Reklama

Reklama

Rawhide

(seriál)
USA, (1959–1965), 180 h 50 min (Minutáž: 50 min)

Scénář:

Friedrich Dürrenmatt (divadelní hra), Sheb Wooley, Dean Riesner (více)

Hrají:

Clint Eastwood, Paul Brinegar, Steve Raines, Eric Fleming, James Murdock, Rocky Shahan, Sheb Wooley, John Ireland, Eddie Albert, James Franciscus, Buddy Ebsen (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(217)

Obsahy(1)

Seriál vypráví o dobrodružstvích honáků dobytka, kteří cestují napříč americkou stepí. Velitelem výpravy je Gil Favor (Eric Fleming), který má čtyři pomocníky. Patří k nim i kuchař Wishbone (Paul Brinegar) a Rowdy Yates, mladík výbušné povahy, kterého ztvárnil Clint Eastwood.
Skupina prožívá typické příhody westernového žánru, čelí zlodějům dobytka a banditům, potýkají se s nedostatkem vody. Slavný seriál je znám z německých televizních stanic pod názvem “Tausend Meilen Staub”(Tisíc mil prachu). Natáčel se celkem sedm let, dosáhl 217 epizod a udělal z mladého Clinta Eastwooda hvězdu. (hemir)

(více)

Zajímavosti (11)

Oklamaný (1971)

  • Clint Eastwood o spolupráci s Geraldine Page: "Trochu som bol ohromený Geraldine Page, pretože to bola taká známa newyorská divadelná herečka a myslel som si, že zo spolupráce so mnou nemusí byť príliš nadšená. Ale na moje veľké prekvapenie, prvý deň prišla ku mne, usmiala sa a povedala, že je mojou veľkou fanúšičkou od televízneho seriálu Rawhide.“ (Arsenal83)

Zahrajte mi "MISTY" (1971)

  • Myšlenky na režírování měl Eastwood už při natáčení westernového seriálu Rawhide (od r. 1959). Každý týden se u seriálu střídali další a další režiséři, které Eastwood pečlivě pozoroval při práci a od každého si snažil vzít to nejlepší, což mu pomohlo nejen při tomto režijním debutu, ale poté i v celé dlouholeté kariéře. (ClintEastwood)

Dredd (2012)

  • Způsob, jakým Karl Urban namluvil hlavní postavu Dredda, je nápadně podobný hlasu Clinta Eastwooda. Faktem je, že Dredd je částečně inspirován Eastwoodovým hrdinou z Drsného Harryho (1971) a jeho pokračování. Jeho samotný vzhled je pak zčásti inspirován původním plakátem s Davidem Carradinem (v roli Frankensteina) k filmu Cesta gladiátorů 2000 (1975). V komiksu pak jako pocta Eastwoodově vlivu na postavu Dredda, bydlí soudce v bloku Rowdy Yates... což je jméno postavy, kterou Eastwood ztvárnil v televizním seriálu Rawhide (od r. 1959). (Caszidy)

Nesmiřitelní (1992)

  • Už na konci 70. let si scénář našel cestu do studia Malpaso a ke Clintu Eastwoodovi, tam ale narazil na odpor Soni Chernus, která ho pro přemrštěné násilí zamítla. Chernus sama se podílela například na scénáři k filmu Psanec Josey Wales (1976) a také seznámila Eastwooda s producenty seriálu Rawhide. Eastwood proto dal na její rady. Práva na natáčení však v té době vlastnil Francis Ford Coppola. Na Eastwooda scénář udělal dojem a poté, co ho Coppola odmítl realizovat, získal Eastwood v roce 1983 práva na jeho zfilmování. Eastwood si scénář uschoval, protože chtěl, aby hlavní hrdina byl o něco starší. Tak scénář čekal na své zfilmování dalších devět let. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama