Reklama

Reklama

Angel

(seriál)
  • USA Angel
USA, (1999–2004), 80 h 40 min (Minutáž: 44 min)

Hrají:

David Boreanaz, Alexis Denisof, J. August Richards, Charisma Carpenter, Andy Hallett, Amy Acker, Glenn Quinn, James Marsters, Vincent Kartheiser (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(110)

Obsahy(1)

Několik staletí starý upír, který byl proklet tím, že se mu vrátilo svědomí, začíná novou kapitolu svého života po smrti. Angel (David Boreanaz) opustil malé prosluněné kalifornské městečko Sunnydale a s ním i přemožitelku upírů Buffy, jedinou ženu, již kdy miloval. Sužován smutkem i výčitkami se usadil v Los Angeles. Prosluněná metropole všeobecně přezdívaná jako Město andělů je prošpikovaná pochybnými uličkami, kde se neproniknutelně temné stíny drží i za jasného poledne. A v jejich skrytu číhá nebezpečí. Je to tedy ideální místo pro padlého upíra, který se snaží zachránit aspoň některou z mnoha ztracených duší. Zatímco vrací naději nebožákům lapeným v nekonečném boji s jejich démony, možná se mu podaří získat zpět i tu vlastní… (TV Prima)

(více)

Recenze (163)

adam9 

všechny recenze uživatele

Vzdal jsem to v polovině první série. Neříkám, že Angel asi nebude dobrý, ale zkrátka mě nepřitáhl. I když čtu, že první série se musí přečkat, pak přijde to "pravé ořechové", tak jsem jednoduše na to nedostal náladu. Do Buffy jsem se zamiloval natolik, že jsem ji musel dokoukat ihned celou a teď už se mi do tohohle světa vracet nechce. A až ano, tak opět nejspíš jen za Buffy. Sorry Angele, asi budeš rovnocenným vůči Buffy, ale já prostě tu chuť na těch 5 sérií noirovského stylu nemám. ()

SheenaStaley 

všechny recenze uživatele

Ale jo, je to povinnost pre každeho fanušika Buffy, už len preto, že dej spolu často uzko suvisi, niekedy sa stanu v Angelovi veci ktore sa potom doriešia v Buffy a naopak..... ale je to len doplnok k Buffy, nie kult:) A zároven je možno pre trochu vyspelejsich divakov, možno pre tých ktorí s Buffy starli.... ťažko posudit, proste Angel je o niečo važnejší:D o tu jednu hviezdicku som ho pripravila práve len preto, že už to není kult:D ()

Reklama

jasiska 

všechny recenze uživatele

Ja tvrdím, že Angel je lepší ako Buffy. Keby nič iné, vždy sa lepšie pozerá na pekného chlapca ako na pekné dievča:-) Navyše je výhodou, že sa to neodohráva na high school... Celé to pôsobí oveľa temnejšie a dôležitejšie - aj tie apokalypsy sú oveľa uveriteľnejšie, keď ich rieši "Temný pomstiteľ" ako keď ich rieši superstredoškoláčka. Navyše, keď niekto žil vyše 2 storočia má dosť coolové flashbacky. Proste milujem, keď sa objaví Angelus, pretože je perfektnou personifikáciou hypotetickej osoby bez svedomia a súcitu. A aj úvodná pesnička je 100-krát lepšia ako v Buffy. Moje obľúbené série sú druhá a piata, pretože sú parádne temné a päťka je jedným z najodvážnejších a najprevratnejších seriálových počinov ever, ale nie sú až také telenovelovité ako tretia a štrvrtá séria (zrada z vlastných radov či premena hlavnej kladnej postavy na hlavého záporáka sú síce nervydrásajúce a emócie zo mňa žmýkali na kýble, ale od istej hranice je to už soap opera). Páči sa mi aj myšlienka neporaziteľného a nekonkrétneho záporáka, t.j. starší partneri W & H, ktorí reprezentujú zlo vôbec. A aj keď mi Angel bude chýbať, myslím si, že záver seriálu bol majstrovský (aj keď nie prvý svojho druhu - viď hemingwayovský koniec Roberta Jordana alebo Leonarda DiCapria v Krvavom diamante), pretože nebol ani happyendom, ani drastickým opakom končiacim smrťou všetkých zúčastnených, ale posledným výkričníkom za posolstvom celého seriálu: "If there is no great glorious end to all this, if nothing we do matters, then all that matters is what we do. 'cause that's all there is. What we do, now, today." ()

Timak 

všechny recenze uživatele

Jsem teprve v půlce první série, ale už teď musím říct, že se na to dívám mnohem raději než na 4. sérii Buffy. Je to lepší, záživnější, svěží a s velkým potenciálem. Go Angel go .. nebo teda fly Angel fly? =) Dodatek 1: Je to pecka. Mnohem zábavnější a propracovanější než Buffy kdy byla. Snad první 3 serie se dají rovnat. Angel prostě válí. Ten kluk mě dostal. Chci víc chci víc ... Super díly, které vyčnívají - 1x08 I will remember you, 1x14 I've got you under my skin, 1x17 Eternity, 2x02 Are you now or have you ever been, 2x06 Guise will be Guise, 2x08 The Shroud of Rahmon, 2x09 The Trial, 3x04 Carpe Noctem, 3x09 Lullaby, 3x11 Birthday, 4x06 Spin the bottle, 4x08 Habeas Corpses. Dodatek 2: Uuuu maso. Je to neuvěřitelný, ale včera jsem dokoukal poslední díl a už je mi teď smutno, že nebude víc Angela. Pátá série už začíná trochu upadat, ale v každé sérii jsou minimálně jeden, dva díly, kvůli kterým stojí na to koukat. Vyzdvihnul bych především díly 5x04 Hell Bound, 5x14 Smile Time, 5x15 Hole in the World a 5x17 Underneath. Tak sbohem Angele, bylo to fajn. Překonal si Buffy po třetí sérii i sám sebe řekl bych ... A ještě něco - začal jsem to sledovat znovu celé od začátku a všímám si teď jiných detailů a jeden je obzvlášt velký - postava Wesley Wyndam-Pryce si tak trochu ukradla seriál pro sebe. V Buffy naprosto nesympatický a otřesný, v Angelovi si ho začínám opravdu zamlouvat. A to nemyslím jen jeho vývoj, kdy se z něho stává bad-ass mothef fucker, ale i právě na jeho počátcích v seriálu - prostě dobrý :) ()

Paul_cz 

všechny recenze uživatele

První 4 sezóny jsou za 3*, pátá by byla za 6*, takže to nechám na čtyřech. Angel mě prostě první čtyři sezóny nebavil ani zdaleka tolik jako Buffy, ikdyž zase nemohu říct, že bych se nudil. Ale v pátý se vrátila jistá dokonalá postava a s ní i neuvěřitelně zábavnej humor, jež mi v Angelovi chyběl. Ale nejen ten, i celkový zápletky a finále..prostě super. ()

Galerie (483)

Zajímavosti (115)

  • Christian Kane se původně hlásil na roli Rileyho Finna do Buffy. Joss Whedon si ho oblíbil tak moc, že mu nabídl roli Lindseyho ve druhém seriálu. (novoten)
  • Stanice WB seriál zrušla navzdory tomu, že měl 2. nejvyšší ratingy televize hned za Smallville (od r. 2001) a vynášel rok od roku vynikající příjmy (anglicky - outstanding year-to-year gains). (GreatestFan)
  • Plánovalo se, že kdyby byla 6. série, tak by Wesley (Alexis Denisof) byl vzkříšen, Angel (David Boreanaz) by se stal člověkem, Gunn (J. August Richards) by se stal upírem a vedlejším antagonistou a Fred/Illyria (Amy Acker) by byly rozděleny do dvou postav. Toto všechno se stalo v komiksu navazujícím na 5. sérii. (GreatestFan)

Reklama

Reklama