Reklama

Reklama

Ranč U Zelené sedmy

(seriál)
  • Slovensko Ranč Pri zelenej sedme
všechny plakáty
TV spot 15
Komedie / Rodinný
Česko, (1998–2005), 18 h 49 min (Minutáž: 26–29 min)

Hrají:

Miroslav Noga, Milena Steinmasslová, Jana Štěpánková, Lubomír Kostelka, Marián Beník, Pavel Zedníček, Ivana Škarková, Patricie Pagáčová, Robert Jašków (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(42)

Obsahy(1)

Donedávna byli Kudrnovi rodina jako každá jiná. Žili ve městě, maminka (Milena Steinmasslová) optička, tatínek (Miro Noga) počítačový programátor, děti typické "oběti konzumní společnosti". Jediným disharmonickým bodem jejich životů bylo soužití se sarkastickou babičkou (Jana Štěpánková), upoutanou na kolečkové křeslo a nešetřící jízlivými poznámkami. Pak se to ale stalo - jistý notář jim telefonicky oznámil, že Kudrnův strýc Hubert (o kterém slyšeli poprvé) zemřel a odkázal jim statek. Maminka, nadšená zastánkyně zdravého života, to uvítala s nadšením, ostatní s rozpaky. Přesto se Kudrnovi na ranč přestěhovali a začala tím velká zemědělská sága, kdy se pošetilí městští lidé naivně pouštějí do sžití s přírodou. Nad některými nápady jejich nejbližší soused, starousedlík Jeřábek (Lubomír Kostelka), jen kroutí hlavou. (Česká televize)

(více)

Videa (17)

TV spot 15

Recenze (207)

P. J. D. 

všechny recenze uživatele

Seriál se tváří jako kvalitnější. Většina postav sice je zahraná dobře a hudba zde vyniká, kamera také odvádí svou práci docela obstojně. Scénář je ale napěchován až zbytečnými podrobnostmi, co a jak, a proto má tendenci nudit a kostyméři se tu zrovna dvakrát nepřetrhly, což je trochu škoda, vzhledem na to, kde se natáčí. Za mě 3 hvězdičky. ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

Oblíbený seriál mého mládí, který krásně čerpá z tuzemského ekosystému. Skvělá lokace statku v malebné vesničce. Krásné ale ze začátku těžké sžití velkoměšťáků s přírodou vám vykouzlí úsměv na tváři. Všechno je tady nápadité a vtipné, plné zvířat a přírody! Herci báječní a příjemní od Nogy přes kluky až po babičku. Tohle byla trefa do zeleného. Epizody jsou originální a seriál prorůstá přírodně s postavami. 6/10 ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

No je to jen sedma, žádný eso, co si tady budeme namlouvat. Vím, komu je seriál určený - pospolité rodině sedící večer u TV, popíjející svařák, pojídající drobivý sušenky a vesele se bavící nad tou nejdivnější familií českého světa filmu, aneb jak balíci z města přijeli na venkov. A já, kterýžto nejsem zvyklý trávit večery u TV, jsem nucen rezignovat.....tihle veselí Kudrnovic v čele s protivnou Steinmasslovou mě nerozveselili...změnit scénář z podbízivého a nuceně veselého na morbidní, drsný, krvavý a nabitý úchylárnami, možná by z toho byla efektní Adamsova_rodinaCZ.avi. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Nenenenenene sebevětší manifest toho, jak moc je cool žít prostě na venkově místo města na mě nepůsobí ani v nejmenším. Já bych svoje město za zaplivanej ranč nikdy v životě nevyměnil! Alespoň je to ale podáno s roztomilou naivitou, díky které je Ranč U zelené sedmy (idiotskej název) docela koukatelnej seroš. ()

Vejrrr 

všechny recenze uživatele

Pět hvězdiček.. a jak si je obhájit? Snadno.. u seriálu jsem se skvěle bavil a smál se a smál... Snad trošku naivní v některých věcech.. Ale rád si přiznám, že jsem baštil každou poťouchlost, kterou Kudrna vymejšlel či každý propracovaný vtípek skvělé a energické babičky. Dobří a horší herci se dělili podle věku, kde jsem u hraní Kudrnovic potomstva občas nechápal a bylo cítit, že se v tom trošku plácají.. Ale když vás něco tak příjemně zahřeje u srdíčka, něco tak milého jako tenhle seriál je... tak to rádi odpustíte... ()

Galerie (14)

Zajímavosti (15)

  • Seriál se vysílal také v Polsku. Slovinsku, Chorvatsku, Německu, Kanadě a na Slovensku. [Zdroj: ceskatelevize.cz] (me116)
  • Seriál existuje ve dvou formátech: s díly po 52 minutách a s díly po 26 minutách. Z hlediska prodejů je to velmi významný fakt, neboť s výjimkou Chorvatské televize všichni zahraniční vysílatelé nakoupili „krátkou“ verzi s půlhodinovými epizodami. [Zdroj: ceskatelevize.cz] (me116)

Reklama

Reklama