Reklama

Reklama

Randall a Hopkirk

(seriál)
  • Velká Británie Randall and Hopkirk (Deceased) (více)
Akční / Komedie / Krimi / Drama / Fantasy / Mysteriózní
Velká Británie, (1969–1970), 21 h 41 min (Minutáž: 50–51 min)

Hudba:

Edwin Astley

Hrají:

Mike Pratt, Kenneth Cope, Annette Andre, Carol Cleveland, Peter Cellier, Michael Ripper, Brian Blessed, Walter Sparrow, Olga Lowe, Michael Gothard (více)
(další profese)

Epizody(26)

Tato dvojice detektivů je poněkud zvláštní… Jeden z nich je totiž duch... Jsou dva, jak se na správné detektivy patří, a vlastní kdesi v Londýně soukromou detektivní kancelář. Tedy lépe řečeno, byli dva. Až do oné autonehody, při níž přišel – jak pozůstalí detektiv Jeff Randall (M. Pratt) a sekretářka Jeanie Hopkirková (A. Andreová) věří „nešťastnou náhodou“ – Marty Hopkirk (K. Cope) o život. Když Jeff truchlí nad ztrátou přítele a společníka, náhle se ozve telefon, v němž slyší Martyho hlas. To ještě netuší, že se z něj stal duch, co mu bude od této chvíle neustále na blízku, a to i často proti Jeffově vůli. S nově nabytými schopnostmi mu bude pomáhat řešit případy, na které by za normálních okolností byli oba krátcí. A bude se snažit udržet kancelář nad vodou, aby Jeff s Jeannie mohli žít aspoň trochu důstojně. Nejdříve ze všeho se ale chystá staronový Jeffův parťák vyřešit případ vlastní vraždy – nikoliv nehody, jak se každý domnívá. (Česká televize)

(více)

Recenze (106)

DocBrown 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pamatuju, jak to přišlo do TV těsně po revoluci, byl to pro malé dítě úplný přízrak jako samotný Hopkirk. Moc mi toho v paměti neutkvělo, jen hudba s dlaní, Hopkirk s doutníkem a tomíkem a psychiatr ovládaný Hopkirkem. Až po více než dvaceti letech jsem se dotal k originálu. Častečně je to teda blbost, ale s tou britskou nadsázkou to funguje skvěle, některé epizody jsou opravdu velmi originální až geniální. A k tomu nenapodobitelná britská atmosféra, kterou už ani dnes v UK nenajdete, starší herci s akcentem který už dnes neuslyšíte. Zajímavostí je, že v britské televizi byly epizody odvysílané v úplně jiném pořadí než natočené (to odpovídá řazení na ČSFD) a nejlepší epizody jsou ty natočené později, ale odvysílané na začátku. Druhou zajímavostí je, kolik krásných angličanek do toho seriálu dostali a to nejen Džíny. ()

marko66 

všechny recenze uživatele

Nevadili mi ani tie staré filmové triky, viem si predstaviť keď sa natáčalo išla scéna režisér zavelil Stop! zrazu všetci museli ostať v rovnakej pozícií, Marty Hopkirk na scéénu Akcia! a išlo sa ďalej :D. Ale niektoré časti sú si tak podobné a tak nudné že mal som chuť to hneď vypnúť, zase niektoré skôr tie prvé časti tak pri nich som sa celkom bavil no viac bolo tých strašných preto dávam len 3* (60%) ()

Reklama

Zevon 

všechny recenze uživatele

Ve své době neotřelý nápad, dnes jsem sledoval jeden díl dost nevěřícně a s úsměvem na tváři..Mám rád anglické detektivky daleko víc jak americké, není se třeba topit v krvi a přehnané brutalitě, abychom si měli po cestě z kina na oblíbenou základnu o čem povídat. Na filmový klub to rozhodně není, ale v nedostatku kultury montérkového režimu na mě působil seriál jako balzám a na každý díl jsem se těšil. Nemohu ho prostě mít nerad. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgická +2* Nedávno jsem tu zahlédl někoho ze svých oblíbených hodnotit tento starý anglický seriál, který nás obšťastňoval už za dob socialismu, stejně jako Profesionálové. Sice se taky jedná o kriminálku, ale není brána tak vážně, hlavně proto že v hlavní roli je duch. Věřím, že kdybych si pár dílů nezopakoval, tak bych dal minimálně 3 hvězdy, ale bohužel těch padesát let je tady opravdu hodně znát. Rozvláčný a naivní děj, kde jsou příběhy vesměs furt na jedno brdo a nevýrazné herecké obsazení, což je na 26 dílů opravdu málo. Takže nostalgie nenostalgie zůstane je u dostatečné známky, která mě nedonutí si ho zopakovat celý, i když svých příznivců – zejména u pamětníků – tu má dost. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Pro mě kultovní seriál, který jsem viděl jako kluk v roce 1991. A nyní po letech jsem ho zkouknul znovu a je pořád tak dobrej a geniální jako mi připadal kdysi. Sice se podepsala doba vzniku, ale do té se dá vžít a herci hrají výborně. Oba hlavní představitelé hrají skvěle a uvěřitelně. Navíc Martyho duch vnáší do seriálu i komickou úroveň. I původní český dabing seriálu dodává své kouzlo. ()

Galerie (165)

Zajímavosti (32)

  • Jediné vodítko, které dává jakousi časovou souslednost v jakém že časovém období se seriál odehrává, je tento díl, kde zazní, že od smrti Martyho (Kenneth Cope) uplynulo 6–7 let. (sator)
  • Ve scéně, kdy dochází v bytě Jeannie (Annetta Andre) k telekinezi, tedy samovolnému pohybu předmětů, jsou vidět tenká lanka, po kterých se předměty pohybují. (sator)
  • V jedné scén je vidět elektrárna Battersea, dokončena roku 1939. Byla první ze série mohutných uhelných elektráren budovaných v Anglii jako součást Národní elektrické soustavy. Později byla rekonstruovaná pro komerční využití jako centrum obnovy oblasti, ve které se nachází. Architekti přestavby se rozhodli její čtyři velké komíny zrestaurovat a zakomponovat do nové stavby. Objekt je na adrese 188 Kirtling St, Nine Elms, London SW8 5BN. (sator)

Reklama

Reklama