Reklama

Reklama

Ranč U Zelené sedmy

(seriál)
  • Slovensko Ranč Pri zelenej sedme
všechny plakáty
TV spot 7
Komedie / Rodinný
Česko, (1998–2005), 18 h 49 min (Minutáž: 26–29 min)

Hrají:

Miroslav Noga, Milena Steinmasslová, Jana Štěpánková, Lubomír Kostelka, Marián Beník, Pavel Zedníček, Ivana Škarková, Patricie Pagáčová, Robert Jašków (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(42)

Obsahy(1)

Donedávna byli Kudrnovi rodina jako každá jiná. Žili ve městě, maminka (Milena Steinmasslová) optička, tatínek (Miro Noga) počítačový programátor, děti typické "oběti konzumní společnosti". Jediným disharmonickým bodem jejich životů bylo soužití se sarkastickou babičkou (Jana Štěpánková), upoutanou na kolečkové křeslo a nešetřící jízlivými poznámkami. Pak se to ale stalo - jistý notář jim telefonicky oznámil, že Kudrnův strýc Hubert (o kterém slyšeli poprvé) zemřel a odkázal jim statek. Maminka, nadšená zastánkyně zdravého života, to uvítala s nadšením, ostatní s rozpaky. Přesto se Kudrnovi na ranč přestěhovali a začala tím velká zemědělská sága, kdy se pošetilí městští lidé naivně pouštějí do sžití s přírodou. Nad některými nápady jejich nejbližší soused, starousedlík Jeřábek (Lubomír Kostelka), jen kroutí hlavou. (Česká televize)

(více)

Videa (17)

TV spot 7

Recenze (207)

Medinka 

všechny recenze uživatele

Když si vezmu českou seriálovou polistopadovou produkci, pak si Ranč ty tři rozhodně zaslouží. První dvě série by si možná říkaly i o čtvrtou hvězdičku. Dneska musíme být šťastní, když nám u českého seriálu není trapně, takže si tu babču, sourozenecké půtky a farmaření můžeme vlastně v pohodě užít. Ale co, já tu čtvrtou přihodím (v noci mě straší Ulice, Ordinace, Hotel Herbich a kol.:-D) ()

TheMe 

všechny recenze uživatele

Čeho je moc, toho je příliš, což je škoda.. Seriál jsem sledoval moc rád, ale přitáčení dalších a dalších dílů mu více škodilo, než prospívalo...bohužel pro něj, protože tím u mě hodnocení o jednu hvězdu kleslo. A jinak ohledně předabování - nevím, jak dobře / špatně mluví česky Miro Noga, ale Petra Rychlého mám moc rád a jeho hlas se mi líbil v seriálu, takže i když je to třeba zbytečné, tak to nikterak neuškodilo. ()

Reklama

Fawkes 

všechny recenze uživatele

Dnes už bych celý seriál asi neshlédl jako kdysi. Opravdu jsem měl kdysi k tomuto rodinném seriálu docela silný vztah. Miloval jsem ten vesnický klid na ranči, báječní čeští herci okolo a milion hlášek. Kdybych ho teď někde v televizi viděl a zrovna bych se nudil, asi bych se na něj díval jen z legrace. (80%) ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Postupně jsem místy přihlouplému příběhu přišel na chuť  1)  navzdory křečovitým pokusům o vtip a nadsázku i nevěrohodným postavám (babička, učitelka Peštová). Ale počítá se milá atmosféra a pěkní kluci (synové)._____ 2)  14letý Marián Beník (Štěpán) po stavební průmyslovce pokračoval Vysoké škole báňské v Ostravě. Jestli ji dokončil, netuším. Jeho masturbační video pro Bel Ami (produkuje homosexuální porno) mě sice překvapilo, ale chlapec je očividně dobře vybaven._____ 3)  Zajímavý 11letý Pavel Zedníček (Matěj) mě zaujal svým roztomilým moravským přízvukem. Ve třetí řadě, kdy mu bylo už 17 (natočena 2004), vypadal fakt sexy. Bohužel však podle tvguru letos v létě zemřel._____ 4)  Věk protagonistů uvádím k prvnímu výskytu v seriálu - 1998._____ 5)  Při opakovaném zhlédnutí zvyšuji hodnocení o jednu hvězdičku. ()

sa_kra 

všechny recenze uživatele

Navzdory hodnocení všech ostatních- když si vezmu, kolikrát jsem to viděla a jak mě to pořád baví, nemůžu jinak. Parádní oddechovka na nedělní odpoledne. 100% milosti, která mi kupodivu nepřijde trapná ani přeslazená. Srdcovka! // update: no ale ta třetí série to srazila alespoň o dvě hvězdy. z nostalgie 4* ()

Galerie (14)

Zajímavosti (15)

  • Ač děj seriálu se odehrává nedaleko Českých Budějovic, v půběhu první série se objevuje většina aut se zlínskou poznávací značku. Je to důsledek toho, že zpočátku na seriálu spolupracovaly Zlínské Ateliéry. Rovněž úvodní scény seriálu, které se odehrávaly na pražském sídlišti ve Vysočanech, byly filmovány ve Zlíně, konkrétně na sídlišti Jižní Svahy. (Lkprak)
  • Seriál existuje ve dvou formátech: s díly po 52 minutách a s díly po 26 minutách. Z hlediska prodejů je to velmi významný fakt, neboť s výjimkou Chorvatské televize všichni zahraniční vysílatelé nakoupili „krátkou“ verzi s půlhodinovými epizodami. [Zdroj: ceskatelevize.cz] (me116)
  • Třetí řada se natáčela z velké části během léta 2003, od 7. 7. 2003 do 15. 8. 2003., zimní scény mezi 18. 1. až 29. 1. 2004, jarní následně 25. 3. až 18. 4. 2004. (Likan7)

Reklama

Reklama