Reklama

Reklama

Angel

(seriál)
  • USA Angel
USA, (1999–2004), 80 h 40 min (Minutáž: 44 min)

Hrají:

David Boreanaz, Alexis Denisof, J. August Richards, Charisma Carpenter, Andy Hallett, Amy Acker, Glenn Quinn, James Marsters, Vincent Kartheiser (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(110)

Obsahy(1)

Angel, upír s duší, po odchodu ze Sunnydale zamíří do L.A., kde chce pomáhat bezmocným a nadále pokračovat v boji proti zlu, aby tak aspoň částečně odčinil staré hříchy. Kromě jiného mu však život komplikuje i démonická právnická agentura Wolfram & Hart, která je přesvědčená o jeho důležitosti v blížící se apokalypse. Jeho tím tak čekají v tomto nikdy nekončícím boji krušné chvíle. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (163)

Wendy 

všechny recenze uživatele

Angel a já máme komplikovaný vztah. Miluju Wesleyho, Spika, Cordy, Fred a Lilah. A Angel, Connor, Doyle, Gunn, Harmony, Illyria a Lorne taky nejsou k zahození. Zbožňuju většinu 3. a 5. série. Jsou tragické, epické, mají hloubku a plno Wesleyho a Spika na programu. Bez většího nadšení jednou za uherský rok shlédnu 1., 2. a 4. sérii. První dvě zmiňované mají spoustu stand-alone epizod a těm zbylým... chybí šmrnc. Poslední zmiňovaná [série] má navíc několik témat, na které nemůžu reagovat jinak než "WTF?". Chtěla jsem se sice vyhnout srovnávání s Buffy, když jsou přece jenom z trochu jiného těsta, ale jedno si neodpustím: když Joss Whedon psal & režíroval epizodu v Buffy, čišela jedinečností, mimořádným humorem a/nebo mimořádným dramatem. Když dělal totéž u Angela, přišlo mi, že se ony epizody hravě schovají mezi ostatními. A je trochu smutné, že mě v prvních dvou řadách nejvíce bavily právě cross-overy s Buffy. Proč tedy dávám 4 z 5, když mě v podstatě výrazně zaujaly jen 2/5 obsahu? Já říkala, že to je komplikované... A navíc - když ony ty 2/5 vážně stály za to. ()

Tinne 

všechny recenze uživatele

Temné a osudové příběhy upíra s duší Angela jsou dospělejším doplňkem Buffy. Skvělé postavy, které během pěti sezon projdou neuvěřitelným vývojem. A finále, při kterém mne tvůrci nechali sedět se zaslzenýma očima dokořán a pootevřenými ústy ... PS: po druhém shlédnutí Angela, si dovolím přirovnání k mé nejoblíbenější knižní sérii: Buffy je Hobit a Angel Pán Prstenů ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Za zmínku stojí jen pár epizod,kde si zahrála výborná Eliza Dushku.Navzdory zdejšímu hodnocení je Buffy pořád o něco lepší..většina dílů mi připadala jako nějaké podivné nudné slátaniny,pro mě je to zkrátka směsice blbosti a trapnosti a to říkám i když jsem ještě před pár lety představitele Angela doslova žrala.David je sympaťák,ale zbytek jeho týmu alá Angel Investigations mi nesedl.Ale za těch pár epizod a znělku dávám 2*. ()

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

Začínám koukat... Podobně jako Buffy má tento seriál na ČSFD naprosto směšné hodnocení (a to i od některých "elit", které určitě viděly jenom pár dílů a odvažují se hodnotit), a protože tuším že podobně jako v případě Buffy (ale i třeba Xeny) se v tomto seriálů skrývá mnohé, co není na první pohled vidět. 1 SÉRIE: Seriál začíná celkem vlažně, Angel řeší v každém díle jeden případ. Epizoda se Spikem výrazně vybočuje a je jednoznačně nejlepší. 13. epizoda byla hodně zajímavá, skoro až připomínala Deep Space 9.. ;-) Tak první série je za mnou, občas mě Angel bavil i víc než Buffy. Poslední díl mě pořádně nažhavil na druhou sérii, která věřím, že bude po této rozjezdové daleko lepší. Angel je vlastně, alespoň zatím, takovým odkladištěm postav z Buffy. Překvapivě to ale vůbec nevadí a z velké miry i díky charismatu hlavního hrdiny je hodně koukatelným seriálem... 2. SÉRIE: Do druhé série vlítl Angel po hlavě, konečně je tu větší návaznost mezi jednotlivými díly a atmosféra a napětí houstne... jen tak dál... Byl jsem zvědav na závěr série, protože v paralelně běžící sérii Buffy byl závěr zatím nejlepší se zvšech sérií. A ani Angel nezklamal, někalikadílový výlet do jiného světa byl parádní a přinesl seriálu oživení v podobě nové postavy. 3. SÉRIE: Seriál si drží výbornou úroveň, epizoda Billy měla parádní horrorovou atmosféru. Wesley se mi zamlouvá čím dál víc, od té doby, kdy se poprvé objevil v Buffy, prošla jeho postava velmi zajímavým vývojem. O Cordelii nemluvě. Od sedmé epizody se tato série rozjíždí velmi, velmi zajímavě. Dal jsem tři díly hned po sobě, což se mi snad ještě nestalo... 4. SÉRIE pokračuje v podstatě ve stopách třetí, častěji se ovšem mluví o nějakém velkém zlu, které se blíží. Což už ovšem začalo v 1. sérii, a zatím nic moc... hmm, závěr byl sice fajn, ale na souběžně běžící závěr Buffy to nemělo. 5. SÉRIE už mě nějak nebaví. Nejspíš to bude tím, že Buffy skončila a Angel mě prostě samostatně nebaví? Nevím, on se seriál hodně proměnil, hrdinové vylezli v podstatě z podsvětí a teď si hrají na právnickou firmu? WTF... A teď už je to definitivní. Pátá série je slabá. Až na pár (myslím, že dva) vtipné díly (s plyšákem a v Itálii) jsem to celé dokoukal jenom se sebezapřením. Ale i tak jsem rád, že jsem dal celého Angela, i když Buffy je lepší. Nejvíc se to projevilo na závěru. Zatímco konec Buffy je epický, až monumentální, konec Angela snad ani nestojí za zmínku. ()

demented 

všechny recenze uživatele

Prvá séria vlažnosť sama, kde by sme kvalitné epizódy napočítali na jednej ruke nešikovného drevorubača. Dej postupne graduje s treťou a štvrtou sezónou, ktoré sú takmer dokonalé. Lenže výšledný dojem kazí séria piata, ktorá všetko, čo sme videli predtým neskutočne rozmelnuje a čo sa týka kvalitatívnych výkyvov, je na tom takmer ešte horšie ako sezóna prvá (sorry, ale nepomohol ani príchod Spika). No a posledný diel je inferno samo o sebe a necháva človeka čumieť s otvorenou huboou. Čas vrhnúť sa na šiestu sériu, ktorá ale vychádza v inom médiu :) ()

Galerie (483)

Zajímavosti (115)

  • Když v pilotní epizodě "Město andělů" Angel (David Boreanaz) vykopne Russela Winterse (Vyto Ruginis) z okna, je těsně před jeho vzplanutím vidět jeho odraz v oknech. Upíři odraz nevrhají. Podobných chyb je v seriálu více. Například když ke konci 2. epizody 1. série "Osamělá srdce" Angel s Kate (Elizabeth Röhm) proběhne kolem zrcadla, je vidět jeho odraz. Na začátku 1. epizody 2. série "Soud", poté, co Angel zabije v tělocvičně několik démonů, můžeme vidět v zrcadle jeho odraz. (GreatestFan)
  • Podle Josse Whedona byla Cordelia (Charisma Carpenter) po 4. sérii ze seriálu odstraněna, protože pro herečku už prý nebylo co napsat. To už bylo poznat, když její postava začínala ztrácet význam. (GreatestFan)

Reklama

Reklama