Reklama

Reklama

Angel

(seriál)
  • USA Angel
USA, (1999–2004), 80 h 40 min (Minutáž: 44 min)

Hrají:

David Boreanaz, Alexis Denisof, J. August Richards, Charisma Carpenter, Andy Hallett, Amy Acker, Glenn Quinn, James Marsters, Vincent Kartheiser (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(110)

Obsahy(1)

Několik staletí starý upír, který byl proklet tím, že se mu vrátilo svědomí, začíná novou kapitolu svého života po smrti. Angel (David Boreanaz) opustil malé prosluněné kalifornské městečko Sunnydale a s ním i přemožitelku upírů Buffy, jedinou ženu, již kdy miloval. Sužován smutkem i výčitkami se usadil v Los Angeles. Prosluněná metropole všeobecně přezdívaná jako Město andělů je prošpikovaná pochybnými uličkami, kde se neproniknutelně temné stíny drží i za jasného poledne. A v jejich skrytu číhá nebezpečí. Je to tedy ideální místo pro padlého upíra, který se snaží zachránit aspoň některou z mnoha ztracených duší. Zatímco vrací naději nebožákům lapeným v nekonečném boji s jejich démony, možná se mu podaří získat zpět i tu vlastní… (TV Prima)

(více)

Recenze (163)

ARI50 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo jiné kafe, pro mě to bylo více svižné a zajímavé a herecky slušně a celkem to valilo, není to ve finále žádná pecka ale podle mě ztráta času to není. Příběh je zajímavý a nenudí dvakrát moc a některé díly byli dobře natočené sice nepůjdu ve finále víš ale zaslouženě to dostalo krásné silné dvě hvězdy. ()

jhr 

všechny recenze uživatele

Seriál Angel patří stejně jako Buffy, přemožitelka upíru k těm na, které se nezapomíná, i po letech nestárnou a zůstávají stále stejně působivé jako v době svého vzniku, Buffy je sice o malinko zábavnější ale Angel zase dospělejší a jeho humor stejně sarkastický a příběhy jednotlivých dílů jsou rovněž velmi podařené a hlavní dějová linka v každé sérii se vždy neuvěřitelně vyvíjí a graduje až do skvělého finále. To platí i o jednotlivých postavách, jejíž charaktery se v průběhu seriálu zajímavě posouvají a některé z nich až tak, že je na konci závěrečné páté série skoro nepoznáte. Pro mě tento seriál stejně jako Buffy nemá prakticky jedinou chybu! ()

Reklama

Caszidy 

všechny recenze uživatele

David Boreanaz má charisma na rozdávání, Charisma Carpenter ho má dokonce ve svém jménu, ale teprve až další projekt Josse Whedona si mne dokázal plně získat. Angel rozhodně není špatný seriál, právě naopak, ale je potřeba ho sledovat opravdu pravidelně, aby si divák vychutnal propracované vztahy mezi postavami i atmosféru. Jelikož si ale Angel zatím mou pozornost nedokázal udržet na delší dobu, než několik epizod, nemohu hodnotit výše, než 3*. Snad někdy v budoucnu. ()

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Najlepší spin-off, aký som kedy videl a presne seriál Angel je to, čo si Buffyverse zaslúžil. Pre milovníkov Buffy the Vampire Slayer je táto show povinnosťou. Rovnako ako aj Buffy, tak aj Angel má svoje kúzlo. Tento počin sa odlišuje svojou vyspelosťou, dospelejšou tématikou a temnejším tónom. Temná atmosféra spolu s detektívnou zápletkou utvárajú pravú podobizeň tohto skvostu. Taktiež je aj príbehom konzistentnejší a vyváženejší, než u jeho predchodcu. S naratívnou stránkou sa pracuje excelentne. To, ako sa pracuje s očakávaním diváka, by sa dalo nazývať umením. Aj s vývojom postáv sa seriál skvelo pohráva a nejeden charakter si prejde obrovskou zmenou. Postavy sú výborne napísané a ihneď si ich zamilujete. Ďalšou vecou, ktorú divák určite ocení sú božie hlášky a dumavé rozhovory. ()

Molir 

všechny recenze uživatele

Prvni serie celkem vlazna, nicmene na jejim konci to zacne nabirat obratky a porad to graduje a graduje a graduje az do finale ctvrte serie - a pata je uz uplne jina a je v jistem smyslu skvelou pointou tech ctyr predchozich :-) ... ale kdyby mi nekdo vypravel synopse (dej) nekde na ulici nebo v hospode, tak to budu mit za naprostou silenost :-)) (ostatne ona to silenost celkem i je ;-) ) a BTW Wolfram & Hart jsou pro me jeden z nejuzasnejsich zaporaku co znam :-) ()

Galerie (483)

Zajímavosti (115)

  • Na začátku každé epizody, vždy na konci znělky, jak Angel (David Boreanaz) prochází temnou uličkou, je v kaluži vidět jeho odraz, přestože upíři vrhat odraz nemohou. Byla to chyba, kterou mohli tvůrci odstranit, ale rozhodli se nechat to být, jako symbol Angelovy duše. (GreatestFan)
  • Doyle původně neměl být Irem, ale postava tak byla upravena, když byl obsazen Glenn Quinn. Doyle se tak stal Quinnovou první rolí, ve které mohl používat svůj přízvuk. (novoten)
  • Ve 2. epizodě 1. série "Osamělá srdce", když je Angel (David Boreanaz) v démoním doupěti hozen do vzduchu proti stolu, ve spodním pravém rohu je vidět kamera a ruka kameramana. (GreatestFan)

Reklama

Reklama