Reklama

Reklama

Angel

(seriál)
  • USA Angel
USA, (1999–2004), 80 h 40 min (Minutáž: 44 min)

Hrají:

David Boreanaz, Alexis Denisof, J. August Richards, Charisma Carpenter, Andy Hallett, Amy Acker, Glenn Quinn, James Marsters, Vincent Kartheiser (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(110)

Obsahy(1)

Angel, upír s duší, po odchodu ze Sunnydale zamíří do L.A., kde chce pomáhat bezmocným a nadále pokračovat v boji proti zlu, aby tak aspoň částečně odčinil staré hříchy. Kromě jiného mu však život komplikuje i démonická právnická agentura Wolfram & Hart, která je přesvědčená o jeho důležitosti v blížící se apokalypse. Jeho tím tak čekají v tomto nikdy nekončícím boji krušné chvíle. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (163)

trpaslixx 

všechny recenze uživatele

Spolu s Buffy je Angel naprostá elita mezi "teenagerskými" seriály. Až na to, že to není ani náhou seriál jen pro teens. Narozdíl od BtVS má Angel takový temnější ráz. Skvělé postavy, které prochází celých 5 sezón neuvěřitelným vývojem, propojení s BtVS (hlavně v první řadě), děj napínavý jako kšandy, šokující zvraty a obvzláště vynikající pátá série zakončená ještě lepším koncem. Buffy a Angel mají všechno to, co má pětihvězdičkový seriál mít a všechna Gilmorova děvčata, Mladí Supermani, mimozemšťánci z Roswellu a Dawsonovy potoky jim ani po paty nesahají. ()

Wendy 

všechny recenze uživatele

Angel a já máme komplikovaný vztah. Miluju Wesleyho, Spika, Cordy, Fred a Lilah. A Angel, Connor, Doyle, Gunn, Harmony, Illyria a Lorne taky nejsou k zahození. Zbožňuju většinu 3. a 5. série. Jsou tragické, epické, mají hloubku a plno Wesleyho a Spika na programu. Bez většího nadšení jednou za uherský rok shlédnu 1., 2. a 4. sérii. První dvě zmiňované mají spoustu stand-alone epizod a těm zbylým... chybí šmrnc. Poslední zmiňovaná [série] má navíc několik témat, na které nemůžu reagovat jinak než "WTF?". Chtěla jsem se sice vyhnout srovnávání s Buffy, když jsou přece jenom z trochu jiného těsta, ale jedno si neodpustím: když Joss Whedon psal & režíroval epizodu v Buffy, čišela jedinečností, mimořádným humorem a/nebo mimořádným dramatem. Když dělal totéž u Angela, přišlo mi, že se ony epizody hravě schovají mezi ostatními. A je trochu smutné, že mě v prvních dvou řadách nejvíce bavily právě cross-overy s Buffy. Proč tedy dávám 4 z 5, když mě v podstatě výrazně zaujaly jen 2/5 obsahu? Já říkala, že to je komplikované... A navíc - když ony ty 2/5 vážně stály za to. ()

Reklama

jurama525 

všechny recenze uživatele

Tohle je pro mne měkolikanásobně lepší než Bufyy . Angel a spike tu mají prostor který naplno využívají a seriálu to rozhodně nic na kráse neubira. Škoda jen že bylo tak málo sezon . Ještě na par dalšich to zaručeně mnělo . Jimak masky a triky dobry . Co se tyka podobnosti z Buffy tak tu najdete u hlavních představitelů a v pár zmínkách . Jinak si Angel šel svou vlastní cestou a nebylo to naškodu, ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro ty, kteří se zamilovali do SMG z Buffy je to prakticky povinnost. Tenhle spin-off je v něčem lepší, v něčem zase o něco slabší, ovšem stále se jedná o velmi kvalitní seriál. Pamatuju si, kdy jsem jako malý Angela totálně žral - to bylo ještě na Prima Cool, když začínala, s otřesným dabingem, ale to mi v té době asi a nevadilo - a proto jsem se musel kouknout znovu, všechny díly a v originálu. A nemůžu si stěžovat, i po těch letech stále skvělý zážitek a občas velmi dobré cestování mezi Buffy-Angelem, které oběma seriálům dodává potřebný šmrnc. ()

Styxos 

všechny recenze uživatele

Je to skvělý, v kombinaci s Buffy výborný. Příběh byl super, postavy byly sympatický a skvěle obsazený. A rozhodně musím ocenit ten Whedonův přístup, když divákům po seriálu, který se musel k dospělosti propracovat, předhodil rovnou seriál o dospělosti. Angel narozdíl od Buffy sází hlavně na hlavního hrdinu (Buffy je víc týmovka) a není to o lovení monster, ale víc o detektivní práci a kdybych měl Angela k někomu přirovnat, byl byl by to Wolverine anebo Batman - využití postavy upíra je geniální, protože to dává obrovské možnosti pro retro díly Navíc Angel a Buffy jsou samostatně dobré seriály, ale teprve dohromady fungují úžasně a dávají dohromady perfektně propracované univerzum, který začne dávat smysl po několik sériích. A rozhodně musím obdivovat, že Whedon a jeho parta v nějakém díle vytáhnou nějakou postavu, nějakou událost, na chvíli nám ji ukážou, ale teprve později zjistíte, že to má pro příběh důležitou roli, případně díky minulosti můžete zjistit co je postava doopravdy zač a co ji formovalo (to platí pro Angela i Spikea). První tři série jsou na rozjezd super, čtvtá je slabá a pátá nejslabší. A popření celého příběhu během jednoho dílu bude asi vždycky vnímáno různorodě. Někdo ho bude nenávidět a někomu přijde geniální. Já se přikláním ke druhému táboru. ()

Galerie (483)

Zajímavosti (115)

  • V 9. epizodě 1. série "Hrdina" se poprvé objevil herec Sean Gunn v roli démona jménem Lucas. Jen o několik epizod později si ve  13. epizodě 1. série "Ona" zahrál další epizodní postavu jménem Mars. (GreatestFan)
  • V pilotní epizodě "Město andělů" má epizodní záporák Russel Winters (Vyto Ruginis) firmu Russel Winters Enterprises. Její budova je později používaná jako budova společnosti Wolfram and Hart. (GreatestFan)

Reklama

Reklama