Reklama

Reklama

Star Trek: Hluboký vesmír devět

(seriál)
  • Česko Star Trek: Stanice Deep Space Nine (více)
USA, (1993–1999)

Hrají:

Avery Brooks, René Auberjonois, Alexander Siddig, Colm Meaney, Armin Shimerman, Nana Visitor, Terry Farrell, Cirroc Lofton, Michael Dorn, Nicole de Boer (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(173)

Star Trek: Hluboký vesmír devět, čtvrtý seriál z legendárního startrekovského univerza Gena Roddenberryho, je zasazen do poloviny 24. století, odkud přináší dobrodružství týmu důstojníků Spojené federace planet, jimž byla svěřena hvězdná stanice, vytvářející obranný val v blízkosti první stabilní červí díry vedoucí do tajemného kvadrantu Gama. Úkolem posádky Hlubokého vesmíru devět není nic menšího než chránit a zkoumat vesmír a vydávat se na místa, která ještě nikdo z Federace nikdy nenavštívil... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (162)

Gemini 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bráno v porovnání s tím na co jsme si zvykli v TNG, je DS9 zklamání (a proto se Voyager šmahem vrátil k osvědčené šabloně;)). Ale jde jen o to, že jde jinou cestou - jaksi víc do diplomacie a kulturních zvláštností jednotlivých ras Federace a jejích sousedů. Studie je to velice zajímavá, ale většina epizod je docela, jak to jen říct...asi nudná. Až ve smrtelné křeči se déesdevítka zmohla na něco kvalitativně hodného legendy Star Treku. Nicméně titulkové hudební téma od Dennise McCarthyho je geniální ... jeho tempo přesně vystihuje dikci seriálu, ale především je neskutečně nádherné, stojící bok po boku s věcmi přímo od Goldsmithe, nebo Jaye Chattawaye (TNG: Inner Light). A proto - alespoň pro ty co u DS9 vytrvali do konce, což jim tedy naše televizní stanice neusnadnily:P, určitě pochopitelných 80%. Update 2024: Po nástupu streamovacích služeb jsem si dal DS9 znovu a pořádně, a jakkoliv nadále má svoje speciální místo v mém srdci TNG, DS9 se jí postavila na roveň. Už mi zdaleka tak nevadí limity výpravy, jako před těmi dvaceti lety (kdy navíc vtrhla do našeho světa novodobá BSG, dítě stejných hlav;)), a naopak jsem kritičtější k TNG, která ještě tak nějak hledala cestu, než se stala tím, co si pamatujeme. Ale hlavně o několik řádů výš oceňuji prokreslené postavy, které se vyrovnávaly s leckdy opravdu krutými životními dilematy. Kira, Quark, Dukat, Garak, a samozřejmě Sisko, jsou jedněmi z nejlepších osobností, které kdy vystoupily na obrazovce, tedy, dnes už spíš monitoru/displeji. Zvedám na 90%. ()

augustine 

všechny recenze uživatele

Nedocenení sériál, ktorý skazil český preklad a dabing. V origináli je bezkonkurenčný! Po príchode Worfa najakčnejší ST zo všetkých. Je nesmierna škoda, že väčšina prispievateľov nevidela celý seriál, ale len prvé diely (ktoré sú nudnejšie, ale ktorý seriál nemá nudné diely). DS9 ma baví viac ako Voyager. DS9 má sympatickejších hercov a vtipnejšie epizódy, a aj zaujímavejšiu celoseriálovú zápletku. ()

Reklama

malylada 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trošku jsem měl skepsi po počátečním pilotu a pár dílech. Nemohl jsem se úplně sžít s postavami, které mi přišly průměrné a pouze mě bavil Quark s ferengskou partičkou. Celá dějová linka mezi kardasiany a bajorany nebyla nijak zvlášť zajímavá a čekal jsem co přijde. Zlom nastal od závěru třetí série a to nevídaným způsobem. Nejvíce tomu pomohl příchod Worfa, postavy z Nové generace a propracovaností po všech stránkách. Vlastně veškeré postavy se začaly vrývat pod kůži a díly, příběh začal nabírat maximální obrátky. Tvůrci se hodně zaměřili na emoce všech daných postav, jejich charaktery a jako drama v některých pasážích Hluboký vesmír devět převyšuje Novou generaci. Poslední série je jedná velká válka a ze závěru, kdy dojde na loučení s hrdiny, opravdu mrazí. Fakt jsem si říkal, proč to musí končit. Za mě velká spokojenost, i přes rozpačitý rozjezd a za mě rozhodně na úrovni Nové generace......9/10 ()

swiss 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nesudte tenhle serial po prvnich trech (otresne dabovanych) seriich vysilanych kdysi na Nove. Pro me je to nejlepsi Star Trek. Hlavni postavy jsou chybujici a obcas i pochybujici o svém poslání. Od čtvrté série děj nabírá obrátky, přichází Worf a začíná válka. A nepratele pribyvaji a jsou stale hrozivejsi. Sisko je spolu s Picardem nejlepsi kapitan jakeho kdy flotila mela. (Jak může někdo mít rád odporně charakterní kapitánku Voyageru) P.S. Zkuste ho dokoukat (má sedm řad).... ()

Simgal 

všechny recenze uživatele

Asi nejslabší Star Trek seriál, pokud nepočítám původní TOS, na které se bohužel obrosky podepsal zub času. Podle mě by měl správný Star Trek být o putování vesmírné lodi, objevování nových míst a mimozemských ras. To v DS9 bohužel není. Stanice je na jednom místě, většina ras jsou už dříve objevené a postavy mi taky nepřirostly k srdci jako u jiných sérií. Převládá názor, že DS9 se pořádně rozjede až začátkem války s Dominionem, ale k čemu je to dobré, když k této fázi dospějete až po 5. celých sezónách. ()

Galerie (200)

Zajímavosti (62)

  • Pro použití záběrů z epizody Trable s tribbly muselo být sehnáno povolení od herců původního seriálu. Zajištění všech těchto povolení trvalo tři měsíce. Walter Koenig poznamenal, že za použití těchto záběrů mu bylo zaplaceno osmkrát víc než za původní epizodu. Koenig přijel na natáčení a osobně ukázal Colmu Meaneymu (O'Brien) a Alexanderu Siddigovi (Bashir), jak zacházet s původním vybavením. [Zdroj: trekkies.cz] (padina)
  • Při návratu do minulosti měl být Worf – kvůli velkému rozdílu v maskování Klingonů v obou seriálech – původně vynechán. Nakonec však byla zvolena konfrontace těchto rozdílů, aby byl fanouškům poskytnut alespoň nějaký důvod, který by nebyl vyloženě absurdní. Odo a Bashir se tedy táží na tehdy fanoušky nejnavrhovanější varianty, na genetickou manipulaci a virovou mutaci. Tyto dohady byly kanonizovány až později v seriálu Enterprise (od r. 2001). [Zdroj: trekkies.cz] (padina)
  • Herec Andrew Robinson se původně ucházel o roli měňavce Oda. Nakonec ale hrál postavu Elima Garaka, přičemž spolupracoval také s producenty na vývoji jeho charakteru. (mirliflore)

Související novinky

Zemřela herečka Louise Fletcher

Zemřela herečka Louise Fletcher

24.09.2022

Ve věku osmaosmdesáti let v pátek ve svém domě ve Francii zemřela americká herečka a držitelka Oscara Louise Fletcher. Smutnou zprávu předal médiím její agent David Shaul s dodatkem, že herečka… (více)

Fanoušci Star Treku už popáté na CzechTREKu

Fanoušci Star Treku už popáté na CzechTREKu

31.07.2010

CzechTREK convention - největší samostatná Star Trek akce v České republice – přichází už popáté. Tentokrát v nových prostorách Kulturního centra Novodvorská se koná v sobotu 4. 9. 2010. Akce už… (více)

Reklama

Reklama