Reklama

Reklama

Angel

(seriál)
  • USA Angel
USA, (1999–2004), 80 h 40 min (Minutáž: 44 min)

Hrají:

David Boreanaz, Alexis Denisof, J. August Richards, Charisma Carpenter, Andy Hallett, Amy Acker, Glenn Quinn, James Marsters, Vincent Kartheiser (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(110)

Obsahy(1)

Několik staletí starý upír, který byl proklet tím, že se mu vrátilo svědomí, začíná novou kapitolu svého života po smrti. Angel (David Boreanaz) opustil malé prosluněné kalifornské městečko Sunnydale a s ním i přemožitelku upírů Buffy, jedinou ženu, již kdy miloval. Sužován smutkem i výčitkami se usadil v Los Angeles. Prosluněná metropole všeobecně přezdívaná jako Město andělů je prošpikovaná pochybnými uličkami, kde se neproniknutelně temné stíny drží i za jasného poledne. A v jejich skrytu číhá nebezpečí. Je to tedy ideální místo pro padlého upíra, který se snaží zachránit aspoň některou z mnoha ztracených duší. Zatímco vrací naději nebožákům lapeným v nekonečném boji s jejich démony, možná se mu podaří získat zpět i tu vlastní… (TV Prima)

(více)

Recenze (163)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Angel nie je len tuctovým spin-offom k populárnej i keď u nás veľmi nepochopenej Buffy, premožiteľke upírov. Po vlažnom rozjazde sa dokáže rýchlo vyšplhať na úroveň svojho predchodcu a v niektorých aspektoch ho aj predčiť. A záverečná séria snáď musí presvedčiť každého, kto zo zásady neopovrhuje daným žánrom. David Boreanaz naviac narozdiel od Buffy, kde jeho postava striedala len dve polohy neustále dokazuje, že má na viac ako byť len obyčajným sekundantom. Vo všeobecnosti asi najlepší seriálový spin-off aký spatril svetlo sveta, aj preto, že je diametrálne odlišný, či samotnou koncepciou alebo temnejším vyznením, ktoré ocení hlavne odrastenejšie publikum a mainstreamoví diváci. Porovnávať seriál, ktorého hlavnou témou je hľadanie vykúpenia duše s Blade the series či upírskymi béčkami je v tomto prípade veľkým omylom, len teba nahliadnuť aj pod povrch a nenechať sa odradiť prvotným dojmom. V rámci seriálovej produkcie mimoriadne komplexný počin. ()

jhr 

všechny recenze uživatele

Seriál Angel patří stejně jako Buffy, přemožitelka upíru k těm na, které se nezapomíná, i po letech nestárnou a zůstávají stále stejně působivé jako v době svého vzniku, Buffy je sice o malinko zábavnější ale Angel zase dospělejší a jeho humor stejně sarkastický a příběhy jednotlivých dílů jsou rovněž velmi podařené a hlavní dějová linka v každé sérii se vždy neuvěřitelně vyvíjí a graduje až do skvělého finále. To platí i o jednotlivých postavách, jejíž charaktery se v průběhu seriálu zajímavě posouvají a některé z nich až tak, že je na konci závěrečné páté série skoro nepoznáte. Pro mě tento seriál stejně jako Buffy nemá prakticky jedinou chybu! ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Kdysi, v dobách, kdy Angel běžel na Coolu, jsem viděl pár náhodných dílů, ze kterých jsem si pamatoval jen úžasnou znělku (stále parádní) a to, že mě ten seriál zas tolik nebavil. Před časem jsem se vrátil k Buffy a na Angela jsem se chtěl vykašlat. Jenomže mě to zajímalo a ve skutečnosti je moc dobře, že jsem si to rozmyslel. Protože ten seriál je vynikajicí. Prvních pár dílů je sice slabších, to je pravda, ale po odchodu Doyla a příchodu Wesleyho, jedné z nejlepších postav Buffy vůbec se to začalo neskutečně rozjíždět a zlepšovat a zlepšovalo se to celou dobu, až to vlastně skončilo v nejlepším. Angel je temnější a dospělejší než Buffy, ale je stejně rozmanitý, stejně zábavný i smutný, jako přemožitelka. Postavy jsou skutečně skvěle napsané a i když by se mohlo zdát, že jde jen o průměrný fantasy seriál, vůbec tomu tak není, naopak je jedním z nejlepších. Je tam sice pár otravných postav (Connor a vlastně i Doyle) a ve čtvrté sérii to na chvíli ztrácí dech, zato v páté sérii ho Angel nabere dvakrát tolik (he, he). A občasné hostovačky dalších sunnydaleských byly vždy skvělé a vždy samozřejmě udělaly ohromnou radost. Angel má jinak podobný vývoj jako Buffy - začátek seriálu slabší a pak čím dál lepší a lepší. Paráda. 85%. Fred, ach, Fred. Miliju ji. ()

trpaslixx 

všechny recenze uživatele

Spolu s Buffy je Angel naprostá elita mezi "teenagerskými" seriály. Až na to, že to není ani náhou seriál jen pro teens. Narozdíl od BtVS má Angel takový temnější ráz. Skvělé postavy, které prochází celých 5 sezón neuvěřitelným vývojem, propojení s BtVS (hlavně v první řadě), děj napínavý jako kšandy, šokující zvraty a obvzláště vynikající pátá série zakončená ještě lepším koncem. Buffy a Angel mají všechno to, co má pětihvězdičkový seriál mít a všechna Gilmorova děvčata, Mladí Supermani, mimozemšťánci z Roswellu a Dawsonovy potoky jim ani po paty nesahají. ()

Deschain 

všechny recenze uživatele

Angel Investigations, spoločnosť s vyhladzovaním neobmedzeným. "Nothing in the world is the way it ought to be. It's harsh, and cruel. But that's why there's us - champions. Doesn't matter where we come from, what we've done or suffered, or even if we make a difference. We live as though the world is as it should be, to show it what it can be." (obsahuje spoilery) Šiesta séria Buffy bola depresívna ale tu sa tá depresia a beznádej ťahá od začiatku seriálu. Whedon je Majster Kruťas a hneď ako prežijú postavy pár šťastných chvíľ, zošle na nich nejakú katastrofu. Obľúbené série - druhá vďaka Lorneovi, tretia vďaka Darle, piata vďaka...aj vďaka Spikeovi, aj keď zopár dielov sa to rozbiehalo. Angel ako postava je moja srdcovka, ale to, akým vývojom prešiel Wesley (sorry, Cordy, v štvrtej sérii ti to scenáristi pokazili) je jedna z najlepších vecí v televíznej histórii. Now, excuse me, I'm le brooding. A pravdepodobne si koniec seriálu kompenzujem čítaním komiksov. Nezabudnuteľné scény - tanečné kreácie v She, Doyleov odchod v Hero, rozhodnutie Faith v Sanctuary, Angel spieva karaoke v Judgment, história Darly, skúšky v The Trial, Angelov návrat v Epiphany, tehotná Darla a narodenie Connora v Lullaby, Gangsta's Paradise & hra o Gunnovu dušu v Double or Nothing, prvý rozhovor Angela s Connorom, Cordy leveluje, Faith & Wes cez sklo, Lornov očistný rituál, odkazy pre Jasmine, Lorne v evil limo, domov pre Connora, mexický wrestling na cintoríne v The Cautionary Tale of Numero Cinco, celý farewell s Fred, Baldwinov príchod, Spike & Illyria, Connor & Angel, 50.roky v čb Taliansku, Angelov set up. Obľúbené epizódy - I Will Remember You, Hero, The Ring, Five by Five, Sanctuary, Darla, The Trial, Epiphany, Through The Looking Glass, Lullaby, Double or Nothing, 3.22 Tomorrow, 4.11 Soulless, 4.15 Orpheus, 5.07 - Lineage, 5.11 - Damage, 5.12 - You're Welcome, 5.14 - Smile Time, 5.15 - A Hole in the World, 5.17 - Underneath, 5.18 - Origin, 5.20 - The Girl in Question (jeden z najvtipnejších dielov vôbec), 5.22 - Not Fade Away (silné epické finále)...(1.10.2010-2.10.2011) ()

Galerie (483)

Zajímavosti (115)

  • Angel (David Boreanaz) se jako jediná postava objevil ve všech 110 epizodách. Wesley (Alexis Denisof) byl vedle něho jako jediný uznán hlavní postavou ve všech 5 řadách. Ten však chyběl v prvních 9 epizodách 1. série a v 8. epizodě 5. série "Osud". (GreatestFan)
  • Druhá epizoda 1. série s názvem "Osamělá srdce", kde se poprvé objeví postava detektivky Kate Lockley (Elizabeth Róhm), měla původně temnější scénář s názvem "Corrupt" (zkažená) a Kate byla jako policistka převlečená za prostitutku. Kopie scénáře jsou volné ke čtení na internetu. (GreatestFan)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno