Reklama

Reklama

Angel

(seriál)
  • USA Angel
USA, (1999–2004), 80 h 40 min (Minutáž: 44 min)

Hrají:

David Boreanaz, Alexis Denisof, J. August Richards, Charisma Carpenter, Andy Hallett, Amy Acker, Glenn Quinn, James Marsters, Vincent Kartheiser (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(110)

Obsahy(1)

Angel, upír s duší, po odchodu ze Sunnydale zamíří do L.A., kde chce pomáhat bezmocným a nadále pokračovat v boji proti zlu, aby tak aspoň částečně odčinil staré hříchy. Kromě jiného mu však život komplikuje i démonická právnická agentura Wolfram & Hart, která je přesvědčená o jeho důležitosti v blížící se apokalypse. Jeho tím tak čekají v tomto nikdy nekončícím boji krušné chvíle. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (163)

tempus 

všechny recenze uživatele

Od první série jde síla příběhu vzhůru a v poslední sérii (zvlášť v posledním díle) je napětí a příběh za hranicemi všeho lidského, co jsem si dokázal představit a já zažívám v posledních dobrodružství naší, trošku pozměněné party (od 3.série) nejsilnější filmový zážitek života. Po každé, když si vzpomenu na Angela, tak mi vytanou krásné vzpomínky (s dostatečnou dávkou hlášek) a stačí k tomu opravdu málo (třeba 5x5 HIMYM). PSS: nejvíc mi spadne čelist, když se změní Angel v upíra plyšáka (čas úsměvů)! PSSS: ten konec (stejný, jako konec v tomto westernu ) mohl předvídat, že v příštím Whedonovým díle bude westernově laděná. ()

Tinne 

všechny recenze uživatele

Temné a osudové příběhy upíra s duší Angela jsou dospělejším doplňkem Buffy. Skvělé postavy, které během pěti sezon projdou neuvěřitelným vývojem. A finále, při kterém mne tvůrci nechali sedět se zaslzenýma očima dokořán a pootevřenými ústy ... PS: po druhém shlédnutí Angela, si dovolím přirovnání k mé nejoblíbenější knižní sérii: Buffy je Hobit a Angel Pán Prstenů ()

Reklama

Nerhinn 

všechny recenze uživatele

Ne, prostě ne. Angel fungoval jako vedlejší postava velice dobře - jeho koncept je celkem jednoduchý a ničemu to nepřekáží. Na hlavní postavu je ale příliš nezáživný a David Boreanaz není tak dobrý/charismatický herec, aby doplnil to, čeho se nedostává konceptu postavy. Obzvlášť první tři sezóny pro mě byly nefalšovaným utrpením a shlédla jsem je jednom proto, že jsou součástí univerza Buffy. Od čtvrté sezóny už to celkem ujde, minimálně děj je trochu zajímavý (už to není monster of the week + poslední tři díly si uděláme výlet do alternativního středověku), vše jde ale do kytek, když se na scéně objeví Spike. I když chápu, proč došlo k retconu jedné z mých oblíbených postav (je tisíckrát zajímavější a sympatičtější než hlavní stár), způsob, jakým se scénáristi snaží udržet ho na místě, je směšný. Chápu, proč ve finále není Buffy - všechny díly, kde hostují slayerky, jsou vynikající a je bolestivě očividné, proč - postavy jsou zajímavější a mají nějaký cíl, herečky jsou lepší. Je zajímavé sledovat vývoj některých postav - Doyle, Wesley a Fred jsou skvělé charaktery. Bohužel Cordelii jsem její vývoj nějak nevěřila a Spike v tomhle seriálu zařadil zpátečku. A Angel... eh. Sledovat ho v rádobyvtipných scénách, kde šišlá na dítě... brr. Škoda mluvit. ()

Hermione 

všechny recenze uživatele

Velmi kvlaitní seriál, Joss Whedon nás přesvědčil, že to zvládne ještě líp než v případě Buffy. Samozřejmě, že se v seriálu objevují občas trochu chatrně zpracované efekty, ale pouze velmi výjímečně. Je vilice hezky vykreslen charakter a vývoj postav, zvlášť pak Angel. Navíc se oproti Buffy dozvídáme mnhoho o hrdinově minulosti. ()

Ilhan 

všechny recenze uživatele

Ano, Buffy je jen jedna. Ale ano, Angel je také jen jeden. Že se chce Angel nést v trochu temnějším duchu dává na vědomí již úvodní znělka. Ze začátku to tak ovšem nevypadá. Něco tomu oproti Buffy prostě chybí. A je zde vidět ta klasická Jossova slabina, což jsou slabší začátky seriálů. Důležité však je, že si dokáže vytvořit takové základy, že na nich poté postaví takový děj a takové zvraty, že člověku zůstává jen čumět s otevřenou pusou. A u Angel je to vše velmi dobře vidět. Zatímco Buffy měla pro každou sérii jednoho hlavního zloducha, u Angel tomu tak není a to je jeho největší devizou. Od začátku staví, i když s přestávkami, do role hlavního zla W&H, což se zejména v poslední sérii naplno projeví. Současně s tím Joss skvěle vykresluje celou mytologii a říká, že nic není náhodné. V tom je největší výhoda Angela oproti Buffy. Zde má všechno svůj řád, důvod, přičinu, někoho, kdo za tím stojí. To v Buffy nebylo. Tam se zlo objevovalo spíše náhodně. Tady na sebe všechno navazuje. Jednotlivé série nejsou tolik oddělené. Čtvrtá série vypadá jako by byla prodlouženým finále té třetí. Nepustí člověka od obrazovky. Ještě jsem nezažil aby mě nějaká série do sebe vtáhla již od začátku. Žádný pomalý rozjezd nové dějové linky, všechno pokračuje v takovém tempu, že člověk nemůže a ani nesmí vydechnout. Všechno směřuje k jedinému a nevyhnutelnému střetnutí v jehož středu seriál bohužel končí, čemuž pořád ještě nemůžu uvěřit. Byl jsem sice přesvědčený, že Angel ode mne dostane jen 4 hvězdy, po jeho skončení jsem si však uvědomil, jak moc mi bude chybět a proto neberte hodnocení jednotlivých sérií závazně a neprůměrujte je. Hodnocení je za celý seriály, který jako celek tvoří jedno z mnoha Jossových uměleckých děl. Btw. Přivést Spikea do páté série byla trefa do černého.První série: 70 %, Druhá série: 60 %, Třetí série: 100 %, Čtvrtá série: 100 %, Pátá série: 100 %. ()

Galerie (483)

Zajímavosti (115)

  • Herci Davidu Boreanazovi vadila paruka, kterou musel nosit kvůli roli Angeluse Liama. Choval k ní vyložený odpor. (AngelusCZ)
  • Když v 22. epizodě 1. série "Proroctví" Kate Lockley (Elizabeth Röhm) vchází okolo času 10:50 do uličky, je vidět na obrazovce člena štábu držícího zařízení na natáčení. (GreatestFan)
  • Navzdory některým fámám, Doyle (Glenn Quinn) byl ve skutečnosti plánován jako pouze krátkodobá postava. (GreatestFan)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno