Reklama

Reklama

Ranč U Zelené sedmy

(seriál)
  • Slovensko Ranč Pri zelenej sedme
všechny plakáty
TV spot 5
Komedie / Rodinný
Česko, (1998–2005), 18 h 49 min (Minutáž: 26–29 min)

Hrají:

Miroslav Noga, Milena Steinmasslová, Jana Štěpánková, Lubomír Kostelka, Marián Beník, Pavel Zedníček, Ivana Škarková, Patricie Pagáčová, Robert Jašków (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(42)

Obsahy(1)

Donedávna byli Kudrnovi rodina jako každá jiná. Žili ve městě, maminka (Milena Steinmasslová) optička, tatínek (Miro Noga) počítačový programátor, děti typické "oběti konzumní společnosti". Jediným disharmonickým bodem jejich životů bylo soužití se sarkastickou babičkou (Jana Štěpánková), upoutanou na kolečkové křeslo a nešetřící jízlivými poznámkami. Pak se to ale stalo - jistý notář jim telefonicky oznámil, že Kudrnův strýc Hubert (o kterém slyšeli poprvé) zemřel a odkázal jim statek. Maminka, nadšená zastánkyně zdravého života, to uvítala s nadšením, ostatní s rozpaky. Přesto se Kudrnovi na ranč přestěhovali a začala tím velká zemědělská sága, kdy se pošetilí městští lidé naivně pouštějí do sžití s přírodou. Nad některými nápady jejich nejbližší soused, starousedlík Jeřábek (Lubomír Kostelka), jen kroutí hlavou. (Česká televize)

(více)

Videa (17)

TV spot 5

Recenze (207)

P. J. D. 

všechny recenze uživatele

Seriál se tváří jako kvalitnější. Většina postav sice je zahraná dobře a hudba zde vyniká, kamera také odvádí svou práci docela obstojně. Scénář je ale napěchován až zbytečnými podrobnostmi, co a jak, a proto má tendenci nudit a kostyméři se tu zrovna dvakrát nepřetrhly, což je trochu škoda, vzhledem na to, kde se natáčí. Za mě 3 hvězdičky. ()

Theraphosa 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála seriálů,který mne zaujal.Především to prostředí,ve kterém se odehrává není nudné jako v jiných seriálech(rodinná pouta nevyjímaje).Roli otce ztvárnil Miro Noga velice humorně(propůjčení hlasu Petra Rychlého byl velice šťastnou volbou),ale babča už mě tam moc se svými radami a vševěděním moc neladí. ()

Reklama

manonfire odpad!

všechny recenze uživatele

Špatné a to velmi. Tihle rodiče nejsou roztomile hraví, ale prostě pitomí. Děti mají jejich intelekt nahrazovat jakýmsi nadhledem v komentáři syna, ostrovtipem nejmladšího a "složitostí" dcerky. To jsou všechno ale mechanizmy každého druhého rodinného seriálu a tady se jen opakují a to ještě v hloupoučkých dialozích hlupoučkých příhod. Celé je to trapné a zbytečné. 10% ()

megiiii 

všechny recenze uživatele

Skvělý seriál, který ani po letech a třech sériích neztratil nic na lesku. Je skvělé vidět, jak děti Kudrnovi rostou společně se seriálem. Natáčet se začlo v roce 1997 a konec byl v roce 2005. Pro mě jasné čtyři hvězdy. Zde propírané předabování Mira Nogi Petrem Rychlým mně vůbec nevadí, spíše naopak Jenom nechápu, který pitomec psal tu filmografiii. Na začátku mezi hlavními postavami je např uveden Jiří Maria Sieber, který zde hrál ani ne minutu!!!!!!! To samé u Kateřiny Pospíšilové, která zde ani nemluvila, pouze velmi krátkou dobu tancovala!!!!!!! Marian Beník, který hrál Śtěpána Kudrnu a tím pádem jednu z hlavních postav není ve filmografii ČSFD ani uveden!!!!!!!!!!!! To samé platí i o Pavlu Zedníčkovi (ne ročník 1949), který hrál dalšího z dětí a to Matěje Kudrnu a o Ivaně Škarkové, která hrála Elis Kudrnovou. Žádám o vysvětlení ()

sa_kra 

všechny recenze uživatele

Navzdory hodnocení všech ostatních- když si vezmu, kolikrát jsem to viděla a jak mě to pořád baví, nemůžu jinak. Parádní oddechovka na nedělní odpoledne. 100% milosti, která mi kupodivu nepřijde trapná ani přeslazená. Srdcovka! // update: no ale ta třetí série to srazila alespoň o dvě hvězdy. z nostalgie 4* ()

Galerie (14)

Zajímavosti (15)

  • Jana Štěpánková (babička Jeřábková) měla velké problémy s ovládáním Babetty, které pod jejíma rukama neustále zhasínal motor, díky čemuž nabyla dojmu, že ji všichni ve štábu považují za mizernou řidičku. Vše se vysvětlilo při natáčení scény, ve které jí nahání děda Jeřábek (Lubomír Kostelka) a oba skončí v kukuřičném poli. Scénu jela kaskadérka, které se to díky neustále zhasínající motorce podařilo až na šestý pokus, načež se zjistilo, že motorka je pokažená. (cundak)
  • Seriál se vysílal také v Polsku. Slovinsku, Chorvatsku, Německu, Kanadě a na Slovensku. [Zdroj: ceskatelevize.cz] (me116)
  • Hájovna se nachází v Ostrovci. Další natáčecí místa byla v Hořovicích, Cechovicích, Zbirohu, skiareálu Zadov. "Dům na prodej" v díle "Černý pátek na ranči" je Kouřimecká rybárna nedaleko Týřovic na Rakovnicku. Ta si "zahrála" taktéž ve filmu Smrt krásných srnců (1986). Statek z 1. série je statek za obcí Vysoké pole (tzv. Na Ryliskách) u cesty směrem k památníku Ploština. (M.B)

Reklama

Reklama