Reklama

Reklama

Angel

(seriál)
  • USA Angel
USA, (1999–2004), 80 h 40 min (Minutáž: 44 min)

Hrají:

David Boreanaz, Alexis Denisof, J. August Richards, Charisma Carpenter, Andy Hallett, Amy Acker, Glenn Quinn, James Marsters, Vincent Kartheiser (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(110)

Obsahy(1)

Angel, upír s duší, po odchodu ze Sunnydale zamíří do L.A., kde chce pomáhat bezmocným a nadále pokračovat v boji proti zlu, aby tak aspoň částečně odčinil staré hříchy. Kromě jiného mu však život komplikuje i démonická právnická agentura Wolfram & Hart, která je přesvědčená o jeho důležitosti v blížící se apokalypse. Jeho tím tak čekají v tomto nikdy nekončícím boji krušné chvíle. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (163)

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Temnější, dospělejší, akčnější. Na poměry spin-offů vrcholné dílo, na poměry seriálů hodně silný nadprůměr. Zpočátku slabá alternativa k sličné Přemožitelce totiž dokáže vyústit v jedno velké a dokonale propracované drama, v kterém hlavní hrdinové marně, ale přesto, bojují jak se zlem v ulicích Města Andělů, tak s pochybnostmi a temnotou v nitru jich samotných. Není to sice tak drasticky intenzivní jízda jako s Buffy, The Vampire Slayer. Noirovější styl vyprávění nesedne zrovna každému. Pokud ale ve mě první krůčky padlého upíra na cestě k apokalypse epických rozměrů vzbuzovaly rozpaky, tak vše pominulo v předvečer oné deštivé noci, která může směle konkurovat i masakru v samotném Peklu pod Sunnydaleskou střední. První řada: 60% Druhá řada: 60% Třetí řada: 80% Čtvrtá řada: 70% Pátá řada: 90% ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Ja tvrdím, že Angel je lepší ako Buffy. Keby nič iné, vždy sa lepšie pozerá na pekného chlapca ako na pekné dievča:-) Navyše je výhodou, že sa to neodohráva na high school... Celé to pôsobí oveľa temnejšie a dôležitejšie - aj tie apokalypsy sú oveľa uveriteľnejšie, keď ich rieši "Temný pomstiteľ" ako keď ich rieši superstredoškoláčka. Navyše, keď niekto žil vyše 2 storočia má dosť coolové flashbacky. Proste milujem, keď sa objaví Angelus, pretože je perfektnou personifikáciou hypotetickej osoby bez svedomia a súcitu. A aj úvodná pesnička je 100-krát lepšia ako v Buffy. Moje obľúbené série sú druhá a piata, pretože sú parádne temné a päťka je jedným z najodvážnejších a najprevratnejších seriálových počinov ever, ale nie sú až také telenovelovité ako tretia a štrvrtá séria (zrada z vlastných radov či premena hlavnej kladnej postavy na hlavého záporáka sú síce nervydrásajúce a emócie zo mňa žmýkali na kýble, ale od istej hranice je to už soap opera). Páči sa mi aj myšlienka neporaziteľného a nekonkrétneho záporáka, t.j. starší partneri W & H, ktorí reprezentujú zlo vôbec. A aj keď mi Angel bude chýbať, myslím si, že záver seriálu bol majstrovský (aj keď nie prvý svojho druhu - viď hemingwayovský koniec Roberta Jordana alebo Leonarda DiCapria v Krvavom diamante), pretože nebol ani happyendom, ani drastickým opakom končiacim smrťou všetkých zúčastnených, ale posledným výkričníkom za posolstvom celého seriálu: "If there is no great glorious end to all this, if nothing we do matters, then all that matters is what we do. 'cause that's all there is. What we do, now, today." ()

Reklama

Bingos 

všechny recenze uživatele

Celé Buffyverzum zraje jako víno. Původní film je... no něco co není hodno komentáře. Seriál (který samozřejmě s tím snímkem nemá kromě konceptu téměř vůbec nic společného) se od prvních rozpačitých dílů (1-2 série) vyvinul ve výborný seriál o dospívání, který byl nečekaný, tragický, vtipný a hlavně sexy (a strčí do kapsy všechny plagiáty jako Hery Potr nebo bůhchraň Twajlajt). No a Angel je temný noirový klenot (i když první série je taky ještě trochu nerozkoukaná), který se hrdě může hlásit k tomu nejlepšímu co nám kdy televizní produkce mohla nabídnout. Jestli totiž starouš Joss něco umí tak sekat seriály - pohrávat si s emocemi a očekáváním diváků a na rozdíl od moderního strýčka J.J. mu to neskřípe nýbrž jezdí hladce jak kostka ledu vazelínou (ačkoli nikdy směrem, kterým bychom chtěli). Každá mrtvá postava (jestli to pokládáte za Spoiler tak SPOILER v seriálu umírají postavy KONEC SPOILERU) zabolí víc než kopanec do břicha a vyvrcholení považuji za jedno z nejlepších ukončení seriálu, jaké jsem kdy viděl. ()

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Najlepší spin-off, aký som kedy videl a presne seriál Angel je to, čo si Buffyverse zaslúžil. Pre milovníkov Buffy the Vampire Slayer je táto show povinnosťou. Rovnako ako aj Buffy, tak aj Angel má svoje kúzlo. Tento počin sa odlišuje svojou vyspelosťou, dospelejšou tématikou a temnejším tónom. Temná atmosféra spolu s detektívnou zápletkou utvárajú pravú podobizeň tohto skvostu. Taktiež je aj príbehom konzistentnejší a vyváženejší, než u jeho predchodcu. S naratívnou stránkou sa pracuje excelentne. To, ako sa pracuje s očakávaním diváka, by sa dalo nazývať umením. Aj s vývojom postáv sa seriál skvelo pohráva a nejeden charakter si prejde obrovskou zmenou. Postavy sú výborne napísané a ihneď si ich zamilujete. Ďalšou vecou, ktorú divák určite ocení sú božie hlášky a dumavé rozhovory. ()

Timak 

všechny recenze uživatele

Jsem teprve v půlce první série, ale už teď musím říct, že se na to dívám mnohem raději než na 4. sérii Buffy. Je to lepší, záživnější, svěží a s velkým potenciálem. Go Angel go .. nebo teda fly Angel fly? =) Dodatek 1: Je to pecka. Mnohem zábavnější a propracovanější než Buffy kdy byla. Snad první 3 serie se dají rovnat. Angel prostě válí. Ten kluk mě dostal. Chci víc chci víc ... Super díly, které vyčnívají - 1x08 I will remember you, 1x14 I've got you under my skin, 1x17 Eternity, 2x02 Are you now or have you ever been, 2x06 Guise will be Guise, 2x08 The Shroud of Rahmon, 2x09 The Trial, 3x04 Carpe Noctem, 3x09 Lullaby, 3x11 Birthday, 4x06 Spin the bottle, 4x08 Habeas Corpses. Dodatek 2: Uuuu maso. Je to neuvěřitelný, ale včera jsem dokoukal poslední díl a už je mi teď smutno, že nebude víc Angela. Pátá série už začíná trochu upadat, ale v každé sérii jsou minimálně jeden, dva díly, kvůli kterým stojí na to koukat. Vyzdvihnul bych především díly 5x04 Hell Bound, 5x14 Smile Time, 5x15 Hole in the World a 5x17 Underneath. Tak sbohem Angele, bylo to fajn. Překonal si Buffy po třetí sérii i sám sebe řekl bych ... A ještě něco - začal jsem to sledovat znovu celé od začátku a všímám si teď jiných detailů a jeden je obzvlášt velký - postava Wesley Wyndam-Pryce si tak trochu ukradla seriál pro sebe. V Buffy naprosto nesympatický a otřesný, v Angelovi si ho začínám opravdu zamlouvat. A to nemyslím jen jeho vývoj, kdy se z něho stává bad-ass mothef fucker, ale i právě na jeho počátcích v seriálu - prostě dobrý :) ()

Galerie (483)

Zajímavosti (115)

  • V 17. epizodě 1. série s názvem "Eternity" je Rebecca (Tamara Gorski) přepadena ve svém domě. Angel (David Boreanaz) proskočí oknem a začne se s útočníkem prát. Ve skutečnosti ale nebyl do domu pozván a tím pádem by nemohl proskočit oknem dovnitř. (Timak)
  • Když ve 2. epizodě 1. série "Osamělá srdce" pošle Kate (Elizabeth Röhm) Angela (David Boreanaz) k čertu, Angel tiše si řekne: "Tam jsem už byl". Tím odkazuje na 100 let, která v pekle strávil, když ho v 22. epizodě 2. série seriálu Buffy, přemožitelka upírů (od r. 1997)  "Proměna 1/2" Buffy (Sarah Michelle Gellar) pošle do pekla démona Acathly, ze kterého byl později vyvržen. (GreatestFan)
  • Když v 22. epizodě 1. série "Proroctví" Angel (David Boreanaz) navštíví Cordelii (Charisma Carpenter) v nemocnici, kde se zrovna celá třese bolestí hlavy z neustále přicházejících vizí, doktor Angelovi řekne, že už udělali CT, ale nedaří se jim ji znehybnit. To je ale nesmysl, aby jí dělali CT v tomhle stavu. Musela by totiž být v klidu a nehybná, aby dostali čitelné výsledky. (GreatestFan)

Reklama

Reklama