), ale stejně je škoda, že tvůrce… (více)

Reklama

Reklama