Reklama

Reklama

Angel

(seriál)
  • USA Angel
USA, (1999–2004), 80 h 40 min (Minutáž: 44 min)

Hrají:

David Boreanaz, Alexis Denisof, J. August Richards, Charisma Carpenter, Andy Hallett, Amy Acker, Glenn Quinn, James Marsters, Vincent Kartheiser (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(110)

Obsahy(1)

Několik staletí starý upír, který byl proklet tím, že se mu vrátilo svědomí, začíná novou kapitolu svého života po smrti. Angel (David Boreanaz) opustil malé prosluněné kalifornské městečko Sunnydale a s ním i přemožitelku upírů Buffy, jedinou ženu, již kdy miloval. Sužován smutkem i výčitkami se usadil v Los Angeles. Prosluněná metropole všeobecně přezdívaná jako Město andělů je prošpikovaná pochybnými uličkami, kde se neproniknutelně temné stíny drží i za jasného poledne. A v jejich skrytu číhá nebezpečí. Je to tedy ideální místo pro padlého upíra, který se snaží zachránit aspoň některou z mnoha ztracených duší. Zatímco vrací naději nebožákům lapeným v nekonečném boji s jejich démony, možná se mu podaří získat zpět i tu vlastní… (TV Prima)

(více)

Recenze (163)

Gulde 

všechny recenze uživatele

Koukatelný seriál, lepší než původní Buffy, ale zdejších 72% si dle mého rozhodně nezaslouží. Vesměs jde v každém díle prakticky o to samé, až pozdější díly bych označil za zajímavější (zejména poslední, 5.série), ve kterých na sebe jednotlivé epizody přímo navazují, a dostanou i docela zajímavý spád, ale i tak to není kdovíjaký zázrak. Obzvláště některé prvky jsou tam ba až neuvěřitelné a trapné (metrosexuální démon se zálibou ve zpěvu?...bože...). Prví 4 série hodnocení - 2*, 5. série hodnocení - 3*. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

David Boreanaz má charisma na rozdávání, Charisma Carpenter ho má dokonce ve svém jménu, ale teprve až další projekt Josse Whedona si mne dokázal plně získat. Angel rozhodně není špatný seriál, právě naopak, ale je potřeba ho sledovat opravdu pravidelně, aby si divák vychutnal propracované vztahy mezi postavami i atmosféru. Jelikož si ale Angel zatím mou pozornost nedokázal udržet na delší dobu, než několik epizod, nemohu hodnotit výše, než 3*. Snad někdy v budoucnu. ()

Reklama

!Malak-11! 

všechny recenze uživatele

1.série - skvělý počin -> naprosto dokonalé jak propojili oba seriály...2.série - nemám slov a opět dokázali pokračovat na vysoké úrovni...3.série - celkově byla dobrá, ale některé kličky a epizody se mi opravdu nelíbili...4.série - dle mého názoru nejhorší série seriálu Angel...bavila mě tak půlka epizod...5.série - tak ta je naprosto dokonalá..Celkově hodnotím mezi 3-4 hvězdičkami, ale jelikož mi stále leží v žaludku ta 4.série tak dávám 3... ()

Ilhan 

všechny recenze uživatele

Ano, Buffy je jen jedna. Ale ano, Angel je také jen jeden. Že se chce Angel nést v trochu temnějším duchu dává na vědomí již úvodní znělka. Ze začátku to tak ovšem nevypadá. Něco tomu oproti Buffy prostě chybí. A je zde vidět ta klasická Jossova slabina, což jsou slabší začátky seriálů. Důležité však je, že si dokáže vytvořit takové základy, že na nich poté postaví takový děj a takové zvraty, že člověku zůstává jen čumět s otevřenou pusou. A u Angel je to vše velmi dobře vidět. Zatímco Buffy měla pro každou sérii jednoho hlavního zloducha, u Angel tomu tak není a to je jeho největší devizou. Od začátku staví, i když s přestávkami, do role hlavního zla W&H, což se zejména v poslední sérii naplno projeví. Současně s tím Joss skvěle vykresluje celou mytologii a říká, že nic není náhodné. V tom je největší výhoda Angela oproti Buffy. Zde má všechno svůj řád, důvod, přičinu, někoho, kdo za tím stojí. To v Buffy nebylo. Tam se zlo objevovalo spíše náhodně. Tady na sebe všechno navazuje. Jednotlivé série nejsou tolik oddělené. Čtvrtá série vypadá jako by byla prodlouženým finále té třetí. Nepustí člověka od obrazovky. Ještě jsem nezažil aby mě nějaká série do sebe vtáhla již od začátku. Žádný pomalý rozjezd nové dějové linky, všechno pokračuje v takovém tempu, že člověk nemůže a ani nesmí vydechnout. Všechno směřuje k jedinému a nevyhnutelnému střetnutí v jehož středu seriál bohužel končí, čemuž pořád ještě nemůžu uvěřit. Byl jsem sice přesvědčený, že Angel ode mne dostane jen 4 hvězdy, po jeho skončení jsem si však uvědomil, jak moc mi bude chybět a proto neberte hodnocení jednotlivých sérií závazně a neprůměrujte je. Hodnocení je za celý seriály, který jako celek tvoří jedno z mnoha Jossových uměleckých děl. Btw. Přivést Spikea do páté série byla trefa do černého.První série: 70 %, Druhá série: 60 %, Třetí série: 100 %, Čtvrtá série: 100 %, Pátá série: 100 %. ()

Nerhinn 

všechny recenze uživatele

Ne, prostě ne. Angel fungoval jako vedlejší postava velice dobře - jeho koncept je celkem jednoduchý a ničemu to nepřekáží. Na hlavní postavu je ale příliš nezáživný a David Boreanaz není tak dobrý/charismatický herec, aby doplnil to, čeho se nedostává konceptu postavy. Obzvlášť první tři sezóny pro mě byly nefalšovaným utrpením a shlédla jsem je jednom proto, že jsou součástí univerza Buffy. Od čtvrté sezóny už to celkem ujde, minimálně děj je trochu zajímavý (už to není monster of the week + poslední tři díly si uděláme výlet do alternativního středověku), vše jde ale do kytek, když se na scéně objeví Spike. I když chápu, proč došlo k retconu jedné z mých oblíbených postav (je tisíckrát zajímavější a sympatičtější než hlavní stár), způsob, jakým se scénáristi snaží udržet ho na místě, je směšný. Chápu, proč ve finále není Buffy - všechny díly, kde hostují slayerky, jsou vynikající a je bolestivě očividné, proč - postavy jsou zajímavější a mají nějaký cíl, herečky jsou lepší. Je zajímavé sledovat vývoj některých postav - Doyle, Wesley a Fred jsou skvělé charaktery. Bohužel Cordelii jsem její vývoj nějak nevěřila a Spike v tomhle seriálu zařadil zpátečku. A Angel... eh. Sledovat ho v rádobyvtipných scénách, kde šišlá na dítě... brr. Škoda mluvit. ()

Galerie (483)

Zajímavosti (115)

  • Ve 4. a 5. dílu 4. série lze vidět fotky, na nichž je Angel (David Boreanaz), přestože upíří nemají odraz a tudíž nemohou být vyfoceny zrcadlovkou. Možností by bylo pořídit fotografii digitálním aparátem, ty však v té době neexistovaly. (Timak)
  • Název pilotní epizody "Město andělů" odkazuje na jméno protagonisty i seriálu, jde o nedokončenou přezdívku Los Angeles. City of Angels (Město andělů) je přezdívka Los Angeles. (GreatestFan)

Reklama

Reklama