Reklama

Reklama

Ranč U Zelené sedmy

(seriál)
  • Slovensko Ranč Pri zelenej sedme
všechny plakáty
TV spot 1
Komedie / Rodinný
Česko, (1998–2005), 18 h 49 min (Minutáž: 26–29 min)

Hrají:

Miroslav Noga, Milena Steinmasslová, Jana Štěpánková, Lubomír Kostelka, Marián Beník, Pavel Zedníček, Ivana Škarková, Patricie Pagáčová, Robert Jašków (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(42)

Obsahy(1)

Donedávna byli Kudrnovi rodina jako každá jiná. Žili ve městě, maminka (Milena Steinmasslová) optička, tatínek (Miro Noga) počítačový programátor, děti typické "oběti konzumní společnosti". Jediným disharmonickým bodem jejich životů bylo soužití se sarkastickou babičkou (Jana Štěpánková), upoutanou na kolečkové křeslo a nešetřící jízlivými poznámkami. Pak se to ale stalo - jistý notář jim telefonicky oznámil, že Kudrnův strýc Hubert (o kterém slyšeli poprvé) zemřel a odkázal jim statek. Maminka, nadšená zastánkyně zdravého života, to uvítala s nadšením, ostatní s rozpaky. Přesto se Kudrnovi na ranč přestěhovali a začala tím velká zemědělská sága, kdy se pošetilí městští lidé naivně pouštějí do sžití s přírodou. Nad některými nápady jejich nejbližší soused, starousedlík Jeřábek (Lubomír Kostelka), jen kroutí hlavou. (Česká televize)

(více)

Videa (17)

TV spot 1

Recenze (207)

salahadin 

všechny recenze uživatele

No je to jen sedma, žádný eso, co si tady budeme namlouvat. Vím, komu je seriál určený - pospolité rodině sedící večer u TV, popíjející svařák, pojídající drobivý sušenky a vesele se bavící nad tou nejdivnější familií českého světa filmu, aneb jak balíci z města přijeli na venkov. A já, kterýžto nejsem zvyklý trávit večery u TV, jsem nucen rezignovat.....tihle veselí Kudrnovic v čele s protivnou Steinmasslovou mě nerozveselili...změnit scénář z podbízivého a nuceně veselého na morbidní, drsný, krvavý a nabitý úchylárnami, možná by z toho byla efektní Adamsova_rodinaCZ.avi. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za jakési poselství o životě mimo velkoměsto a učinění venkova jaksi sympatičtějším místem obecně. Taková snaha se cení. Zbytek tohoto díla mě prostě nijak neoslovil. Nevím, co bych dál mohl hodnotit. Nemám prostě moc rád takové ty příběhy rozjuchané rodinky a jejich patálie při pokusu být jako my, aby nám byli bližší. ()

Reklama

MarleyCZ 

všechny recenze uživatele

Vzpomínka na dětství, které jsem proseděl s rodinou u tohoto seriálu. I po těch letech se na tento seriál rád dívám. Pravda.. poslední série trochu klopýtla, ale bylo to asi tím, že toto téma bylo vyčerpáno a scénárista mlel z posledního :-) Dnes se trochu pousmívám, když vím, že Mira Noga(otec Kudrna) daboval Petr Rychlý, přitom obstojně hovoří česky. Bez Jany Štěpánkové si nedokážu tento seriál představit a je tak mojí nejoblíbenější postavou (babička). 5* - 1* za poslední sérii = 4* Rozhodně bych si představoval vyšší hodnocení než je zde na csfd, představte si co nyní dávají televize za sr..cky. :-( ()

HappyDeath 

všechny recenze uživatele

Parádní český seriál který sice nejni nejlepší na světě, ale má takové své nezaměnitelné kouzlo. Teď ani nevím jestli bych odhadoval životní roli Jany Štěpánkové v tomto seriálu anebo v Takové Normální Rodince. Ale pokud jste ale byly pozorní při každé epizodě, tak výkony Mileny Steinmasslové jakožto starostlivé mamči se svými komplexy byly místy opravdu úžasné. Dle mě je tohle pohodový český seriál, který se stal standardem...alespoň pro mě. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších novodobých českých seriálů a zároveň jeden z nejvtipnějších českých seriálů celkově, to je mé hodnocení tohoto seriálu, který je zajímavý už jen svým originálním dějem, ale navíc také úžasným prostředím, ve kterém se odehrává, a také jsou zde k vidění velice zajímavé postavy, což dodává seriálu ještě o něco více na kvalitě. Já osobně jsem si rodinu Kudrnových zamiloval od první chvíle, a když se k tomu ještě přidá vesnické prostředí a statek obklopený přírodou a úžasným okolím, tak je to prostě úžasné. Nejvíce jsem si asi oblíbil babičku Kudrnovou a její úžasný sarkasmus a smysl pro humor. Ona totiž vždycky dokáže trefně a vtipně zareagovat a zhodnotit situaci. A z velké části má na oblíbenosti této postavy podíl paní Jana Štěpánková, která ji ztvárnila. Zajímavé na tomto seriálu také je pozorovat, jak Kudrnovic děti s každou další sérií rostou a dospívají. A snad mě ani nenapadá, co více dodat. Tenhle seriál je od začátku do konce velice povedený a musím se přiznat, že toto je jediný český seriál, který jsem si pořídil na originálním DVD. Bohužel u nás však vyšla pouze první série, takže zbytek jsem si musel nahrát z TV. Každopádně tedy tento seriál považuji za jeden z nejlepších počinů v české seriálové tvorbě a po zásluze mu ode mne náleží pět hvězdiček. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (15)

  • Po natočení první a druhé série následovalo knižní zpracování příběhu. U třetí série kniha předběhla seriál, neboť její natáčení bylo v jednu chvíli pro nedostatek peněz odloženo. (Lkprak)
  • V druhém díle, když si jde babička Kudrnová sednout k počítači jí rodinka zapne notebook, ale vedle toho je vidět i normální monitor od stolního PC. (Elisebah)
  • Hájovna se nachází v Ostrovci. Další natáčecí místa byla v Hořovicích, Cechovicích, Zbirohu, skiareálu Zadov. "Dům na prodej" v díle "Černý pátek na ranči" je Kouřimecká rybárna nedaleko Týřovic na Rakovnicku. Ta si "zahrála" taktéž ve filmu Smrt krásných srnců (1986). Statek z 1. série je statek za obcí Vysoké pole (tzv. Na Ryliskách) u cesty směrem k památníku Ploština. (M.B)

Reklama

Reklama