Reklama

Reklama

Oz

(seriál)
  • USA Oz
všechny plakáty
Trailer
USA, (1997–2003), 54 h 37 min (Minutáž: 53–98 min)

Tvůrci:

Tom Fontana

Hrají:

Ernie Hudson, J.K. Simmons, Lee Tergesen, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Harold Perrineau, Terry Kinney, Dean Winters, George Morfogen, Rita Moreno (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(56)

Americký televizní seriál napsaný a vytvořený pod taktovkou Toma Fontany. Vyšlo šest sezón v rozmezí šesti let (1997-2003). OZ je přezdívka nápravného zařízení kdesi ve státech. Mnoho příběhů se odehrává v Emerald City, kde panují podivné pravidla. Zkráceně „Em City“ je experimentální typ vězení. Příběhem nás provází Augustus Hill (Harold Perrineau) bývalý drogový dealer a feťák nyní na kolečkovém křesle. (gruvacek)

(více)

Recenze uživatele junxi91 k tomuto seriálu (2)

Oz (1997) 

Tak tento seriál se HBO fakt kurva povedl! Nemá to absolutně žádnou chybu! Prostředí věznice s maximální ostrahou, dozorci, kteří se s vězni neserou a mezi nimi idealista a intelektuál McManus, který chce z věznice OZ udělat lepší místo, což se mu těžce nedaří. Mezitím si ovšem začne aférku s jednou kolegyní matkou samoživitelkou, která úplně neklapne a způsobí mu hodně problémů. Ve vězení funguje několik frakcí – hloupí negři, ještě hloupější Árijci, kteří rádi šoustají slabší kousky do prdele, mafiáni, zabývající se pašováním kokainu do vězení, hispánci, a především muslimové se svým vzdělaným a povzneseným reverendem Kareemem Saidem. Tento reverend působí jako moderátor násilí a napětí mezi muslimy, ale tichá voda břehy mele. Největší sympatie jsem měl dosud k nebohému Tobiasovi Beecherovi, kterého si hned po nástupu vzal pod svá křídla zkurvený nácek Vern Schellinger a vytetoval mu na prdel hákový kříž na znamení toho, že ho nyní bude do ní píchat. Další významnou postavou je Ir Ryan O’Reily, který byl ze začátku pohodář, pomáhající Tobiasovi překonat ponížení pomocí drog, ale postupně se z něj stává čím dál větší zmrd. Nejvíce pravdy se ovšem dozvíte od vypravěče Augusta Hilla, který hodně filozofuje o životě, předkládá známé citáty a se smíchem informuje o jednotlivých vězních a o tom, za co byli odsouzeni a na jak dlouho. V každém díle někdo zemře, v každém díle se stane něco fakt drsného, a hlavně se dozvíte hodně životních pravd. Tento seriál má prostě všechno, a to jsem zatím viděl jen sedm dílů z první řady! ()

Plan B (1997) (S01E07) 

Tobias Beecher will have his revenge on that sick nazi fuck Schellinger and drop some shit on his fucking face. ()

Související novinky

Sirotek Thor konečně adoptovaný?

Sirotek Thor konečně adoptovaný?

29.12.2011

Nejdřív se na něj vykašlal režisér jedničky Kenneth Branagh, pak televizní tvůrce Brian Kirk a nedávno kvůli obvyklým „tvůrčím neshodám“ i Patty Jenkins (Zrůda). Následně studio Marvel oslovilo další… (více)

Reklama

Reklama