Reklama

Reklama

Angel

(seriál)
  • USA Angel
USA, (1999–2004), 80 h 40 min (Minutáž: 44 min)

Hrají:

David Boreanaz, Alexis Denisof, J. August Richards, Charisma Carpenter, Andy Hallett, Amy Acker, Glenn Quinn, James Marsters, Vincent Kartheiser (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(110)

Obsahy(1)

Několik staletí starý upír, který byl proklet tím, že se mu vrátilo svědomí, začíná novou kapitolu svého života po smrti. Angel (David Boreanaz) opustil malé prosluněné kalifornské městečko Sunnydale a s ním i přemožitelku upírů Buffy, jedinou ženu, již kdy miloval. Sužován smutkem i výčitkami se usadil v Los Angeles. Prosluněná metropole všeobecně přezdívaná jako Město andělů je prošpikovaná pochybnými uličkami, kde se neproniknutelně temné stíny drží i za jasného poledne. A v jejich skrytu číhá nebezpečí. Je to tedy ideální místo pro padlého upíra, který se snaží zachránit aspoň některou z mnoha ztracených duší. Zatímco vrací naději nebožákům lapeným v nekonečném boji s jejich démony, možná se mu podaří získat zpět i tu vlastní… (TV Prima)

(více)

Recenze (163)

jurama525 

všechny recenze uživatele

Tohle je pro mne měkolikanásobně lepší než Bufyy . Angel a spike tu mají prostor který naplno využívají a seriálu to rozhodně nic na kráse neubira. Škoda jen že bylo tak málo sezon . Ještě na par dalšich to zaručeně mnělo . Jimak masky a triky dobry . Co se tyka podobnosti z Buffy tak tu najdete u hlavních představitelů a v pár zmínkách . Jinak si Angel šel svou vlastní cestou a nebylo to naškodu, ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ani lepšie a ani horšie ako Buffy. Trochu iné. Viac dospelejšie. Taká detektívka s upírmi. Tentoraz viac chlapské a tak tu sú schopnejšie mužské postavy. Angel je v pohode drsniak, ale nikdy som z neho na prdel nespadol. Cordeliu Chase by som bol najradšej zabil. Takže ma najviac bavili skôr tie ďalšie postavy. Wesley, ktorý tu mal zaujímavý vývoj alebo Winifred Burkle (sympatická Amy Acker) a neskôr démon Lorne. Seriál je miestami dosť výrazne previazaný s Buffy a ten najväčší románik Buffy s Angelom prežije práve v tomto seriály. Akčné scény a triková stránka tiež stáli za to. Všetky tie pikle rôznych zlých organizácií a démonov boli zaujímavé. Záver seriálu mi ale vždy pripadal až príliš otvorený a kľudne by to mohlo pokračovať ďalšou sériou. 7/10 ()

Reklama

Najja 

všechny recenze uživatele

Seriál, který jemně navazuje na Buffy, i když de facto jen tématem. Buffy mě osobně určitým způsobem bavila, ač byla více naivnější. Angel je tajemnějí, ale pro mě velmi nesympatickým seriálem. Nejde ani tak o Davida Boreanaza, který mě v seriálu Sběratelé kostí hodně baví (i když to je zase něco úplně jiného), ale spíše o Charismu Carpenter - ta má pro mě trochu zvláštní "charisma", více přehrává a obecně je mi nesympatická, což způsobuje, že je mi nesympatický celý seriál. Je to ale škoda, ono nejde o vyloženě špatný seriál. Je to ale můj subjektivní dojem. ()

Brygmi 

všechny recenze uživatele

Angel je světem protřelý upír, který se na svět už nedívá s určitou naivitou, ale spíš se zničující realističností a pramatičností. Tím se spin-of výrazně odlišuje od Buffy, která je vyprávěna z pohledu mladé dívky. Je nejen temnější, ale zejména rychlejší, bez dlouhých dialogů, přímější. Angel se moc dlouho nevyptává, ale rovnou jedná. Vztahy jsou odsunuty do pozadí, místo dívky bojující kromě jiného i s vlastními démony, je zde drsný detektivní seriál, který postupuje podle určitého schematu, ale stále dokáže překvapit. Nejde říci, že by byl horší či lepší než seriál, ze kterého se odštěpil. Je prostě jiný. Zůstal propracovaný svět, humor, ze skutečnosti skvěle odpozorované situace. A i zde jsou upíři a démoni jen určitou metaforou k problémům, které hýbají společností. Angel se pohybuje nocí a sledovat ho je opět požitek. ()

Wendy 

všechny recenze uživatele

Angel a já máme komplikovaný vztah. Miluju Wesleyho, Spika, Cordy, Fred a Lilah. A Angel, Connor, Doyle, Gunn, Harmony, Illyria a Lorne taky nejsou k zahození. Zbožňuju většinu 3. a 5. série. Jsou tragické, epické, mají hloubku a plno Wesleyho a Spika na programu. Bez většího nadšení jednou za uherský rok shlédnu 1., 2. a 4. sérii. První dvě zmiňované mají spoustu stand-alone epizod a těm zbylým... chybí šmrnc. Poslední zmiňovaná [série] má navíc několik témat, na které nemůžu reagovat jinak než "WTF?". Chtěla jsem se sice vyhnout srovnávání s Buffy, když jsou přece jenom z trochu jiného těsta, ale jedno si neodpustím: když Joss Whedon psal & režíroval epizodu v Buffy, čišela jedinečností, mimořádným humorem a/nebo mimořádným dramatem. Když dělal totéž u Angela, přišlo mi, že se ony epizody hravě schovají mezi ostatními. A je trochu smutné, že mě v prvních dvou řadách nejvíce bavily právě cross-overy s Buffy. Proč tedy dávám 4 z 5, když mě v podstatě výrazně zaujaly jen 2/5 obsahu? Já říkala, že to je komplikované... A navíc - když ony ty 2/5 vážně stály za to. ()

Galerie (483)

Zajímavosti (115)

  • Když ve 2. epizodě 1. série "Osamělá srdce" pošle Kate (Elizabeth Röhm) Angela (David Boreanaz) k čertu, Angel tiše si řekne: "Tam jsem už byl". Tím odkazuje na 100 let, která v pekle strávil, když ho v 22. epizodě 2. série seriálu Buffy, přemožitelka upírů (od r. 1997)  "Proměna 1/2" Buffy (Sarah Michelle Gellar) pošle do pekla démona Acathly, ze kterého byl později vyvržen. (GreatestFan)

Reklama

Reklama